ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 19 Γενάρη 2000
Σελ. /36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διευρύνεται η «ασπίδα προστασίας» του «Ρ»

Οι αντιδράσεις που εκδηλώνονται σε καθημερινή βάση και οι δηλώσεις και ανακοινώσεις αλληλεγγύης, που κατακλύζουν τα γραφεία της εφημερίδας μας, αποτελούν τη φυσική «ασπίδα» προστασίας του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ», απέναντι στην πολιτική δίωξη που υφίσταται από τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, συνδικαλιστικές οργανώσεις, αλλά και ο σύσσωμος ο δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας καταδικάζουν την ενέργεια του Ε. Γιαννόπουλου. Κάθε άνθρωπος ορθά σκεφτόμενος, κάνει λόγο για ευθεία βολή εναντίον της ελευθεροτυπίας και του δικαιώματος άσκησης πολιτικής κριτικής. Μέσα από τις ανακοινώσεις των διάφορων κοινωνικών φορέων, υπογραμμίζονται οι ευθύνες που φέρει, τόσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όσο και ολόκληρη η κυβέρνησή του, που παρέχουν άνευ προηγουμένου ασυλία στον Ε. Γιαννόπουλο.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι η κίνηση του υπουργού έχει δημιουργήσει σοβαρά ερωτηματικά, από ανθρώπους του πνεύματος και του πολιτικού βίου της χώρας, για το πόσο εφαρμόζονται και διαφυλάσσονται τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα.

ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
Να αποσύρει τη μήνυση και την αγωγή

Ομόφωνα συμφώνησαν τα μέλη των προεδρείων της Ομοσπονδίας και των Ενώσεων των δημοσιογράφων της χώρας να απευθύνουν έκκληση στον υπουργό Δικαιοσύνης, για να αποσύρει τη μήνυση και την αγωγή κατά του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ». Το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη για τα τρέχοντα δημοσιογραφικά προβλήματα, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τη συνεδρίαση επισημαίνεται: «Απόλυτη αντίθεση εξέφρασαν τα μέλη των προεδρείων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων ΕφημερίδωνΑθήνας (ΕΣΗΕΑ), της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ), της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας - Στερεάς και Εύβοιας (ΕΣΕΣΘΕ), της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου - Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΕΠΗΝ) και της Ενωσης Συντακτών Περιοδικού Τύπου (ΕΣΠΤ), για τη μήνυση και την αγωγή αποζημίωσης 500 εκατομμυρίων δραχμών, που υπέβαλε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ευάγγελος Γιαννόπουλος κατά της εφημερίδας "Ριζοσπάστης"».

Οι ομιλητές, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, σύμφωνα με το κείμενο της ανακοίνωσης, τόνισαν στις τοποθετήσεις τους ότι οι πολιτικές και δημοσιογραφικές διαφορές πρέπει να λύνονται με διάλογο και να μην καταλήγουν στα δικαστήρια, με αξιώσεις, που περιορίζουν την ελευθεροτυπία και το δικαίωμα των ΜΜΕ για ελεύθερη και ανεμπόδιστη ενημέρωση.

Και καταλήγουν στην ανακοίνωση: «Τα μέλη των προεδρείων της Ομοσπονδίας και των Ενώσεων, που εκπροσωπούν περισσότερους από 4.000 Ελληνες δημοσιογράφους, συμφώνησαν ομόφωνα να απευθύνουν έκκληση στον υπουργό Δικαιοσύνης να αποσύρει τη μήνυση και την αγωγή κατά του "Ριζοσπάστη"».

ΕΡΜΗΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ
Θέλουν να απομονώσουν το ΚΚΕ

Ο σκηνοθέτης, συγγραφέας και θεατρολόγος

Ερμής Μουρατίδης δήλωσε στο «Ρ»:

«Η μήνυση Γιαννόπουλου κατά του "Ρ" δείχνει ότι κάποιοι κύκλοι, εντός και εκτός της κυβέρνησης, θέλουν να "απομονώσουν" το ΚΚΕ, προσπαθώντας να στομώσουν τη φωνή του "Ρ". Οι κύκλοι αυτοί κατευθύνουν τον Γιαννόπουλο. Ματαιοπονούν, όμως, γιατί ο λαός γνωρίζει και δε θα τους κάνει το χατίρι. Εμείς όμως πρέπει να αγωνιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας για να απελευθερώσουμε την πολύπαθη χώρα μας, από τους συνεργάτες των Αμερικανών, ώστε οι διάφοροι Γιαννόπουλοι και Σία να βρουν τη θέση που τους αξίζει. Δηλαδή στο καλάθι των σκουπιδιών ή στον πραγματικό τους ρόλο, του προβοκάτορα και του γιδοβοσκού».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΑΣΟΣ
Επικίνδυνη κίνηση του υπουργού

Δήλωση σχετικά με τη μήνυση του υπουργού Δικαιοσύνης εναντίον του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» έκανε ο βουλευτής του ΔΗΚΚΙ Γιώργος Καρατάσος. Συγκριμένα δήλωσε: «Ο κύριος Γιαννόπουλος, ενώ καθυβρίζει τους πάντες και τα πάντα από τα κρατικά και ιδιωτικά κανάλια, καταφεύγει σε σωρεία μηνύσεων, μηνύοντας οποιονδήποτε τολμά να εκφράσει την αντίθεσή του ή ασκώντας κριτική στον κ. υπουργό Δικαιοσύνης. Ετσι μήνυσε και την εφημερίδα "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ" για τη θέση που έλαβε στη δίκη του υπουργού με τον Θεόδωρο Κατριβάνο. Είναι μια επικίνδυνη κίνηση του υπουργού, αφού στρέφεται κατά της ελεύθερης έκφρασης του Τύπου και μάλιστα του Τύπου εκείνου που δεν ελέγχεται από την κυβέρνηση».

Και κατέληξε: «Είναι γεγονός ότι ο υπουργός και η κυβέρνησή του επιχειρούν να φιμώσουν κάθε φωνή που τολμά να λέει την αλήθεια και να ενημερώνει το λαό. Τέτοιες πρακτικές και μεθοδεύσεις είναι απαράδεκτες, δείχνουν πως υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας, αλαζονεία εξουσίας και αυταρχισμός, πράγματα καταδικασμένα στη συνείδηση του λαού».

Πράξη πολιτική που στρέφεται εναντίον του λαϊκού κινήματος

Στο πλευρό της εφημερίδας μας, δηλώνουν ότι θα σταθούν οι εργαζόμενοι στους Δήμους Πετρούπολης, Καματερού, Ανω Λιοσίων και Φυλής, με απόφαση του Διοικητικού τους Συμβουλίου της Ενωσής τους. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι, ύστερα από έκτακτη συνεδριασή τους, καταδίκασαν την επίθεση που εξαπέλυσε η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης εναντίον της εφημερίδας «ΡΙΣΟΣΠΑΣΤΗΣ».

Οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωση - καταγγελία υπογραμμίζουν: «Η προσπάθεια φίμωσης του Τύπου και ιδιαίτερα της εφημερίδας "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ", μιας εφημερίδας που με συνέπεια υπερασπίζεται τα συμφέροντα της εργατικής τάξης προβάλλοντας καθημερινά τις διεκδικήσεις της, είναι πράξη πολιτική που στρέφεται ενάντια στο ίδιο το κίνημα της εργατικής τάξης».

Και καταλήγουν: «Δηλώνουμε ότι θα σταθούμε στο πλευρό της εφημερίδας και καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τώρα να ποινικοποιεί την πολιτική ζωή του τόπου με πράξεις σαν και αυτές».

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΣ
Να παραιτηθεί πρώτα από υπουργός

Σχετικά με τη μήνυση του υπουργού Δικαιοσύνης εναντίον του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ», ο δήμαρχος της Θήβας Αλέκος Κοφίνης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ευάγγελος Γιαννόπουλος ξεκίνησε δικαστικό αγώνα εναντίον της εφημερίδας σας, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονταν στο πρόσωπό του. Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός ότι ο κ. Γιαννόπουλος αντιδικεί με τους πάντες, από απλούς πολίτες μέχρι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τα επικριτικά σχόλια που τον αφορούν. Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν, αφού έχει επιλέξει την τακτική της προσφυγής στη δικαιοσύνη, να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης για να μη θεωρηθεί ότι αποφάσεις που εκδίδονται από τα αρμόδια δικαστήρια είναι κατευθυνόμενες».

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣ
Είναι ξεκάθαρα πολιτική δίωξη

Ο ηθοποιός Κώστας Καζάκος μας δήλωσε:

«Το πώς καλύπτει μια εφημερίδα ένα δικαστικό θέμα είναι στη διάκρισή της. Η συκοφαντική δυσφήμιση πάει πολύ μακριά, γι' αυτό και η συγκεκριμένη δίωξη είναι ξεκάθαρα πολιτική δίωξη. Ο Ε. Γιαννόπουλος μάλλον ατόπισε, είναι κακό που τα' βαλε τώρα με το ΚΚΕ, γιατί στο ΚΚΕ, στην παρουσία του στην πολιτική ζωή του τόπου, χρωστάμε όλοι τόσα πολλά, που θα 'πρεπε να' ναι πολύ προσεχτικοί όλοι απέναντί του».

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΡΑΜΑΣ
Πλήττει βασικές αρχές της δημοκρατίας

Κίνηση κατά της ελευθερίας της έκφρασης και της ελεύθερης βούλησης χαρακτήρισε την κίνηση του υπουργού Δικαιοσύνης εναντίον του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ», ο δήμαρχος Δράμας Μαργαρίτης Τζίμας, με επιστολή του προς την εφημερίδα μας. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος της Δράμας, στην επιστολή του, αναφέρει:

«Με έκπληξη και αγανάκτηση, πληροφορηθήκαμε την κίνηση κατά της εφημερίδας σας από τον κ. Ε. Γιαννόπουλο. Πρόκειται για μια ολοφάνερη προσπάθεια φίμωσης της δυναμικής σας φωνής, που τόσες πολλές φορές πρωτοστάτησε στις διεκδικήσεις και τους αγώνες των λαϊκών τάξεων, που τόσο πολύ αγωνίζεται για τα δίκαια των πολιτών».

Και συνεχίζει ο δήμαρχος Δράμας: «Είναι μια ακόμη εμφανής κίνηση κατά της ελευθερίας της έκφρασης, της ελεύθερης βούλησης, της αγωνιστικής διεκδίκησης, είναι μια πράξη χαλιναγώγησης και ένα ακόμη βήμα στη δημιουργία κατευθυνόμενης και μονομερούς ενημέρωσης».

Κλείνοντας την επιστολή του τονίζει: «Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεση και την έντονη αγανάκτησή μας σε τέτοιου είδους ενέργειες που πλήττουν βασικές αρχές της δημοκρατίας, καθώς και τη συμπαράστασή μας σε σας, που για μια ακόμη φορά βρίσκεστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα».

ΜΑΙΡΗ ΡΑΖΗ
«Και ανεδαφική και άδικη»

Η ηθοποιός Μαίρη Ραζή παρατήρησε:

«Θεωρώ απαράδεκτη τη συγκεκριμένη δίωξη της εφημερίδας, αλλά είναι γνωστές και οι μέθοδοι και οι συμπεριφορές του κ. υπουργού Δικαιοσύνης. Μια τέτοια δίωξη είναι και ανεδαφική και άδικη. Αλλά τι να περιμένει κανείς απ' τον κ. Γιαννόπουλο, που με δηλώσεις του χαρακτήρισε όλους τους Ελληνες καλλιτέχνες "κουραμπιέδες"; Πάντως, να μην ξεχνάμε πως είναι υπουργός Δικαιοσύνης κι αυτά τα πράγματα που κάνει είναι ντροπή».

ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ
Να είναι πιο συγκρατημένος ο υπουργός

Ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Αιμίλιος Κορωναίος, σημείωσε:

«Σας δηλώνω απερίφραστα ότι είμαι εναντίον οποιασδήποτε προσπάθειας φιμώσεως του Τύπου. Μέσα σε αυτό εντάσσω και αυτή την ενέργεια. Ο κύριος υπουργός πρέπει να είναι πιο συγκρατημένος και να προσέχει ιδιαίτερα ευαίσθητες περιοχές, ευαίσθητους χώρους, οι οποίοι έχουν αποδείξει δεδηλωμένα και σαφώς ότι έχουν προσφέρει στη χώρα»

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ
Η δίωξη είναι απλούστατα ανόητη

Ο δημοσιογράφος Βασίλης Ραφαηλίδης μάς δήλωσε:

«Για μένα η δίωξη δεν είναι ούτε πολιτική ούτε παραπολιτική, είναι απλούστατα ανόητη. Ενας υπουργός Δικαιοσύνης, που κάνει διώξεις με τέτοια ευκολία προς πάσα κατεύθυνση και ειδικότερα προς το "Ριζοσπάστη", δεν μπορεί να έχει τα λογικά του. Σίγουρα κάτι του συμβαίνει. Δεν μπορεί να λειτουργεί, να ενεργεί σαν πολιτικό πρόσωπο. Και, κυρίως, δεν μπορεί να είναι υπουργός Δικαιοσύνης. Δε μιλώ μόνο για το "Ρ". Συμπεριφέρεται ανάλογα προς πολλές κατευθύνσεις. Και τις αγωγές τις έχει πάρα πολύ εύκολες. Αυτό που είναι απορίας άξιο για μένα δεν είναι η συμπεριφορά του Γιαννόπουλου, που έτσι κι αλλιώς μας είναι πάρα πολύ γνωστή. Είναι η ανοχή της κυβέρνησης απέναντί του. Φαίνεται πως αυτός ο άνθρωπος ασκεί ένα είδος τρομοκρατίας στην ίδια την κυβέρνηση. Φαίνεται ότι δεν είναι δυνατόν να τον ενοχλήσει ο Σημίτης διότι ασκεί μια διαρκή και αδιάκοπη τρομοκρατία και στον ίδιο τον Σημίτη. Το να μιλάμε τώρα για τρομοκράτηση και τρομοκρατία όταν έχουν τον αρχιτρομοκράτη ανάμεσά τους είναι μάλλον κωμικό. Εγώ δε θεωρώ πολύ σοβαρή αυτή την ιστορία της αγωγής του Γιαννόπουλου προς τον "Ρ". Θεωρώ αντίθετα πάρα πολύ σοβαρή την αδυναμία της κυβέρνησης να ελέγξει τον υπουργό Δικαιοσύνης».

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ
Μήνυση εναντίον της δημοκρατίας στην Ελλάδα

Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Περικλής Κοροβέσης μας δήλωσε:

«Εδώ πέρα που είμαστε απόψε (σ.σ. στο γλέντι της ΚΕ του ΚΚΕ) δεν είναι μια κοσμική εκδήλωση, αλλά είναι μια εκδήλωση της δημοκρατίας, που βασικοί παράγοντες αυτού του τόπου που έχουν γεράσει έχουν διδάξει την Ελλάδα τι θα πει δημοκρατία. Είναι στελέχη του ΚΚΕ. Είναι στελέχη των δημοκρατικών αγώνων. Είναι στελέχη με το όραμα μιας άλλης κοινωνίας. Αυτό ακριβώς είναι που φοβάται ο κύριος Ευάγγελος Γιαννόπουλος, γιατί αυτός δεν ανήκει σε αυτή τη μεριά. Επομένως, η μήνυσή του είναι μια μήνυση εναντίον της δημοκρατίας στην Ελλάδα».

ΚΩΣΤΑΣ ΖΟΥΡΑΡΙΣ
Επρεπε να σέβεται το ύφος του «Ρ»

Ο καθηγητής πανεπιστημίου Κώστας Ζουράρις σημείωσε:

«Δίωξη γίνεται όταν υπάρχει κακόβουλη πρόθεση για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο "Ρ" ξαναέγραψε αυτά τα οποία διεμείφθησαν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Επομένως, δεν υπάρχει καμία διάθεση συκοφαντικής δυσφήμισης. Και ο Γιαννόπουλος έπρεπε να σέβεται πάρα πολύ το ύφος του "Ρ" και τον τρόπο με τον οποίο έγινε η καταγραφή. Σε κανένα σημείο δεν υπάρχει αυτό που λέγεται νομικά δυσφήμιση, εξύβριση ή συκοφαντική δυσφήμιση. Το θέμα είναι ότι υπάρχει και ένα μεγάλο πρόβλημα με τον Γιαννόπουλο αυτή τη στιγμή. Είναι εν ενεργεία υπουργός Δικαιοσύνης. Εχει διπλή ασυλία. Ασυλία ως βουλευτής και επί πλέον είναι ο πολιτικός προϊστάμενος των δικαστών και των εισαγγελέων. Είναι τουλάχιστον άκομψο και πολιτικά δείχνει μια έλλειψη, θα έλεγα, γενναιότητος, να είσαι υπουργός καθ' ύλην προϊστάμενος ενός τομέως και να ασκείς ξαφνικά δίωξη, όταν τη δίωξη δε θα την ασκήσεις εσύ, αλλά οι υφιστάμενοί σου. Αυτό θα μπορούσε να το κάνει ο Γιαννόπουλος, εφ' όσον έπαυε να είναι υπουργός Δικαιοσύνης. Και ενδεχομένως και βουλευτής. Αλλά τουλάχιστον να μην είναι υπουργός Δικαιοσύνης».

ΦΟΙΒΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ
Κανένας δεν μπορεί να στρέφεται κατά του «Ρ»

Ο ηθοποιός Φοίβος Ταξιάρχης σημείωσε:

«Για το θέμα της δίωξης του "Ριζοσπάστη" εκ μέρους του υπουργού Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλου, έχω να πω δύο πράγματα: Πρώτον, ότι καμία εφημερίδα δεν πρέπει να διώκεται, επειδή αποτυπώνει μια πραγματικότητα, αυτήν που αυτή νομίζει ότι είναι η πραγματικότητα. Δεύτερον, και το κυριότερο, δεν μπορεί να διώκεται με κανέναν τρόπο ο "Ρ", που κουβαλά μαζί του μια τεράστια ιστορία, την οποία συνεχίζει και θα συνεχίζει. Κανένας δεν μπορεί να στρέφεται κατά του "Ρ"».

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΙΛΛΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δεν τιμά την πολιτεία

Ο δήμαρχος Βιλλίων, Κώστας Μακρυνώρης, μας δήλωσε:

«Δεν τιμά την πολιτεία, ο υπουργός Δικαιοσύνης να προχωρεί σε μηνύσεις».

ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΑΧΑΡΕΛΗΣ
Προσπάθεια φίμωσης του Τύπου

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, Σταύρος Ζαχαρέλης, αναφερόμενος στη μήνυση του Ε. Γιαννόπουλου κατά του «Ριζοσπάστη», μας δήλωσε:

«Θεωρώ ότι οι ενέργειες αυτές που στρέφονται ενάντια σε μια έγκριτη εφημερίδα, όπως ο "Ριζοσπάστης", αποτελούν προσπάθεια φύμωσης του Τύπου και των δημοκρατικών ελευθεριών του λαού. Πολύ περισσότερο όταν το "αμάρτημα" της εφημερίδας ήταν ότι δημοσίευσε στοιχεία και επίσημα έγγραφα που παρουσιάστηκαν σε δίκη, καθώς και καταθέσεις μαρτύρων.

Oπως σε κάθε εποχή έτσι και σήμερα είναι ανάγκη να διατηρηθεί η ελευθερία του Τύπου και το δικαίωμα του λαού στην πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση. Οι πολιτικοί, όσοι κατέχουν δημόσια αξιώματα, πρέπει να είναι υπεράνω αυτών των καταστάσεων, να μην εμπλέκονται σε διακαστικούς αγώνες, αλλά η στάση τους να συμβάλλει στην αποκάλυψη της αλήθειας. Ιδαίτερα όταν πρόκειται για το αξίωμα του υπουργού Δικαιοσύνης, ο κάτοχός του πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός για να αφήνεται η Δικαιοσύνη να επιδίδεται ανυπερέαστη στο έργο της».

ΜΑΡΙΑ ΝΕΓΡΕΠΟΝΤΗ - ΔΕΛΛΗΒΑΝΗ
Θίγεται η ελευθερία των ΜΜΕ

Η Μαρία Νεγρεπόντη - Δελληβάνη, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, μας δήλωσε:

«Είναι πολύ λυπηρή η μήνυση, η αγωγή που έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλος κατά του "Ριζοσπάστη". Κι αυτό γιατί ένας υπουργός, και ειδικά ο υπουργός Δικαιοσύνης, όταν κάνει οτιδήποτε, οι πράξεις του έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα και επομένως με αυτόν τον τρόπο θίγεται η ελευθερία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ
Πρωτοφανής η δίωξη

Ο μτραγουδιστής Γιάννης Θωμόπουλος, μας δήλωσε:

«Θεωρώ πρωτοφανή τη δίωξη που γίνεται ενάντια στο "Ρ". Μου θυμίζει μέρες δύσκολες και σκληρές για τον ελληνικό λαό, γι' αυτό πρέπει όλοι να αναλογιστούν τις ευθύνες τους πριν τα πράγματα φτάσουν σε σημείο χωρίς γυρισμό».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ