Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ
Μαζικοποίηση του σπουδαστικού κινήματος

Ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημόσιων ΙΕΚ, διεκδικώντας την ουσιαστική αναβάθμιση της επαγγελματικής μόρφωσης - κατάρτισης, καλεί όλους τους σπουδαστές να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση, που θα γίνει το Σάββατο 15 Γενάρη, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (πλ. Κάνιγγος 1).

Σκοπός της Γενικής Συνέλευσης είναι να ληφθούν αποφάσεις για την ουσιαστικότερη δράση για τη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές των δημόσιων ΙΕΚ, αλλά και για τις εκλογές που θα γίνουν τη νέα χρονιά.

Ανάμεσα στα πιο σημαντικά αιτήματα που έχουν οι σπουδαστές των δημοσίων ΙΕΚ, είναι όλοι οι απόφοιτοι λυκείου να αποκτούν δημόσια δωρεάν επαγγελματική μόρφωση, να ιδρυθούν δημόσιες δωρεάν ειδικές επαγγελματικές σχολές και να μετεξελιχθούν τα δημόσια ΙΕΚ σε τέτοιες σχολές. Επίσης, άλλο ένα αίτημα είναι η κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων, η κατάργηση διδάκτρων, η κάλυψη των υλικοτεχνικών αναγκών σε κάθε ΙΕΚ καθώς και η κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Να σημειωθεί ότι η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Συλλόγου ζήτησε συνάντηση με εκπρόσωπο του Οργανισμού Εκπαιδευτικής Επαγγελματικής Κατάρτισης, η οποία τελικά δεν έγινε μετά από άρνηση του υπευθύνου να... αναγνωρίσει το Σύλλογο, ο οποίος όμως είναι καθ' όλα νόμιμος. Η ΔΕ με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη χρονιά, προκύπτει ο πρωταρχικός στόχος, που είναι η πιο αποφασιστική δράση για την παραπέρα μαζικοποίηση του Συλλόγου και τη συσπείρωση των σπουδαστών γύρω από αυτόν. Γιατί «η φωνή μας δεν είναι εύκολο να φιμωθεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ