Τετάρτη 19 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΩΤΟΚΙΑ
Προκαλούν τριβές στο ΠΑΣΟΚ

Μαραθώνια συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ελέγχου. Η κυβέρνηση επιμένει στην προώθηση της ρύθμισης - κοροϊδίας

Μέχρι αργά χτες το βράδυ συνεχιζόταν η συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ελέγχου του ΠΑΣΟΚ για το θέμα των πανωτοκίων. Σύμφωνα με δηλώσεις ορισμένων βουλευτών, το κλίμα ήταν βαρύ, αφού από αρκετούς εκφράστηκαν αντιρρήσεις για τη ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας δήλωσε ότι η ρύθμιση θα προωθηθεί στη Βουλή, διατηρώντας τα βασικά της χαρακτηριστικά, της κοροϊδίας και του εμπαιγμού δεκάδων χιλιάδων δανειοληπτών, οι οποίοι έπεσαν θύματα της τοκογλυφικής πολιτικής των τραπεζών. Πάντως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καθυστερήσει η κατάθεση της τροπολογίας, ενώ έδειξε να συζητά την επέκτασή της και σε άλλους δανειολήπτες.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημ. Ρέππας. Ερωτηθείς αν πρόκειται η κυβέρνηση να δεχτεί αλλαγές στη ρύθμιση, απάντησε ότι «ο αρμόδιος υπουργός με τη ρύθμιση αυτή που προωθεί, κατ` εντολήν και εξουσιοδότηση από τον πρωθυπουργό, με βάση παλαιότερη απόφαση που έχει ληφθεί, στο πλαίσιο κυβερνητικών συσκέψεων, δίνει τελικώς απάντηση σε ένα θέμα το οποίο απασχολεί πάρα πολλούς Ελληνες».

Σημειώνεται πάντως ότι δημοσιεύματα φιλοκυβερνητικών εφημερίδων έφεραν μεγάλο αριθμό βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να ζητούν αλλαγές προκειμένου να μεγαλώσει ο αριθμός των δανειοληπτών που θα ευεργετηθούν από τη ρύθμιση και κυρίως αυτών που είχαν προχωρήσει σε απ' ευθείας ρύθμιση με τις τράπεζες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ