Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ»
Να τους καταβληθούν τώρα τα οφειλόμενα

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Να καταβληθούν άμεσα στους συμβασιούχους εργαζόμενους της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ) οι αποδοχές που δικαιούνται, ζητούν από την κυβέρνηση οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγ. Τζέκης και Γ. Χουρμουζιάδης.

Με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι δύο βουλευτές του Κόμματος τονίζουν ότι η ΟΑ είχε προσλάβει με συμβάσεις ορισμένου χρόνου περίπου 3.600 εργαζόμενους, οι οποίοι υπηρετούν σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Οι πλειονότητα των εργαζομένων αυτών εργάζεται στην εταιρία πάρα πολλά χρόνια, καλύπτοντας κατά μεγάλο ποσοστό πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Στους συμβασιούχους αυτούς, των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει από τις αρχές του περασμένου Οκτώβρη, η ΟΑ μέχρι σήμερα δεν έχει καταβάλει ούτε την αποζημίωση για την άδεια ούτε το επίδομα άδειας, όπως καταγγέλλει το Συντονιστικό Οργανο Σωματείων Συμβασιούχων Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Οι εργαζόμενοι αυτοί που έχουν κτίσει τη ζωή τους σ' αυτή την εργασία και σήμερα είναι άνεργοι, αντιμετωπίζουν πλέον οι ίδιοι και οι οικογένειές τους βιοποριστικά προβλήματα.

Οι συμβασιούχοι της ΟΑ αποτελούν την προσωποποίηση των προεκλογικών και μετεκλογικών υποσχέσεων, αλλά και του εμπαιγμού όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Οι Αγγ. Τζέκης και Γ. Χουρμουζιάδης ρωτούν τους υπουργούς Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και Μεταφορών - Επικοινωνιών αν θα παρέμβει η κυβέρνηση ώστε να καταβληθούν άμεσα στους παραπάνω συμβασιούχους όλα όσα δικαιούνται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ