Τετάρτη 19 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιπαράθεση Χριστόδουλου - κυβέρνησης

Σε αντιπαράθεση κυβέρνησης και Εκκλησίας, εξελίχθηκε χτες η διαμάχη της Εκκλησίας με την ΕΥΔΑΠ, σχετικά με τη νομιμότητα ανέγερσης του ναού του Αγ. Αντωνίου στο Χαλάνδρι και τις καταγγελίες του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου περί χρηματισμού δημοσίων υπαλλήλων και γενικά για διαφθορά στη δημόσια διοίκηση.

Ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας, όταν χτες ρωτήθηκε σχετικά επισήμανε ότι με τις συγκεκριμένες αναφορές του ο αρχιεπίσκοπος υπερβαίνει το ρόλο του. «Καθένας, είπε, έχει το ρόλο του σε μια συντεταγμένη πολιτεία. Καθένας έχει αναλάβει συγκεκριμένα καθήκοντα και πρέπει να ανταποκρίνεται σε αυτά τα καθήκοντα. Ο,τι πρόβλημα παρατηρείται θα πρέπει - χωρίς να οδηγούμαστε σε απλουστεύσεις και γενικεύσεις - να αντιμετωπίζεται στο πλαίσιο λειτουργίας του οργανισμού, ο οποίος έχει υποχρέωση να αντιμετωπίσει και να λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα. Ολα αυτά δε βοηθούν».

Ο Δ.Ρέππας αφού έκανε λόγο για «υπερβολές και γενικεύσεις» από πλευράς του αρχιεπισκόπου, παρείχε κάλυψη στην ΕΥΔΑΠ, λέγοντας ότι «για το θέμα αυτό, επί της ουσίας, έχει απαντήσει η αρμόδια υπηρεσία». Και πρόσθεσε: «Ασφαλώς, δεν είναι δυνατό να θεραπεύσουμε ένα πρόβλημα με το να γενικεύσουμε την παρανομία. Κάθε θέμα πρέπει να αντιμετωπίζεται στο πλαίσιο των κανόνων λειτουργίας της αρμόδιας υπηρεσίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ