Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΣΟΦΤΕΞ»
Κόλλησαν στον τοίχο την εργοδοσία

Στριμωγμένη από τον πολυήμερο αγώνα, η Διεύθυνση της εταιρίας ζητά να κριθεί παράνομη κάθε μελλοντική κινητοποίηση!

Θορυβημένη η εργοδοσία στη «Σόφτεξ» επιχειρεί με διώξεις να κάμψει τον πολυήμερο αγώνα των εργαζομένων
Θορυβημένη η εργοδοσία στη «Σόφτεξ» επιχειρεί με διώξεις να κάμψει τον πολυήμερο αγώνα των εργαζομένων
Το στρίμωγμα της εργοδοσίας από τον ενωμένο αγώνα των εργαζομένων αποκαλύφτηκε για μια ακόμη φορά χτες, κατά την εκδίκαση της αγωγής που κατέθεσε η Διοίκηση της «ΣΟΦΤΕΞ», με αίτημα να κηρυχτούν παράνομες οι στάσεις εργασίας που οι εργάτες συνεχίζουν από τις 19 Οκτώβρη, ενάντια στις απολύσεις και τα αντεργατικά σχέδια που προωθούνται στην επιχείρηση. Η εργοδοσία έθεσε ουσιαστικά ζήτημα συνολικότερης ποινικοποίησης των κινητοποιήσεων, ζητώντας να απαγορευτεί η επανάληψη ή συνέχιση των κινητοποιήσεων, «με τα ίδια ή παρεμφερή αιτήματα», και στο μέλλον!..

Ο εκπρόσωπος της εταιρίας προσπάθησε να δικαιολογήσει τις απολύσεις, μιλώντας για «αναδιοργανώσεις» που επέβαλαν - όπως υποστήριξε - η ανάγκη περιορισμού του «κόστους» και η κακή οικονομική κατάσταση, στην οποία βρισκόταν η «ΣΟΦΤΕΞ». Ενώ χρέωσε στους εργαζόμενους την ευθύνη για την απώλεια αγορών και μεγάλη οικονομική ζημιά της εταιρίας. Τα αντεργατικά σχέδια ξεσκεπάστηκαν, καθώς, όπως υπογράμμισαν οι συνήγοροι υπεράσπισης Μ. Αρμάος και Μπ. Δάμος, οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν έχουν ωφεληθεί από τις λεγόμενες «αναδιοργανώσεις», αλλά σήμερα έχουν απομείνει μόλις 178, όταν πριν από 8 χρόνια ξεπερνούσαν τους 2.000!

«Μιλάμε για τρομοκρατία, δε μιλάμε για "οικειοθελείς αποχωρήσεις"», επισήμανε ο Γ. Τόλης, εργαζόμενος στη χαρτοποιία και μέλος της διοίκησης του εργοστασιακού σωματείου, ο οποίος κατέθεσε στη δίκη. Επισημαίνοντας τις «αφόρητες πιέσεις» που καταγγέλλουν πολλοί εργαζόμενοι, εξήγησε ότι ο αγώνας που διεξάγεται είναι αναγκαίος (ειδικά μπροστά στην αδιαλλαξία που έχει επιδείξει η εργοδοσία), είναι «για το μεροκάματο, για τις οικογένειές μας».

Στη δίκη παρευρέθηκαν πολλοί εργαζόμενοι στη χαρτοποιία, ενώ την αλληλεγγύη των ταξικών δυνάμεων μετέφεραν ο Βασίλης Κουμπούρας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ και ο Κώστας Παπαγεωργίου, μέλος της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ και της διοίκησης του ΕΚΑ. Αύριο αναμένεται να κλείσει η δικογραφία, ενώ, διαμηνύοντας την αποφασιστικότητα των εργαζομένων, το ΔΣ του σωματείου κατέληξε ήδη στη συνέχιση των κινητοποιήσεων έως την επόμενη Παρασκευή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ