Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Επικίνδυνο παραλήρημα από την πλειοψηφία

Με τους μετανάστες εργάτες και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ τα 'βαλαν οι εκπρόσωποι του ΣΥΝ, σέρνοντας το αντεργατικό γαϊτανάκι στη διοίκηση της Ομοσπονδίας

«Οι κλαδικές συμβάσεις δεν πρόκειται να εφαρμοστούν εάν δε διωχτούν οι ξένοι εργάτες από την Ελλάδα» (!). Η παραπάνω κατάπτυστη φράση, προκλητική για το σύνολο της εργατικής τάξης, ανήκει στον πρόεδρο του σωματείου των σχολικών φυλάκων Αττικής και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) Δ. Παπαφράγκο, εκλεγμένο με το ψηφοδέλτιο της «Αυτόνομης Παρέμβασης» (ΣΥΝ), κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της διοίκησης της Ομοσπονδίας με θέμα τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και το πρόγραμμα δράσης του κλάδου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο οργανωτικός γραμματέας της ΟΙΥΕ Κ. Λάζαρης. Εκλεγμένος και αυτός με το ψηφοδέλτιο της «ΑΠ» και διευθυντής στο σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» στη Ν. Χαλκηδόνα, χαρακτήρισε - στην ίδια συνεδρίαση - «μικρότητες του ΠΑΜΕ» (!) τις κινητοποιήσεις των ταξικών δυνάμεων έξω από το κατάστημά του, ενάντια στην απόλυση εργαζόμενου, επειδή συμμετείχε στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

Οι αντιδραστικές - αλλά και συνειδητές - αυτές απόψεις των εκπροσώπων του ΣΥΝ, είναι ενδεικτικές μόνο του ρόλου που παίζει η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ) στη διοίκηση της ΟΙΥΕ, προσφέροντας τις καλύτερες υπηρεσίες στα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας, σε μια περίοδο όξυνσης της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων, έντασης του αυταρχισμού, απολύσεων, απελευθέρωσης του ωραρίου και μεθόδευσης της κατάργησης της αργίας της Κυριακής.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ, η παράταξη της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ) κατέθεσε το ολοκληρωμένο διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, με αιτήματα και αυξήσεις που καλύπτουν τις πραγματικές και σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, καθώς και συγκεκριμένο πρόγραμμα οργάνωσης, αγωνιστικής διεκδίκησης και πάλης για όλες τις συμβάσεις που υπογράφει η Ομοσπονδία.

«Ολες οι υπόλοιπες παρατάξεις (ΑΠ, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ) - τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ - οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού πρόβαλαν το πλαίσιο της ΓΣΕΕ για αυξήσεις στο ύψος του πληθωρισμού, στη γραμμή των λογικών απαιτήσεων και της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας που λέει ο ΣΕΒ και η Ευρωπαϊκή Ενωση». Από κοντά - υπογραμμίζει η ΔΑΣ - μαζί με την πλειοψηφία της ΟΙΥΕ και οι δήμαρχοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στηρίζουν με όλους τους τρόπους την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, της εργοδοσίας, της ΕΕ για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων. Οπως έκανε ο δήμαρχος Λάρισας, που πρότεινε την περίοδο των γιορτών τις λεγόμενες "λευκές νύχτες", όπου τα καταστήματα θα παραμένουν ανοιχτά σχεδόν μέχρι το πρωί».

Η ΔΑΣ καλεί τα σωματεία, τους εργαζόμενους «να συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά, να κλιμακώσουμε την πάλη για τις Συλλογικές Συμβάσεις. Να οργανώσουμε τον αγώνα σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλιάς. Για να καταδικαστεί μαζικά η αντιλαϊκή πολιτική. Για να αλλάξουμε τους συσχετισμούς και να αποδυναμωθούν τα κόμματα και οι δυνάμεις τους στο συνδικαλιστικό κίνημα που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ