ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2005
Σελ. /40
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Εκκλήσεις ενότητας από τη δοτή ηγεσία

Νεκροί και τραυματίες σε εξέγερση Ιρακινών κρατουμένων στο νότιο Ιράκ

«Χάθηκαν» 8,8 δισεκατομμύρια δολάρια από την κατοχική διοίκηση του Πολ Μπρέμερ

Εκλογικό τμήμα στη Μοσούλη διάτρητο από τις σφαίρες

Associated Press

Εκλογικό τμήμα στη Μοσούλη διάτρητο από τις σφαίρες
ΒΑΓΔΑΤΗ.-

Νέα έκκληση ενότητας απηύθυναν, χτες, ο δοτός πρωθυπουργός Ιγιάντ Αλάουι, όπως και ο δοτός Πρόεδρος Γκάζι αλ Γιαουάρ, ενώ άρχιζε η επίσημη καταμέτρηση των ψήφων από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή. Οι ιρακινές πολιτικές δυνάμεις, τόσο αυτές που συμμετείχαν όσο και αυτές που μποϊκοτάρισαν τις εκλογές, δηλώνουν αποφασισμένες να συνεργαστούν και να αποτρέψουν κάθε ενδεχόμενο εμφύλιας σύρραξης. Εντούτοις, τη δυσαρέσκειά της δεν έκρυψε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η τουρκική ηγεσία, με τον πρωθυπουργό Ερντογάν να δηλώνει ανοιχτά ότι «η Αγκυρα δε θα μείνει αμέτοχη αν τα δικαιώματά της θιγούν από τις εξελίξεις στο βόρειο Ιράκ».

Το αργότερο σε δέκα ημέρες εκτιμάται ότι θα ανακοινωθούν τα τελικά και επίσημα αποτελέσματα των εκλογών της 30ής Γενάρη. Από χτες, όλες οι κάλπες βρίσκονται στα γραφεία της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής. Η δοτή κυβέρνηση έδωσε εντολή να ανοίξουν τα σύνορα και να χαλαρώσουν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Ο πρόεδρος Γκάζι αλ Γιαουάρ κάλεσε όλες τις πολιτικές και θρησκευτικές ομάδες να συμμετάσχουν «στην πολιτική ανοικοδόμηση» της χώρας, απευθύνοντας πρόσκληση στον σιίτη ακραίο θρησκευτικό ηγέτη Μουκτάντα Σαντρ και συγχαίροντας τη στάση του σουνιτικού Ισλαμικού Κόμματος. Τόσο ο Γιαουάρ, πάντως, όσο και ο δοτός υπουργός Αμυνας, Χάζεμ Σαλάν, τάχθηκαν ενάντια στο ενδεχόμενο άμεσης αποχώρησης των κατοχικών δυνάμεων, υπογραμμίζοντας ότι θα ήταν πολύ επικίνδυνο στην παρούσα φάση που η κατάσταση δεν έχει σταθεροποιηθεί. Μια τέτοια προοπτική, φυσικά, πριν από όλα, είχε αποκλειστεί από τον Λευκό Οίκο, ο οποίος, με ανακοίνωση, κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα αποχώρησης.

Καταστολή και προειδοποιήσεις

«Ελευθερία» και «δημοκρατία»

Associated Press

«Ελευθερία» και «δημοκρατία»
Τέσσερις Ιρακινοί σκοτώθηκαν και 6 τραυματίστηκαν όταν Αμερικανοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον τους κατά τη διάρκεια εξέγερσης που εκδηλώθηκε από τους κρατουμένους στη στρατιωτική βάση Μπούκα, κοντά στο Ουμ Κασρ, στο νότιο Ιράκ. Σύμφωνα με ανακοίνωση των κατοχικών δυνάμεων, η ένταση προκλήθηκε όταν, κατά τη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας, «βρέθηκαν απαγορευμένα αντικείμενα». Στη βάση κρατούνται, περίπου, 4.700 Ιρακινοί αιχμάλωτοι.

Την ίδια ώρα, η οργάνωση που φέρεται να καθοδηγείται από τον Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι απειλούσε με νέα κλιμάκωση των επιθέσεων κατά των κατοχικών δυνάμεων, ενώ μια άλλη ένοπλη οργάνωση απειλούσε να εκτελέσει έναν Αμερικανό στρατιώτη που διατείνεται ότι έχει απαγάγει. Παραλλήλως, συνεχίζεται η έρευνα για τις συνθήκες κατάρριψης, όπως ανακοινώθηκε και επισήμως, του βρετανικού μεταγωγικού «C 130», το βράδυ της Κυριακής, βορείως της Βαγδάτης.

Βρετανοί ειδικοί αμφισβητούν την αυθεντικότητα του βίντεο που δόθηκε από την οργάνωση «Ταξιαρχίες της Επανάστασης των χρόνων του 1920», που διεκδικεί την ευθύνη της επίθεσης. Εντούτοις, παραδέχονται ότι η ίδια η φύση της επίθεσης (δηλαδή η χρήση πυραύλων εδάφους αέρος) είναι εξαιρετικά ανησυχητική εξέλιξη, καθώς αποδεικνύει ότι οι αντάρτες διαθέτουν ολοένα και περισσότερο εξελιγμένο οπλισμό.

Σκάνδαλο δισεκατομμυρίων

Αγνωστο είναι το πού και πώς δαπανήθηκαν 8,8 δισεκατομμύρια δολάρια από τον προϋπολογισμό ανοικοδόμησης του Ιράκ, που διαχειρίστηκε η κατοχική διοίκηση υπό τον Πολ Μπρέμερ, από την έναρξη της κατοχής μέχρι τον Ιούνιο του 2004. Αυτό αναφέρει έκθεση που συντάχθηκε από τον ειδικό γενικό επιθεωρητή της ιρακινής ανοικοδόμησης στην Ουάσιγκτον. Στην έκθεση αναφέρεται το χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι ενώ καταγράφονται κονδύλια για τη μισθοδοσία 8.206 φρουρών σε ένα ιρακινό υπουργείο, επαληθεύτηκε ότι στις συγκεκριμένες θέσεις δεν απασχολούνταν παρά μόνο 602.

Η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι κατασπαταλήθηκαν υπέρογκα ποσά σε άγνωστους προορισμούς, χωρίς κανέναν έλεγχο, με αποτέλεσμα να ενδυναμωθούν τα φαινόμενα διαφθοράς. Απαντώντας στις κατηγορίες, ο Πολ Μπρέμερ διαψεύδει ότι έγινε διασπάθιση του αμερικανικού δημοσίου χρήματος και υποστηρίζει ότι απλώς δεν τηρήθηκαν αναλυτικά λογιστικά στοιχεία εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης.

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Ενεργότερη «ανάμειξη» προαναγγέλλει η Ράις

ΡΑΜΑΛΑ - ΜΟΣΧΑ - ΑΓΚΥΡΑ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

«Η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη για ενεργότερη ανάμειξη στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή» διαμήνυσε η νέα ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, μετά από συνάντηση που είχε με Ισραηλινούς διπλωμάτες. Η Ράις, που αναμένεται στα τέλη της εβδομάδας στην περιοχή, υποστήριξε ότι δεν μπορεί να υπάρξει «ειρήνη χωρίς την ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, που θα είναι βιώσιμο και θα έχει ενιαίο έδαφος και το Ισραήλ οφείλει να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις γι' αυτό». Δηλώσεις για το Παλαιστινιακό έκανε και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σκοτ Μακλίλαν, ο οποίος υποστήριξε ότι η Ουάσνγκτον στηρίζει «τις προσπάθειες κατάπαυσης του πυρός του Αμπάς, αλλά θα πρέπει να αφοπλιστούν οι παλαιστινιακές οργανώσεις».

Ο ίδιος ο Αμπάς, από την πλευρά του, έφθασε, χτες, στην Αγκυρα, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με την τουρκική ηγεσία. Στην Αγκυρα αναμένεται, σήμερα, και ο αρχηγός του ισραηλινού ΓΕΣ, προκειμένου να διαπραγματευτεί «συμφωνίες εξοπλιστικού περιεχομένου».

Πριν φύγει από τη Μόσχα, όπου, επίσης, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη, ο Αμπάς παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Κομερσάντ», όπου αναφέρει ότι γνωρίζει «τα σκοτεινά σημεία της πολιτικής του προκατόχου του Γιάσερ Αραφάτ, τα οποία έχουν επικριθεί από τη Δύση». Συγκεκριμένα, ο Αμπάς αναφέρει πως γνωρίζει ότι «κατά τη Δύση ο Αραφάτ ήταν τρομοκράτης, εμπόδιζε τις μεταρρυθμίσεις, δεν τηρούσε τις δεσμεύσεις του στις συμφωνίες και ήταν δικτάτορας». «Τα λαμβάνουμε όλα αυτά υπόψη μας», καταλήγει ο Αμπάς, συμπληρώνοντας ότι οι Παλαιστίνιοι γνωρίζουν και την πλευρά της «συνετής και πατριωτικής πολιτικής του Αραφάτ, που προτίθενται να ακολουθήσουν και τώρα».

Αναβολές και απαγορεύσεις

Στο μεταξύ, αναβλήθηκε η παράδοση του ελέγχου 4 πόλεων της Δυτικής Οχθης στις παλαιστινιακές δυνάμεις από τον ισραηλινό στρατό, μετά από την κλιμάκωση της έντασης που παρατηρείται στη Λωρίδα της Γάζας. Το έναυσμα δόθηκε από τη δολοφονία ενός 10χρονου κοριτσιού σε σχολείο της Ράφα από ισραηλινά πυρά, όπως καταγγέλλουν Παλαιστίνιοι και ΟΗΕ, αν και ο ισραηλινός στρατός αρνείται ότι εμπλέκεται στο περιστατικό. Ακολούθησε επίθεση με όλμους κατά εβραϊκού εποικισμού, ενώ 8 ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις απειλούν με διακοπή της συμφωνίας της κατάπαυσης του πυρός αν ο ισραηλινός στρατός συνεχίσει αυτήν την τακτική.

Τέλος, ο γενικός εισαγγελέας του Ισραήλ, Μένι Μαζούζ, κάλεσε την κυβέρνηση Σαρόν να σταματήσει κάθε διαδικασία προσάρτησης παλαιστινιακής γης που βασίζεται σε νόμο του 1950, που, μυστικά, επανενεργοποιήθηκε πριν από μερικούς μήνες. Ο νόμος προβλέπει ότι μετά την πάροδο ορισμένων χρόνων, γη και εκτάσεις Παλαιστινίων που δεν έχουν εμφανιστεί αυτό το χρονικό διάστημα περνούν στη δικαιοδοσία του ισραηλινού Δημοσίου. Ο γενικός εισαγγελέας, όμως, τόνισε ότι ο νόμος δεν μπορεί να ισχύσει εφόσον οι Παλαιστίνιοι απομακρύνθηκαν από τις περιουσίες τους εξαιτίας των ισραηλινών μέτρων ασφαλείας.

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΡΙΠΟΛΗ. Η μερίδα του λέοντος από το πετρέλαιο της Λιβύης πήγε σε αμερικανικές εταιρίες... κατά τον πρώτο πλειστηριασμό για την παραχώρηση αδειών για την ανακάλυψη κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, εκ μέρους της κρατικής εταιρίας πετρελαίου της Λιβύης, οι 12 από τις 15 άδειες παραχωρήθηκαν σε αμερικανικές εταιρίες. Ο πλειστηριασμός άνοιξε το δρόμο για την επιστροφή αμερικανικών πετρελαϊκών κολοσσών, όπως η «Οξιντένταλ» και η «Σεβρόν - Τεξάκο» έπειτα από 20 και πλέον χρόνια απουσίας. Καμία ευρωπαϊκή πετρελαϊκή εταιρία δεν απέσπασε την εν λόγω άδεια.

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ. Εξι άνθρωποι - μεταξύ αυτών μία γυναίκα και τα δύο της παιδιά - έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 700 αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους εξαιτίας της κακοκαιρίας που έπληξε την πρωτεύουσα της Αργεντινής. Το λιμάνι του Μπουένος Αϊρες έκλεισε, λόγω των θυελλωδών ανέμων, γεγονός που οδήγησε στην ακύρωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων που συνδέουν την Αργεντινή με την Ουρουγουάη.

ΡΩΜΗ. Το ξεκαθάρισμα συνεχίζεται στη Νάπολη, αφού ακόμη τρεις δολοφονίες σημειώθηκαν, ανεβάζοντας στους έντεκα τους νεκρούς του Γενάρη από τις συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων φατριών της Καμόρα, της ναπολιτάνικης εκδοχής της σικελιάνικης μαφίας. Πάνω από 120 άνθρωποι δολοφονήθηκαν το 2004 στην πόλη, σε έναν πόλεμο συμμοριών ο οποίος μοιάζει γενικευμένος και έχει προκαλέσει σοκ στην Ιταλία.

ΜΑΔΡΙΤΗ. Ακόμη τέσσερις Μαροκινοί συνελήφθησαν χτες στο προάστιο της Μαδρίτης Λεγκανές σε άμεση σχέση με τις επιθέσεις της 11ης Μάρτη, ανακοίνωσε το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ. Ο τελευταίος απολογισμός των αρχών της Ινδονησίας για τον αριθμό των θυμάτων από το σεισμό και το τσουνάμι της 26ης Δεκέμβρη κάνει λόγο, αθροιστικά, για τουλάχιστον 236.012 νεκρούς και αγνοούμενους στη Σουμάτρα. Ο συνολικός απολογισμός στις χώρες του Ινδικού που επλήγησαν πλησιάζει τα 300.000 θύματα, αν δεν τα έχει ξεπεράσει...

ΚΟΥΕΤΑ. Εκρηξη βόμβας σημειώθηκε χτες στην πόλη Κουέτα της ανάστατης επαρχίας Μπαλουχιστάν του Πακιστάν, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να βρει το θάνατο.

ΜΟΣΧΑ. Οπλα αξίας 6 δισ. δολαρίων διέθεσε στη διεθνή αγορά η ρωσική πολεμική βιομηχανία, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χτες.

Εξάλλου, η κυβέρνηση Πούτιν χρησιμοποιεί τα αυξημένα έσοδά της λόγω της υψηλής τιμής του πετρελαίου διεθνώς για να αποπληρώσει χρέη 3,3 δισ. δολαρίων στο ΔΝΤ προκαταβολικά, «γλιτώνοντας» τόκους 200 εκατ. δολαρίων, μετέδωσε χτες το «Ρόιτερ».

ΓΕΩΡΓΙΑ
Βομβιστική επίθεση με άδηλες συνέπειες

ΓΚΟΡΙ.--

Η έκρηξη ενός παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου στην πόλη Γκόρι της περιοχής της Νότιας Οσετίας της Γεωργίας, κόστισε τη ζωή τουλάχιστον τριών ανθρώπων - ή κατ' άλλες πηγές, τεσσάρων - και τον τραυματισμό άλλων δεκαπέντε, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας. «Μπορούμε να πούμε οριστικά ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γεωργίας, Ιβάν Μεραμπισβίλι. Ο πρόεδρος της χώρας, Μιχαήλ Σαακασβίλι, που αναρριχήθηκε στην εξουσία με μια «εξέγερση» του τύπου που αναπαρήχθη στην Ουκρανία, έκανε λόγο για ενέργεια από ομάδα που «θέλει να πλήξει την εδαφική ακεραιότητα» της χώρας.

Από πλευράς της αυτονομιστικής κυβέρνησης της αποσχισμένης δημοκρατίας της Νότιας Οσετίας, ο απεσταλμένος της στη Μόσχα Ντμίτρι Μεντόγιεφ είπε ότι «το να προβάλλεται αυτή η ενέργεια ως "απάντηση" στις πρωτοβουλίες του προέδρου της Γεωργίας για τη Νότια Οσετία δε σημαίνει τίποτα... πρόκειται για επικίνδυνες ανοησίες».

Η χτεσινή ενέργεια στο Γκόρι - που αποτελεί τη γενέτειρα του Ιωσήφ Στάλιν, και υπήρξε επίκεντρο επεισοδίων βίας πριν από χρόνο, όταν οι οπαδοί του Σαακασβίλι ανέτρεψαν την κυβέρνηση Σεβαρντνάτζε - ενδέχεται να αποτελέσει «σπίθα» που θα ανάψει μια εμφύλια σύρραξη...

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
Μετά τα δίδακτρα και δάνεια!

ΜΟΝΑΧΟ.--

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, όπου δίδεται πια το «πράσινο φως» για την επιβολή διδάκτρων στα Πανεπιστήμια, έχει προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς. Κυρίως με την κυβέρνηση να διαφωνεί και τα γερμανικά κρατίδια, αναλόγως με το ποιο κόμμα έχει τη διακυβέρνηση, να απορρίπτουν ή να υιοθετούν την απόφαση. Πάντως το φοιτητικό κίνημα ήδη προετοιμάζεται να κατεβεί στους δρόμους...

Και εάν η πολιτική σκηνή ακόμη «ξιφουλκεί», η «αγορά» σπεύδει να αντιδράσει «θετικά». Πρώτη από όλες η - κρατική μάλιστα - τράπεζα επενδύσεων «KfW» ανακοίνωσε, σύμφωνα με την «Deutsche Welle», ότι ανοίγει νέο πρόγραμμα: δάνεια για φοιτητές, αρχής γενομένης του επόμενου ακαδημαϊκού έτους, δηλαδή του φθινοπώρου του 2005. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας «KfW» τα δάνεια θα παρέχονται ανεξαρτήτως του αντικειμένου σπουδών ή την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους, τονίζοντας ότι «στόχος της τράπεζας είναι να στηρίξει τους φοιτητές για να επικεντρωθούν στις σπουδές τους και μόνο»! Προστίθεται δε ότι τα δάνεια μπορεί να ανέρχονται και σε 650 ευρώ μηνιαίως και θα έχουν επιτόκιο περίπου 5%.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ - ΣΟΥΔΑΝ
Δε γίνεται γενοκτονία αλλά χρειάζεται δίκη...

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ - ΧΑΡΤΟΥΜ.--

Τη διεξαγωγή δίκης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο του ΟΗΕ σε σχέση με τις «βιαιότητες» κατά του πληθυσμού της δυτικής επαρχίας του Σουδάν, Νταρφούρ, πρότεινε πενταμελής επιτροπή νομικών που διόρισε ο γγ των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν, προκειμένου να εξακριβώσουν εάν στην περιοχή διαδραματίζεται γενοκτονία εις βάρος του ντόπιου πληθυσμού.

Η έκθεση της επιτροπής μολονότι δε χαρακτηρίζει γενοκτονία τα όσα διαδραματίζονται στο Νταρφούρ τα τελευταία δύο χρόνια, καταγράφει εντούτοις σαφείς νύξεις για τη συμμετοχή κυβερνητικών αξιωματούχων, δυνάμεων του στρατού αλλά και ανταρτών στις σφαγές και διώξεις εις βάρος χιλιάδων κατοίκων της δυτικής σουδανικής επαρχίας από τις αρχές του 2003.

Ωστόσο, η πρόταση διεξαγωγής σχετικής δίκης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο προσκρούει ως γνωστόν στην άρνηση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν το συγκεκριμένο οργανισμό (ώστε να μη βρεθούν εαυτές κατηγορούμενες για τις επεμβάσεις τους σε Ευρώπη, Ασία, Περσικό Κόλπο κλπ), ενώ υποστηρίζεται ένθερμα κυρίως από ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και... η Βρετανία.

ΣΕΡΒΙΑ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
«Πατριαρχική» μεσολάβηση για την επικείμενη παράδοση στρατηγού...

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--

Με τη μεσολάβηση του Πατριάρχη της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Παύλου, δρομολογήθηκε η διαδικασία της επικείμενης παράδοσης του στρατηγού Βλαντίμιρ Λαζάρεβιτς στις αρχές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ΔΠΔ). Ο Λαζάρεβιτς είναι ένας από τους τέσσερις Σέρβους στρατηγούς που κατηγορούνται, για «εγκλήματα» και παραβίαση του εθιμικού πολεμικού δικαίου στο Κοσσυφοπέδιο το 1999, από τις αρχές του ΔΠΔ της Χάγης...

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν χτες στον κόμβο της σερβικής ορθόδοξης εκκλησίας(!) και αναδημοσίευσε χτες ο σερβικός ραδιοσταθμός «Β92», ο Λαζάρεβιτς συναντήθηκε προ ημερών με τον Σέρβο πρωθυπουργό Βόισλαβ Κοστούνιτσα μετά από πρόταση του Πατριάρχη Παύλου. Ο τελευταίος μάλιστα υποστήριξε τη μετέπειτα απόφαση του στρατηγού Λαζάρεβιτς εντάσσοντάς το στα παραδείγματα της ιστορίας «κατά τα οποία έντιμοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν θαρραλέα τα συμφέροντα της χώρας μέχρις εσχάτων και υπερασπίζονται την αλήθεια».

Η εκούσια παράδοση των Σέρβων στρατηγών στις αρχές του ΔΠΔ έρχεται μετά και τις νεότερες πιέσεις ΗΠΑ (σταμάτησαν στα μέσα Ιανουαρίου οικονομική βοήθεια περίπου 10 εκατ. δολαρίων) και της ΕΕ (που εκβιάζει τη μεσοπρόθεσμη ένταξη της Σερβίας στην Ενωση εάν μέχρι τις 31 του ερχόμενου Μάρτη δεν έχει ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις του ΔΠΔ της Χάγης)...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ