Τετάρτη 19 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διευρύνεται η «ασπίδα προστασίας» του «Ρ»

Οι αντιδράσεις που εκδηλώνονται σε καθημερινή βάση και οι δηλώσεις και ανακοινώσεις αλληλεγγύης, που κατακλύζουν τα γραφεία της εφημερίδας μας, αποτελούν τη φυσική «ασπίδα» προστασίας του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ», απέναντι στην πολιτική δίωξη που υφίσταται από τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, συνδικαλιστικές οργανώσεις, αλλά και ο σύσσωμος ο δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας καταδικάζουν την ενέργεια του Ε. Γιαννόπουλου. Κάθε άνθρωπος ορθά σκεφτόμενος, κάνει λόγο για ευθεία βολή εναντίον της ελευθεροτυπίας και του δικαιώματος άσκησης πολιτικής κριτικής. Μέσα από τις ανακοινώσεις των διάφορων κοινωνικών φορέων, υπογραμμίζονται οι ευθύνες που φέρει, τόσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όσο και ολόκληρη η κυβέρνησή του, που παρέχουν άνευ προηγουμένου ασυλία στον Ε. Γιαννόπουλο.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι η κίνηση του υπουργού έχει δημιουργήσει σοβαρά ερωτηματικά, από ανθρώπους του πνεύματος και του πολιτικού βίου της χώρας, για το πόσο εφαρμόζονται και διαφυλάσσονται τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ