Τετάρτη 19 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΑΧΑΡΕΛΗΣ
Προσπάθεια φίμωσης του Τύπου

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, Σταύρος Ζαχαρέλης, αναφερόμενος στη μήνυση του Ε. Γιαννόπουλου κατά του «Ριζοσπάστη», μας δήλωσε:

«Θεωρώ ότι οι ενέργειες αυτές που στρέφονται ενάντια σε μια έγκριτη εφημερίδα, όπως ο "Ριζοσπάστης", αποτελούν προσπάθεια φύμωσης του Τύπου και των δημοκρατικών ελευθεριών του λαού. Πολύ περισσότερο όταν το "αμάρτημα" της εφημερίδας ήταν ότι δημοσίευσε στοιχεία και επίσημα έγγραφα που παρουσιάστηκαν σε δίκη, καθώς και καταθέσεις μαρτύρων.

Oπως σε κάθε εποχή έτσι και σήμερα είναι ανάγκη να διατηρηθεί η ελευθερία του Τύπου και το δικαίωμα του λαού στην πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση. Οι πολιτικοί, όσοι κατέχουν δημόσια αξιώματα, πρέπει να είναι υπεράνω αυτών των καταστάσεων, να μην εμπλέκονται σε διακαστικούς αγώνες, αλλά η στάση τους να συμβάλλει στην αποκάλυψη της αλήθειας. Ιδαίτερα όταν πρόκειται για το αξίωμα του υπουργού Δικαιοσύνης, ο κάτοχός του πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός για να αφήνεται η Δικαιοσύνη να επιδίδεται ανυπερέαστη στο έργο της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ