Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΩΡΓΙΑ
Βομβιστική επίθεση με άδηλες συνέπειες

ΓΚΟΡΙ.--

Η έκρηξη ενός παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου στην πόλη Γκόρι της περιοχής της Νότιας Οσετίας της Γεωργίας, κόστισε τη ζωή τουλάχιστον τριών ανθρώπων - ή κατ' άλλες πηγές, τεσσάρων - και τον τραυματισμό άλλων δεκαπέντε, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας. «Μπορούμε να πούμε οριστικά ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γεωργίας, Ιβάν Μεραμπισβίλι. Ο πρόεδρος της χώρας, Μιχαήλ Σαακασβίλι, που αναρριχήθηκε στην εξουσία με μια «εξέγερση» του τύπου που αναπαρήχθη στην Ουκρανία, έκανε λόγο για ενέργεια από ομάδα που «θέλει να πλήξει την εδαφική ακεραιότητα» της χώρας.

Από πλευράς της αυτονομιστικής κυβέρνησης της αποσχισμένης δημοκρατίας της Νότιας Οσετίας, ο απεσταλμένος της στη Μόσχα Ντμίτρι Μεντόγιεφ είπε ότι «το να προβάλλεται αυτή η ενέργεια ως "απάντηση" στις πρωτοβουλίες του προέδρου της Γεωργίας για τη Νότια Οσετία δε σημαίνει τίποτα... πρόκειται για επικίνδυνες ανοησίες».

Η χτεσινή ενέργεια στο Γκόρι - που αποτελεί τη γενέτειρα του Ιωσήφ Στάλιν, και υπήρξε επίκεντρο επεισοδίων βίας πριν από χρόνο, όταν οι οπαδοί του Σαακασβίλι ανέτρεψαν την κυβέρνηση Σεβαρντνάτζε - ενδέχεται να αποτελέσει «σπίθα» που θα ανάψει μια εμφύλια σύρραξη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ