Τετάρτη 19 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Απαράδεκτη η ρύθμιση για τα πανωτόκια

Την κατηγορηματική αντίθεσή της στην προωθούμενη από την κυβέρνηση ρύθμιση για τα πανωτόκια, εκφράζει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), η οποία καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι, για άλλη μια φορά, αποδεικνύει ότι είναι αρωγός στις επιλογές του μεγάλου κεφαλαίου, αγνοώντας τα τεράστια προβλήματα που έχει επιφέρει στη συγκεκριμένη περίπτωση η τοκογλυφική και ληστρική πρακτική των τραπεζών.

Η κυβέρνηση, τονίζει η ΟΒΣΑ, προχωρά ουσιαστικά σε νομιμοποίηση όλων των επιβολών πανωτοκίων, που κεφαλαιοποιήθηκαν και εκεί έθεσε τις νέες επιβαρύνσεις μέχρι και τετραπλασιασμό, με αποτέλεσμα ένα δάνειο των δέκα εκατομμυρίων να φτάνει στα 400 εκατομμύρια δραχμές. Επίσης, σημειώνει, η ρύθμιση αφήνει απ' έξω τη συντριπτική πλειοψηφία των δανειοληπτών, που αναγκάστηκαν με απειλή κατάσχεσης ή φυλάκισης να υπογράψουν συμβάσεις διευθέτησης των χρεών με τις τράπεζες.

Η ΟΒΣΑ καταγγέλλει ότι νομιμοποιούνται οι τράπεζες και χρέη που πολλαπλάσια έχουν πληρωθεί από τους οφειλέτες, καταστρέφοντας περιουσίες, εξαιτίας της παράνομης επιβολής των πανωτοκίων. Με αυτή τη ρύθμισή της, η κυβέρνηση δείχνει για άλλη μια φορά έμπρακτα ποιους εξυπηρετεί, για ποιους «κόπτεται».

Η ΟΒΣΑ ζητάει να μην προχωρήσει αυτή τη ρύθμιση και να υπολογίζεται σαν κεφάλαιο το αρχικό ποσό του δανείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ