ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2005
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Επικίνδυνο παραλήρημα από την πλειοψηφία

Με τους μετανάστες εργάτες και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ τα 'βαλαν οι εκπρόσωποι του ΣΥΝ, σέρνοντας το αντεργατικό γαϊτανάκι στη διοίκηση της Ομοσπονδίας

«Οι κλαδικές συμβάσεις δεν πρόκειται να εφαρμοστούν εάν δε διωχτούν οι ξένοι εργάτες από την Ελλάδα» (!). Η παραπάνω κατάπτυστη φράση, προκλητική για το σύνολο της εργατικής τάξης, ανήκει στον πρόεδρο του σωματείου των σχολικών φυλάκων Αττικής και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) Δ. Παπαφράγκο, εκλεγμένο με το ψηφοδέλτιο της «Αυτόνομης Παρέμβασης» (ΣΥΝ), κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της διοίκησης της Ομοσπονδίας με θέμα τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και το πρόγραμμα δράσης του κλάδου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο οργανωτικός γραμματέας της ΟΙΥΕ Κ. Λάζαρης. Εκλεγμένος και αυτός με το ψηφοδέλτιο της «ΑΠ» και διευθυντής στο σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» στη Ν. Χαλκηδόνα, χαρακτήρισε - στην ίδια συνεδρίαση - «μικρότητες του ΠΑΜΕ» (!) τις κινητοποιήσεις των ταξικών δυνάμεων έξω από το κατάστημά του, ενάντια στην απόλυση εργαζόμενου, επειδή συμμετείχε στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

Οι αντιδραστικές - αλλά και συνειδητές - αυτές απόψεις των εκπροσώπων του ΣΥΝ, είναι ενδεικτικές μόνο του ρόλου που παίζει η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ) στη διοίκηση της ΟΙΥΕ, προσφέροντας τις καλύτερες υπηρεσίες στα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας, σε μια περίοδο όξυνσης της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων, έντασης του αυταρχισμού, απολύσεων, απελευθέρωσης του ωραρίου και μεθόδευσης της κατάργησης της αργίας της Κυριακής.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ, η παράταξη της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ) κατέθεσε το ολοκληρωμένο διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, με αιτήματα και αυξήσεις που καλύπτουν τις πραγματικές και σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, καθώς και συγκεκριμένο πρόγραμμα οργάνωσης, αγωνιστικής διεκδίκησης και πάλης για όλες τις συμβάσεις που υπογράφει η Ομοσπονδία.

«Ολες οι υπόλοιπες παρατάξεις (ΑΠ, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ) - τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ - οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού πρόβαλαν το πλαίσιο της ΓΣΕΕ για αυξήσεις στο ύψος του πληθωρισμού, στη γραμμή των λογικών απαιτήσεων και της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας που λέει ο ΣΕΒ και η Ευρωπαϊκή Ενωση». Από κοντά - υπογραμμίζει η ΔΑΣ - μαζί με την πλειοψηφία της ΟΙΥΕ και οι δήμαρχοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στηρίζουν με όλους τους τρόπους την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, της εργοδοσίας, της ΕΕ για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων. Οπως έκανε ο δήμαρχος Λάρισας, που πρότεινε την περίοδο των γιορτών τις λεγόμενες "λευκές νύχτες", όπου τα καταστήματα θα παραμένουν ανοιχτά σχεδόν μέχρι το πρωί».

Η ΔΑΣ καλεί τα σωματεία, τους εργαζόμενους «να συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά, να κλιμακώσουμε την πάλη για τις Συλλογικές Συμβάσεις. Να οργανώσουμε τον αγώνα σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλιάς. Για να καταδικαστεί μαζικά η αντιλαϊκή πολιτική. Για να αλλάξουμε τους συσχετισμούς και να αποδυναμωθούν τα κόμματα και οι δυνάμεις τους στο συνδικαλιστικό κίνημα που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου».

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ
Απροκάλυπτα στο στόχαστρο κυβέρνησης - μεγαλεμπόρων

Νέο αντιδραστικό «διάλογο» προανήγγειλε χτες ο υπουργός Ανάπτυξης

Οι ταξικές δυνάμεις είχαν από την πρώτη στιγμή προειδοποιήσει ότι το νέο ωράριο άνοιγε το δρόμο για την κατάργηση και της κυριακάτικης αργίας (φωτ. από την κατάληψη του υπουργείου Εμπορίου τον περασμένο Μάρτη)
Οι ταξικές δυνάμεις είχαν από την πρώτη στιγμή προειδοποιήσει ότι το νέο ωράριο άνοιγε το δρόμο για την κατάργηση και της κυριακάτικης αργίας (φωτ. από την κατάληψη του υπουργείου Εμπορίου τον περασμένο Μάρτη)
Στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας προχωράει και ανοιχτά πια η κυβέρνηση, κόντρα στη διακηρυγμένη θέση των οργανώσεων των εργαζομένων, αλλά και της μεγάλης πλειοψηφίας των εμπορικών συλλόγων της χώρας. Αυτό προκύπτει από τις χτεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Δ. Σιούφα, σύμφωνα με τον οποίο τίθεται «σε δημόσιο διάλογο» η ...«πρόταση» να παραμένουν τα καταστήματα ανοιχτά σε όλη τη χώρα δυο - τρεις Κυριακές το Δεκέμβρη, δύο Κυριακές πριν από το Πάσχα, μία Κυριακή μέσα στις χειμερινές εκπτώσεις και μία μέσα στις θερινές, καθώς και, όπως προκύπτει από τα λεγόμενά του, την παγκόσμια μέρα καταναλωτή και την παγκόσμια μέρα εμπορίου εφόσον συμπίπτει με Κυριακή.

Η μεθόδευση, όπως έγκαιρα είχε αποκαλύψει το ΚΚΕ και ο «Ριζοσπάστης», ήταν προδιαγεγραμμένη από την πρώτη στιγμή που η κυβέρνηση «άνοιξε» το θέμα ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, και τώρα οι κυβερνώντες προσπαθούν να βρουν τα προσχήματα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ο πρόεδρος των μεγαλεμπόρων (ΕΣΕΕ) Δημήτρης Αρμενάκης, έσπευσε να αρπάξει την «πάσα» της κυβέρνησης, δηλώνοντας αμέσως μετά τη συνάντηση με τη ΓΣΕΕ έτοιμος για το διάλογο που θα ενταφιάσει την κυριακάτικη αργία.

Σ' αυτά τα πλαίσια, ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι προχωράει στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας μετά από ...απαίτηση των καταναλωτών («κατακλύστηκε» - λέει - το υπουργείο από τηλεφωνήματα καταναλωτών την Κυριακή!) κάτι που και ο πιο αφελής καταλαβαίνει ότι αγγίζει τα όρια του γελοίου και της πρόκλησης.

Στην πραγματικότητα, επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση καθ' υπαγόρευση των πολυεθνικών μονοπωλίων μεθοδεύει την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και την κατάργηση της αργίας της Κυριακής. Τα όσα χτες είπε ο υπουργός Ανάπτυξης δεν αποτελούν κεραυνό εν αιθρία. Ενδεικτική ήταν άλλωστε και η πρόσφατη δημόσια «αυτοκριτική» του Δ. Σιούφα, ο οποίος λίγο μετά την έναρξη της εφαρμογής του νέου νόμου είπε ότι δε φάνηκε αρκετά «τολμηρός» στις αλλαγές.

Η πλήρης κατάργηση της αργίας της Κυριακής -που είναι πέρα από κάθε αμφιβολία και παρά τις όποιες κατά καιρούς προσπάθειες παραπλάνησης των εργαζομένων, ο απώτερος κυβερνητικός στόχος -, αποτελεί πάγια αξίωση των μονοπωλίων, ειδικά των εμπορικών μεγαθηρίων που ανοίγουν το ένα μετά το άλλο το τελευταίο διάστημα. Είναι, ακόμα, μέρος όλου εκείνου του πλέγματος, που η κυβέρνηση ωραιοποιημένα βαφτίζει «πλαίσιο ενθάρρυνσης των επενδύσεων» και περιλαμβάνει, μεταξύ των άλλων, την απελευθέρωση του ωραρίου, τις αντεργατικές ρυθμίσεις (βλ. διευθέτηση χρόνου εργασίας), μέχρι τα προνόμια που παρέχει στο μεγάλο κεφάλαιο ο αναπτυξιακός και φορολογικός νόμος και πολλά ακόμα.

«ΝΟΒΑ ΜΠΑΝΚ»
Εμμένει στη συνδικαλιστική δίωξη

Στον αγώνα των εργαζομένων θα σπάσει η προκλητική πρακτική της NOVA BANK, η οποία επιμένει στην απόλυση του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Ανέστη Θεοδωρίδη, παρά την αρχική δέσμευση για ανάκληση της απόλυσης, κάτω από την πίεση των αγωνιστικών αντιδράσεων των ταξικών δυνάμεων.

Η NOVA BANK ακολουθώντας παραπλανητική τακτική, τον περασμένο Αύγουστο, δεσμεύτηκε στην ΟΤΟΕ και στο ΕΚΘ πως τελικά δε θα προχωρήσει στην απόλυση του Α. Θεοδωρίδη, που εργάζεται σε κατάστημά της στη Θεσσαλονίκη. Προηγούμενα ο απολυμένος συνδικαλιστής είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της επιχείρησης. Χτες στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, που συζητήθηκαν μετά από αρχική αναβολή, ο δικηγόρος της επιχείρησης επέμεινε στην απόλυση.

Θυμίζουμε ότι η απόλυση του Α. Θεοδωρίδη ήταν καθαρή συνδικαλιστική δίωξη, διότι πρωτοστάτησε στη δημιουργία σωματείου στο χώρο του και συμμετείχε ενεργά στην οργάνωση των κινητοποιήσεων του κλάδου.

Το ΠΑΜΕ, καταγγέλλει τη διεύθυνση της NOVA BANK σημειώνοντας πως πρόκειται για τρομοκράτες, ψεύτες και απατεώνες. Προειδοποιεί πως θα αντιδράσει άμεσα και δυναμικά και με κάθε τρόπο θα εμποδίσει την παράνομη και τρομοκρατική απόλυση.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
«Λευκές» νύχτες με ... «μαύρους» εργαζόμενους!

Προτείνει κατά τη διάρκεια των γιορτών τα εμπορικά καταστήματα να παραμένουν ανοιχτά μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα

Τις υπηρεσίες του στην εφαρμοζόμενη αντεργατική πολιτική και στους στόχους της κυβέρνησης για την περαιτέρω εκμετάλλευση των εργαζομένων και την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων τους θέτει, για μια ακόμα φορά, ο δήμαρχος Λάρισας, Κ. Τζανακούλης, προτείνοντας την καθιέρωση της «Λευκής Νύχτας» ενόψει των γιορτών, κατά την οποία τα εμπορικά καταστήματα θα παραμένουν ανοιχτά μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα. Αιτιολογώντας δε την προκλητική πρότασή του, που έκανε στον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης, ο δήμαρχος Λάρισας αναφέρει ότι η «καθιέρωση της "Λευκής Νύχτας" μπορεί να εφαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία στη Λάρισα και να δώσει μια ξεχωριστή εορταστική νότα στην περίοδο των εορτών»!

Στείλτε τον στην ανεργία!

Η πρόταση του δημάρχου προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, το οποίο σε σχετική ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Ο δήμαρχος Λάρισας δεν αρκείται στη σαλαμοποίηση και στη ριζική ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στο δήμο και στις δημοτικές επιχειρήσεις. Δεν του αρκεί που ανέτρεψε τη σταθερή δουλιά στο δήμο και έχει εργαζομένους με μερική απασχόληση, 6μηνίτες, 8μηνίτες, συμβάσεις έργου, συμβάσεις ορισμένου χρόνου κλπ. Τώρα κάνει προτάσεις για "λευκές νύχτες", όπου τα καταστήματα θα παραμένουν ανοιχτά μέχρι τις 12 μ.μ. Ποιος, κύριε Τζανακούλη, θα τα δουλέψει τα καταστήματα μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα; Τους ρωτήσατε τους εργατοϋπαλλήλους; Γνωρίζετε σε τι συνθήκες δουλεύουν και τι ωράρια έχουν;

Θέλετε λευκές νύχτες και "μαύρους εργαζομένους". Δε χρειάζονται πολλές ώρες ανοιχτά καταστήματα για να αυξηθούν τα έσοδά τους, ούτε οι καταστηματάρχες να βάλουν ράντζα στα καταστήματα. Χρειάζεται οι εργαζόμενοι να παίρνουν αξιοπρεπείς και ανθρώπινους μισθούς και όχι μισθούς 500 ευρώ που παίρνουν οι απασχολούμενοι με σύμβαση έργου στο δήμο σας, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα. Τότε και μόνο τότε θα μπορούν οι εργάτες να ψωνίζουν και θα αυξηθεί και ο τζίρος των καταστημάτων.

Εσείς και η πολιτική που υπηρετείτε οδηγούν τους εργαζομένους στην ανεργία, στην ανασφάλεια, στο άγχος, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Οδηγούν τους εργαζομένους σε εργασιακό μεσαίωνα για να αυξηθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Και σ' αυτή την προσπάθεια υλοποίησης της κυβερνητικής πολιτικής της λιτότητας, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, βάζετε πλάτη με όλες σας τις δυνάμεις. Δεν τρέφουμε αμφιβολίες τίνος τα συμφέροντα υπηρετείτε. Οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι, στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές πρέπει να σας αφήσουν "άνεργο" για να εργαστείτε τις "λευκές νύχτες" και να νιώσετε τη γλύκα τους».

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ»
Να τους καταβληθούν τώρα τα οφειλόμενα

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Να καταβληθούν άμεσα στους συμβασιούχους εργαζόμενους της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ) οι αποδοχές που δικαιούνται, ζητούν από την κυβέρνηση οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγ. Τζέκης και Γ. Χουρμουζιάδης.

Με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι δύο βουλευτές του Κόμματος τονίζουν ότι η ΟΑ είχε προσλάβει με συμβάσεις ορισμένου χρόνου περίπου 3.600 εργαζόμενους, οι οποίοι υπηρετούν σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Οι πλειονότητα των εργαζομένων αυτών εργάζεται στην εταιρία πάρα πολλά χρόνια, καλύπτοντας κατά μεγάλο ποσοστό πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Στους συμβασιούχους αυτούς, των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει από τις αρχές του περασμένου Οκτώβρη, η ΟΑ μέχρι σήμερα δεν έχει καταβάλει ούτε την αποζημίωση για την άδεια ούτε το επίδομα άδειας, όπως καταγγέλλει το Συντονιστικό Οργανο Σωματείων Συμβασιούχων Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Οι εργαζόμενοι αυτοί που έχουν κτίσει τη ζωή τους σ' αυτή την εργασία και σήμερα είναι άνεργοι, αντιμετωπίζουν πλέον οι ίδιοι και οι οικογένειές τους βιοποριστικά προβλήματα.

Οι συμβασιούχοι της ΟΑ αποτελούν την προσωποποίηση των προεκλογικών και μετεκλογικών υποσχέσεων, αλλά και του εμπαιγμού όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Οι Αγγ. Τζέκης και Γ. Χουρμουζιάδης ρωτούν τους υπουργούς Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και Μεταφορών - Επικοινωνιών αν θα παρέμβει η κυβέρνηση ώστε να καταβληθούν άμεσα στους παραπάνω συμβασιούχους όλα όσα δικαιούνται.

Προμελετημένο το έγκλημα

Εμποροϋπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι καταγγέλλουν τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, αναδεικνύοντας και τις τεράστιες ευθύνες του ΠΑΣΟΚ. Πικετοφορία σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Σε θέση μάχης βρίσκονται οι εργαζόμενοι για να αποκρούσουν τη νέα πρόκληση της κυβέρνησης και των μεγαλεμπόρων
Σε θέση μάχης βρίσκονται οι εργαζόμενοι για να αποκρούσουν τη νέα πρόκληση της κυβέρνησης και των μεγαλεμπόρων
Την οργισμένη αντίδραση των εργαζομένων στο εμπόριο και των αυτοαπασχολούμενων προκάλεσαν οι χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης σχετικά με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει τις κυβερνήσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ πριν όσο και της ΝΔ σήμερα, που βήμα βήμα και έχοντας τη στήριξη της συμβιβασμένης πλειοψηφίας στο συνδικαλιστικό κίνημα, υλοποίησαν και υλοποιούν πιστά τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τις επιταγές του κεφαλαίου για πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου, με στόχο τη 24ωρη λειτουργία των καταστημάτων και την κατάργηση της αργίας της Κυριακής. Αυτή η πολιτική αποσκοπεί στη μεγιστοποίηση των κερδών του κεφαλαίου και ταυτόχρονα στην υπερεκμετάλλευση και εξαθλίωση των εργαζομένων. Ο Σύλλογος υπογραμμίζει ότι απέναντι σ' αυτήν την κατάσταση ένα δρόμο έχουν να επιλέξουν οι εργαζόμενοι, το δρόμο της συσπείρωσης γύρω από τις ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ, της οργάνωσης του αγώνα ενάντια σ' αυτήν την πολιτική.

Δίνοντας άμεση απάντηση στις κυβερνητικές αντεργατικές μεθοδεύσεις, οι εργαζόμενοι στο εμπόριο και οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ της Θεσσαλονίκης διοργανώνουν συγκέντρωση - πικετοφορία σήμερα στις 7 το απόγευμα. Η πικετοφορία θα ξεκινήσει από την πλατεία Αγίας Σοφίας και θα διασχίσει όλο το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Την κινητοποίηση συνδιοργανώνουν η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το σωματείο εργαζομένων στα καταστήματα «Αφοί Λαμπρόπουλοι», το σωματείο εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Καρφούρ - Μαρινόπουλος - ΝΤΙΑ», η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ και ο Σύνδεσμος Εμπόρων Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ευόσμου.

Ολοι οι παραπάνω φορείς, με κοινή ανακοίνωσή τους, καταγγέλλουν την κυβέρνηση πως «δέσμια στα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων στο χώρο του εμπορίου, μετά την απελευθέρωση του ωραρίου, προχωρά και στην κατάργηση της Κυριακής αργίας». Σημειώνουν πως τα επιχειρήματα του υπουργού Ανάπτυξης περί διευκόλυνσης του αγοραστικού κοινού και τόνωσης της αγοράς, είναι έωλα. «Θέλει να καλύψει το νέο χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα των εμποροϋπαλλήλων, να κρύψει την πολιτική που χτυπάει τους μικρομεσαίους εμπόρους που βλέπουν καθημερινά τον τζίρο τους να μειώνεται και τις επιχειρήσεις τους να οδηγούνται σε κλείσιμο. Στόχος της κυβέρνησης είναι η παραπέρα ένταση της εκμετάλλευσης των εμποροϋπαλλήλων και η ενίσχυση των πολυκαταστημάτων σε βάρος των μικρομάγαζων», τονίζουν. Και ξεκαθαρίζουν πως θα αντισταθούν σ' αυτή την πολιτική, με αγώνα ενωμένο και ανυποχώρητο.

«Ακαιρη» χαρακτηρίζει την κυβερνητική πρόταση και ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας, αναγνωρίζοντας μάλιστα ότι ο τελευταίος νόμος, που σαν κύριο στοιχείο είχε το ωράριο, «δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η νέα πρόκληση δεν πρέπει να περάσει

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού ανάπτυξης για το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Αποτελεί προσπάθεια της κυβέρνησης να καταργηθεί η Κυριακή αργία η ανακοίνωση από τον υπουργό Ανάπτυξης, κ. Σιούφα, ότι η κυβέρνηση προτίθεται να καθιερώσει ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων ορισμένες Κυριακές του χρόνου. Είναι υποκριτική η δικαιολόγηση που έκανε ο υπουργός ότι στόχος είναι να διευκολυνθεί το αγοραστικό κοινό. Στόχος της κυβέρνησης είναι να επιμηκύνει το χρόνο εργασίας, να εντείνει την εκμετάλλευση των εμποροϋπαλλήλων, να ενισχύσει τα πολυκαταστήματα σε βάρος των μικρομάγαζων.

Πρόκειται για νέα πρόκληση, που δεν πρέπει να περάσει. Η εργατική τάξη, σε συνεργασία με τους μικροεπαγγελματίες, πρέπει να την αντιμετωπίσει».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ