Τετάρτη 19 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
Να αποσύρει τη μήνυση και την αγωγή

Ομόφωνα συμφώνησαν τα μέλη των προεδρείων της Ομοσπονδίας και των Ενώσεων των δημοσιογράφων της χώρας να απευθύνουν έκκληση στον υπουργό Δικαιοσύνης, για να αποσύρει τη μήνυση και την αγωγή κατά του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ». Το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη για τα τρέχοντα δημοσιογραφικά προβλήματα, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τη συνεδρίαση επισημαίνεται: «Απόλυτη αντίθεση εξέφρασαν τα μέλη των προεδρείων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων ΕφημερίδωνΑθήνας (ΕΣΗΕΑ), της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ), της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας - Στερεάς και Εύβοιας (ΕΣΕΣΘΕ), της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου - Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΕΠΗΝ) και της Ενωσης Συντακτών Περιοδικού Τύπου (ΕΣΠΤ), για τη μήνυση και την αγωγή αποζημίωσης 500 εκατομμυρίων δραχμών, που υπέβαλε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ευάγγελος Γιαννόπουλος κατά της εφημερίδας "Ριζοσπάστης"».

Οι ομιλητές, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, σύμφωνα με το κείμενο της ανακοίνωσης, τόνισαν στις τοποθετήσεις τους ότι οι πολιτικές και δημοσιογραφικές διαφορές πρέπει να λύνονται με διάλογο και να μην καταλήγουν στα δικαστήρια, με αξιώσεις, που περιορίζουν την ελευθεροτυπία και το δικαίωμα των ΜΜΕ για ελεύθερη και ανεμπόδιστη ενημέρωση.

Και καταλήγουν στην ανακοίνωση: «Τα μέλη των προεδρείων της Ομοσπονδίας και των Ενώσεων, που εκπροσωπούν περισσότερους από 4.000 Ελληνες δημοσιογράφους, συμφώνησαν ομόφωνα να απευθύνουν έκκληση στον υπουργό Δικαιοσύνης να αποσύρει τη μήνυση και την αγωγή κατά του "Ριζοσπάστη"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ