Τετάρτη 19 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιλογή του μεγάλου κεφαλαίου η ΟΝΕ

Περιοδεία αντιπροσωπείας της ΚΟΘ του ΚΚΕ σε εργαζόμενους της Εθνικής Τράπεζας

«Η ΟΝΕ είναι επιλογή του μεγάλου κεφαλαίου, ευρωπαϊκού, παγκόσμιου, αλλά και του ελληνικού, στο βαθμό που παίζει ένα ρόλο στις διεθνείς εξελίξεις... Ηδη, οι κύκλοι του ελληνικού κεφαλαίου ετοιμάζουν το νέο, «εκσυγχρονισμένο» πρόγραμμα σύγκλισης, δηλαδή αυτό που θα προτείνουν τώρα στην ΕΕ για να εγκρίνει την ένταξή μας στην ΟΝΕ». Τα παραπάνω τόνισε στους εργαζόμενους του χρηματοδοτικού κέντρου της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη ο Γιάννης Κατσαρός, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, που χθες το πρωί, επικεφαλής κλιμακίου, πραγματοποίησε περιοδεία στην τράπεζα, στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης σε χώρους δουλιάς, που έχει ξεκινήσει η ΚΟΘ του ΚΚΕ, ενόψει των βουλευτικών εκλογών.

Στην ομιλία του στους εργαζόμενους της τράπεζας, ο Γιάννης Κατσαρός τόνισε, επίσης, ότι το νέο πρόγραμμα σύγκλισης περιέχει νέες προτάσεις «σταθεροποίησης» και διευκρίνισε: «Δηλαδή, να ξεπουλήσουμε τη δημόσια περιουσία, να χτυπήσουμε τις εργασιακές σχέσεις, να ρίξουμε το εργατικό κόστος. Αυτό τους ενδιαφέρει πριν απ' όλα. Να πέσει το εργατικό κόστος, παρά το γεγονός ότι το εργατικό κόστος στην Ελλάδα είναι το χαμηλότερο στην ΕΕ και η κερδοφορία των επιχειρήσεων είναι διπλάσια απ' την υπόλοιπη Ευρώπη».

Ο Γ. Κατσαρός ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τις θέσεις του ΚΚΕ και στάθηκε ιδιαίτερα στην πρόταση Μετώπου του Κόμματος σαν μια μορφή πλατιάς λαϊκής συσπείρωσης που μπορεί να οδηγήσει σε ριζικές αλλαγές στην πολιτική κατεύθυνση της χώρας. «Στο βαθμό που κάποιος πιστεύει ότι πρέπει να αλλάξει η κατάσταση, υπογράμμισε ο ομιλητής, εμείς προτείνουμε να συσπειρωθεί στη λογική του Μετώπου με το ΚΚΕ, για να αρχίσουμε να διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις αυτής της αλλαγής».

Με τους εργαζόμενους του Δήμου Αμπελοκήπων

Νωρίς το πρωί χτες, εξάλλου, το κλιμάκιο της ΚΟΘ επισκέφθηκε και είχε συζήτηση με τους εργαζόμενους του Δήμου Αμπελοκήπων. Ο Γιάννης Κατσαρός, αφού ανέλυσε την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθούν τα δύο κόμματα του δικομματισμού, κατέληξε ότι ο μόνος τρόπος να ξεφύγει ο τόπος από τα δεινά της αντιλαϊκής πολιτικής είναι η συστράτευση στους κοινούς αγώνες για την ανατροπή της πολιτικής αυτής και το άνοιγμα του δρόμου για τη νίκη της πολιτικής του λαϊκού Μετώπου.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, οι εργαζόμενοι έθιξαν μια σειρά σημαντικά προβλήματα που τους απασχολούν, όπως τη συνεχιζόμενη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, το ωράριο και τους κινδύνους που απειλούν το ασφαλιστικό σύστημα.

Σήμερα, Τετάρτη, στις 6.30 το πρωί, κλιμάκιο στελεχών της ΚΟΘ, με επικεφαλής τον Νίκο Χριστάνη, μέλος του ΝΓ της ΚΟΘ, θα περιοδεύσει στους ΟΤΑ Ευόσμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ