Τετάρτη 19 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το 2000 θα είναι χρονιά ανεργίας, αλλά και αγώνων

Τι απαντούν οι Ελληνες σε διεθνή έρευνα για το πώς βλέπουν τη νέα χρονιά και το μέλλον τους

Χρονιά ανεργίας και έντασης των οικονομικών δυσκολιών θα είναι το 2000, πιστεύει ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων. Αλλά ένα επίσης μεγάλο ποσοστό πιστεύει ότι το 2000 θα έχουμε αύξηση των απεργιών και των άλλων κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

Οι Ελληνες εμφανίζονται περισσότερο απαισιόδοξοι απ' τους άλλους λαούς των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το μέλλον τους. Το συμπέρασμα προκύπτει από την έρευνα της εταιρίας «Γκάλοπ Ιντερνάσιοναλ Ασοσιέισιον» σε 61 χώρες σ' ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι Ελληνες σε ποσοστό 26% θεωρούν ότι το 2000 θα είναι χειρότερο από το 1999, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ είναι 10%.

Οσον αφορά στην οικονομική τους κατάσταση, οι Ελληνες μαζί με τους Γερμανούς σε ποσοστό 36% έχουν την άποψη ότι η φετινή χρονιά θα είναι χειρότερη από την περσινή και ότι θα προκύψουν νέες οικονομικές δυσκολίες. Το μέσο ποσοστό στις άλλες χώρες της ΕΕ είναι 17%.

Ιδιαίτερα απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι Ελληνες για την πορεία της ανεργίας, την ασφάλεια της εργασίας τους, το χρόνο ανεργίας. Με το εντυπωσιακό ποσοστό 60% εκφράζουν την άποψη ότι η ανεργία θα αυξηθεί πολύ το 2000, ενώ το 34% δηλώνουν ότι αισθάνονται ανασφαλείς ως προς την παραμονή τους στη σημερινή εργασία τους, ενώ το 53% απαντούν ότι ένας άνεργος χρειάζεται πολύ χρόνο για να βρει δουλιά.

Τέλος, οι Ελληνες προβλέπουν σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό (42%), απ' ό,τι οι λαοί των άλλων χωρών της ΕΕ, ότι το 2000 θα αυξηθούν οι απεργίες και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ