ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Απρίλη 2006
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις

Απεργία πραγματοποίησαν και χτες οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ -τρίτη κατά σειρά ημέρα - ενώ σήμερα και αύριο συνεχίζουν με αποχή από τις εργασίες διεκδικώντας οικονομικά και θεσμικά αιτήματα. Αύριο Κυριακή θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των ΔΣ των Σωματείων όλης της χώρας και θα ακολουθήσει συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, σε περίπτωση που δεν υπάρχει θετική εξέλιξη.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ επισημαίνει την ανάγκη κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων και συμμετοχής στην απεργία στις 13 Απρίλη, που καλεί το ΠΑΜΕ, στην κατεύθυνση κλιμάκωσης και συντονισμού της αγωνιστικής δράσης για τη διεκδίκηση: σταθερής, μόνιμης δουλιάς με μονιμοποίηση όλων των εκτάκτων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, 1.300 ευρώ κατώτερο μισθό με ανάλογες αυξήσεις σε όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων, επέκταση των ΒΑΕ (βαρέα - ανθυγιεινά) στους ΟΤΑ (συνταξιοδότηση στα 55 για άνδρες και 50 για γυναίκες που εντάσσονται στα ΒΑΕ), αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 13 ΑΠΡΙΛΗ
Κορυφώνονται οι προετοιμασίες

19 κλαδικά συνδικάτα της Αθήνας, με κοινή τους ανακοίνωση καλούν τους εργαζόμενους στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση, στις 11 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος

Σε αγώνα για πραγματικές αυξήσεις στις κλαδικές συμβάσεις καλούν οι ταξικές δυνάμεις
Σε αγώνα για πραγματικές αυξήσεις στις κλαδικές συμβάσεις καλούν οι ταξικές δυνάμεις
Πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους, τις νέες και τους νέους να καταδικάσουν την κατάπτυστη συμφωνία ΓΣΕΕ - εργοδοτών για τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και με όλες τους τις δυνάμεις να δώσουν τη μάχη για τις κλαδικές Συμβάσεις, για την επιτυχία της απεργίας στις 13 Απρίλη και της απεργιακής συγκέντρωσης στις 11 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος, απευθύνουν με κοινή τους ανακοίνωση 17 κλαδικά συνδικάτα της Αθήνας που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Στο κάλεσμά τους, τα συνδικάτα Οικοδόμων, Εμποροϋπαλλήλων, Επισιτισμού Τουρισμού, Ηλεκτροτεχνιτών, Ιδιωτικών Κλινικών, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Κλωστοϋφαντουργών, Λιθογράφων, Λογιστών, Μετάλλου, Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Φαρμάκου, Χαρτεργατών, Τροφίμων και Ποτών, Ξύλου, Αποκλειστικών Νοσοκόμων και Συμβολαιογραφοϋπαλλήλων σημειώνουν, ανάμεσα σε άλλα ότι η νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας είναι βαθιά ταξική και «αποτέλεσμα πολιτικής συμφωνίας του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των συνδικαλιστικών τους παρατάξεων στη ΓΣΕΕ, της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ».

«Ενώ ο πλούτος από τη σκληρή δουλιά της εργατικής τάξης αυξήθηκε 80 φορές τα τελευταία χρόνια, οι εργάτες και οι οικογένειές τους βιώνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Ενώ τα κέρδη αυξάνονται περίπου κατά 50% κάθε χρόνο οι εργάτες και οι εργάτριες, οι παραγωγοί όλου του πλούτου θα πάρουν 0,77 ευρώ αύξηση, θα ζήσουν με 27,18 ευρώ κατώτερο μεικτό μεροκάματο. Ο παραγόμενος πλούτος πηγαίνει για τη χλιδάτη ζωή των παράσιτων, των εκμεταλλευτών μας», σημειώνουν τα ταξικά συνδικάτα και η ανακοίνωση συνεχίζει:

«Αλλη θα ήταν η κατάσταση όλων μας και των οικογενειών μας αν δεν κυριαρχούσαν αυτές οι δυνάμεις που υπηρετούν τα κέρδη των εργοδοτών και όχι τις ανάγκες μας. Κανείς εργαζόμενος, ό,τι και αν ψήφισε δεν έχει να περιμένει τίποτε από αυτές τις πολιτικές και συνδικαλιστικές ηγεσίες. Το ξεκαθάρισμα με τους εργατοπατέρες, με τους λακέδες της εργατικής τάξης, είναι υπόθεση κάθε εργαζόμενου. Η ισχυροποίηση των ταξικών δυνάμεων είναι η μόνη ελπίδα για την εργατική τάξη».

«Ο αγώνας για τις κλαδικές συμβάσεις χρειάζεται να είναι πιο μαζικός, πιο αποφασιστικός», τονίζουν τα συνδικάτα και αναδεικνύουν την αναγκαιότητα η απεργία στις 13 Απρίλη να αποτελέσει «μια ακόμα δυναμική απάντηση σε όλους αυτούς που υπονομεύουν τη ζωή μας, που μας στερούν όσα μας ανήκουν, να αποτελέσει απάντηση στο συμβιβασμό και την υποχώρηση».

Μπροστάρηδες οι εργάτες της Ζώνης

Ο απεργιακός αέρας φυσάει ήδη στα καρνάγια και οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος, συσπειρωμένοι γύρω από τα ταξικά τους σωματεία και το ΠΑΜΕ, την ερχόμενη Τρίτη 11 Απρίλη, ξεκινούν πρώτοι και υψώνουν τη σημαία του αγώνα με παύση εργασιών από τις 12 το μεσημέρι, συγκέντρωση μία ώρα αργότερα στον Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά και πορεία στο ΥΕΝ. Στις 13 του μήνα, συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.

Οι εργατοτεχνίτες, προβάλλοντας το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, διεκδικούν ταυτόχρονα μέτρα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ζώνης, με έργα υποδομής και έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.000 ευρώ των ανέργων της Ζώνης για το Πάσχα.

Στο πλευρό των εργατοτεχνιτών, έχει συμπαραταχτεί και η αγωνιστική δημοτική Κίνηση «Πέραμα Σύγχρονη Πόλη», με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Περάματος και σημερινό υποψήφιο Γιάννη Πατσιλινάκο. Η δημοτική Κίνηση καλεί τους πάντες για την 11η Απρίλη σε προσυγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο δημαρχείο της πόλης και στη συνέχεια στη συγκέντρωση των εργατοτεχνιτών στον ηλεκτρικό σταθμό.

Καθημερινές εξορμήσεις και νέες αποφάσεις

Με καθημερινές εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς και με νέες αποφάσεις κορυφώνεται η μάχη της απεργίας στις 13 Απρίλη και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Στη Θεσσαλονίκη, η απεργιακή συγκέντρωση ορίστηκε στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Αντίστοιχα, στον Πειραιά, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Λουδοβίκου (Ηλ. Σταθμός).

Τη Δευτέρα 10 Απρίλη στις 12 το μεσημέρι στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ θα δώσει συνέντευξη Τύπου, ενόψει της απεργίας. Σύσκεψη για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας διοργανώνει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 10 Απρίλη στις 6.30 μ.μ. στο ΕΚΘ. Απεργία κήρυξε τις προηγούμενες μέρες και το Συνδικάτο Οικοδόμων Σερρών, όπως και το Σωματείο Μουσικών της πόλης.

Στα πλαίσια των εντεινόμενων εξορμήσεων σε εργοτάξια και γιαπιά, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας κυκλοφορεί την κεντρική του προκήρυξη και στην Αλβανική γλώσσα, ανοίγοντας τη συζήτηση με τους χιλιάδες μετανάστες του κλάδου για την αναγκαιότητα Ελληνες και αλλοδαποί εργάτες να απεργήσουν σε κοινό μέτωπο με τους άλλους εργαζόμενους στις 13 Απρίλη.

Ιδιαίτερη σημασία αποκτά και το κάλεσμα των παρατάξεων «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών» και «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» (Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ) προς τους εργαζόμενους του κλάδου, να πιέσουν για τη λήψη απόφασης μετατροπής σε 24ωρη απεργία της 3ωρης στάσης εργασίας που αποφάσισε για τις 13 Απρίλη η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ.

ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ΓΙΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ
Ψευτοαντιπαράθεση κοροϊδίας των εργαζόμενων

Σε δικομματική δημαγωγική αντιπαράθεση περί κακοδιαχείρισης μετατράπηκε χθες η Επερώτηση του ΠΑΣΟΚ για το μέλλον της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων. Ο υφυπουργός Εργασίας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για κατασπατάληση της περιουσίας της επιχείρησης, ενώ από την πλευρά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ασκήθηκε κριτική για «κακό μάνατζμεντ» της επιχείρησης. Στον αντίποδα αυτής της αντιπαράθεσης, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης κατήγγειλε τη διαχρονική πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για καταστροφή της ελληνικής λιπασματοβιομηχανίας.

«Η κυβέρνηση έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο αρχές του Γενάρη, που έδωσε την εντολή στη διορισμένη από αυτή διοίκηση των Φωσφορικών Λιπασμάτων να κλείσει το εργοστάσιο Θεσσαλονίκης», τόνισε, παρεμβαίνοντας, ο Αγγελος Τζέκης, προσθέτοντας συνολικά για τη λιπασματοβιομηχανία ότι «υπήρξε απελευθέρωση της αγοράς το 1992 για τα λιπάσματα, που από εκεί άρχισε η αντίστροφη μέτρηση γενικότερα για τη συρρίκνωση της ελληνικής λιπασματοβιομηχανίας». Επίσης σημείωσε ότι «σοβαρές ευθύνες έχουν και οι γαλαζοπράσινες διοικήσεις των συνεταιρισμών, που έπαιρναν τα λεφτά από τους αγρότες και δεν τα έδιναν στο εργοστάσιο».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, απαντώντας στις κυβερνητικές αιτιάσεις περί επιβάρυνσης των φορολογούμενων από τη λειτουργία του εργοστασίου, σημείωσε πως «ο Ελληνας φορολογούμενος θα πληρώνει πραγματικά τις εισαγωγές από τρίτες χώρες των λιπασμάτων». Κατέληξε, σημειώνοντας πως «οι εργαζόμενοι έχουν αποδείξει ότι αυτό το εργοστάσιο είναι βιώσιμο. Και εδώ το θέμα είναι ότι υπήρχε και υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός και στόχος. Από τη μια μεριά, η μείωση της αγροτικής παραγωγής σημαίνει μείωση της καλλιεργήσιμης έκτασης γιατί αυτό επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ενωση και συναποφασίζουν οι κυβερνήσεις».

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Διπλό μήνυμα στους εργατοπατέρες

Γιαούρτια και κουλούρια κρέμασαν χτες στα κάγκελα της ΓΣΕΕ, καταγγέλλοντας την πλειοψηφία για τη Σύμβαση και τις διασπαστικές μεθοδεύσεις της

Οι «αυξήσεις» κρεμασμένες στα κάγκελα από τους συνταξιούχους
Οι «αυξήσεις» κρεμασμένες στα κάγκελα από τους συνταξιούχους
«Για εμάς και τα παιδιά μας δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία»! Μετά τις εργάτριες της «Σεξ Φορμ», οι απόμαχοι της δουλιάς παρέδωσαν χτες το δικό τους μήνυμα στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, καταθέτοντας στην περίφραξη του κτιρίου την «αύξηση» των 0,77 ευρώ την ημέρα που προβλέπει η νέα, κατάπτυστη ΕΓΣΣΕ. Κεσεδάκια με γιαούρτι και κουλούρια κρεμάστηκαν στα κάγκελα του κτιρίου της ΓΣΕΕ στην Πατησίων, κάτω από τα συνθήματα των συνταξιούχων που ζουν από πρώτο χέρι την εντεινόμενη λιτότητα και ακρίβεια, είτε «γαλάζια», είτε «πράσινη». Με τη σύνταξη των 450 ευρώ κατά μέσο όρο στην πλειοψηφία τους προσπαθούν να βοηθήσουν οικονομικά και τα παιδιά τους, τους εργαζόμενους που αλυσόδεσε η ΓΣΕΕ για μια ακόμη διετία, συμφωνώντας με τους εργοδότες στις «αυξήσεις» του αίσχους.

Το χτεσινό μήνυμα των συνταξιούχων ήταν διπλό. Καταγγέλλοντας τη Σύμβαση, ξεκαθάρισαν παράλληλα για πολλοστή φορά ότι με κανέναν τρόπο δε θα επιτρέψουν τη διάσπαση του συνταξιουχικού κινήματος, την οποία προωθεί η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, μεθοδεύοντας την ίδρυση «Συνομοσπονδίας» συνταξιούχων. Ενα μόρφωμα καθοδηγούμενο από τους συνδικαλιστές της συναίνεσης και του συμβιβασμού, που στόχο έχει να χτυπήσει στην καρδιά του το αγωνιστικό συνταξιουχικό κίνημα και τις μάχες που δίνει στο πλευρό του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Αμέσως μετά τη συμβολική τους διαμαρτυρία, αντιπροσωπεία των συνταξιούχων επιχείρησε να συναντήσει τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, με στόχο να καταγγείλουν τη Σύμβαση του αίσχους και τις διασπαστικές μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας. Ομως, παρά το γεγονός ότι μισή ώρα πριν ο Χρ. Πολυζωγόπουλος είχε μπει στο κτίριο της ΓΣΕΕ, από τη γραμματεία ισχυρίστηκαν ότι στο μεταξύ είχε αποχωρήσει. Οι συνταξιούχοι κατήγγειλαν τη «φυγομαχία» και ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για τις 13 Απρίλη, στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 11 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος.

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
Δύναμη στα ψηφοδέλτια του αγώνα

Να δώσουν δύναμη στο ψηφοδέλτιό της καλεί τους εργαζόμενους στην Τράπεζα Πειραιώς η «Πρωτοβουλία Εργαζομένων», ενόψει των αρχαιρεσιών του Σωματείου, που πραγματοποιούνται 10 και 11 Απρίλη. Ενώ από χθες ξεκίνησαν και οι αρχαιρεσίες στο Σωματείο Εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα, που διαρκούν μέχρι και την επόμενη Παρασκευή 14 Απρίλη, με τις ταξικές δυνάμεις να καλούν σε ενίσχυση του ψηφοδελτίου της «Ενιαίας Συνδικαλιστικής Αγωνιστικής Συμπαράταξης».

Σε ανακοίνωσή της, η «Πρωτοβουλία Εργαζομένων» επισημαίνει ότι η εργοδοσία με ολοκληρωτικό πόλεμο μεθοδεύει την απογύμνωση των εργαζομένων από κάθε εργασιακό δικαίωμα. Οι τραπεζίτες απαιτούν κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, επιβάλλουν εντατικοποίηση της εργασίας, διάλυση των σταθερών εργασιακών σχέσεων και άλλα. Η προώθηση των αντεργατικών τους σχεδίων διευκολύνεται από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που ελέγχουν τα σωματεία. «Αν δεν ξεφορτωθούμε αυτές τις ηγεσίες, δεν πρόκειται να δούμε "άσπρη μέρα"! Αυτή η επιλογή είναι μονόδρομος για μας και το μέλλον των παιδιών μας. Μόνο ένα ισχυρό, μαχητικό σωματείο, που θα εκφράζει και θα συσπειρώνει τους εργαζόμενους, θα είναι σε θέση να εμποδίσει να έρθουν χειρότερες μέρες και να διεκδικήσει αιτήματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες πραγματικές μας ανάγκες».

Χθες τελείωσαν οι αρχαιρεσίες στα Σωματεία της Εμπορικής και της Εγνατίας, τα αποτελέσματα των οποίων θα ανακοινωθούν την ερχόμενη βδομάδα.

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ: Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στο Βιολογικό καθαρισμό Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας να φύγουν οι εργολάβοι και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες, παραβρέθηκε και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος έκφρασε τη συμπαράσταση στον αγώνα τους, επαναλαμβάνοντας πως το αίτημά τους να λειτουργήσει ο Βιολογικός καθαρισμός απευθείας από την ΕΥΑΘ με άμεση πρόσληψη όλων των εργαζομένων είναι πάγια θέση του ΚΚΕ και σημείωσε την ανάγκη αντίστασης των εργαζομένων συνολικά στην πολιτική ιδιωτικοποιήσεων των δημόσιων οργανισμών.

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ξεκίνησαν χτες και ολοκληρώνονται την Κυριακή 16 Απρίλη οι εκλογές στο Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, που διεξάγονται στα Παραρτήματα των οικοδόμων και σε καταστήματα του ΙΚΑ. Αναλυτικά: Στα κεντρικά Γραφεία του Συνδικάτου και στα Παραρτήματα οι εκλογές συνεχίζονται σήμερα Σάββατο 8/4, Δευτέρα 10/4, Τρίτη 11/4 και Σάββατο 15/4, από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ. Τις Κυριακές 9 και 16 Απρίλη από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Στα καταστήματα του ΙΚΑ Καλαμαριάς, Μαρτίου, Τούμπας, Νεάπολης, Πύλης Αξιού, Ευόσμου, και Περιφερειακό ΙΚΑ, οι εκλογές θα διεξάγονται τις μέρες Τετάρτη 12/4, Πέμπτη 13/4 και Παρασκευή 14/4, από τις 2.30 το μεσημέρι μέχρι τις 6.30 το απόγευμα.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ: Συνεχίζονται οι εκλογές στο Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας μέχρι τις 10 του Απρίλη (εκτός από σήμερα Σάββατο), από τις 3 μ.μ. έως τις 8.30 μ.μ., στα γραφεία του συνδικάτου (Μάρνη και Γ΄ Σεπτεμβρίου, στο ΕΚΑ). Την Κυριακή, 9 Απρίλη, οι εκλογές θα γίνουν από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ., ενώ, παράλληλα, κάλπες θα συνεχίσουν να «στήνονται» τις πρωινές ώρες σε τόπους δουλιάς.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Εκλογές την Τετάρτη 12 Απρίλη θα γίνουν από τους εμποροϋπάλληλους και τους ιδιωτικούς υπάλληλους στα Γιάννενα για την ανάδειξη νέας διοίκησης, αντιπροσώπων στο Εργατικό Κέντρο και στην Ομοσπονδία. Οι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν στο εργατικό κέντρο από τις 10 π.μ. έως τις 9 μ.μ.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σε συμβολικό αποκλεισμό της νομαρχίας προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι των «Κλωστηρίων Πρεβέζης» διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων που τους οφείλονται μετά το κλείσιμο του εργοστασίου από τον μεγαλοβιομήχανο Αργυρό το Σεπτέμβρη. Δίπλα τους βρέθηκαν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και τους κάλεσαν να συμμετέχουν στην απεργία στις 13 Απρίλη.

ΕΛΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ: Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας τη Δευτέρα 10 Απρίλη αποφάσισε η διοίκηση του Σωματείου στα ΕΛΤΑ Πειραιά. Ενώ χτες με απόφαση της διοίκησης του Συλλόγου Εσωτερικής Εκμετάλλευσης ΕΛΤΑ Αθήνας έγινε δίωρη στάση εργασίας στο Κέντρο Διαλογής Αθηνών και στο Κεντρικό Ταχυδρομείο της Αθήνας.

ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΟΑΕΔ: Σε αγωνιστική συσπείρωση και ενίσχυση του συνδυασμού της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας», στις εκλογές που πραγματοποιούνται την Κυριακή 9 Απρίλη 2006, στο Σύλλογο Ωρομισθίων και Αναπληρωτών Αττικής και Νήσων του ΟΑΕΔ, καλούν οι υποψήφιοι της ταξικής παράταξης.

Οι προσυγκεντρώσεις της Αθήνας

Για την απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας, έχουν καθοριστεί οι παρακάτω προσυγκεντρώσεις, όλες στις 10.30 π.μ.:

Πλατεία Βάθης: Τα σωματεία του ιδιωτικού Τομέα και των πρώην ΔΕΚΟ.

Ομόνοια: Οι εργαζόμενοι όλων των συνοικιών της Αθήνας, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στο δημόσιο Τομέα και οι εκπαιδευτικοί.

Πρώην ΜΙΝΙΟΝ (Πατησίων 13): Το Συντονιστικό των Φοιτητικών Συλλόγων.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Πρόκληση και εμπαιγμός η «αύξηση»

«Εμπαιγμό» χαρακτηρίζει «τη δήθεν αύξηση» που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η Ομοσπονδία Βιοτεχνιών Σωματείων Αθήνας και προσθέτει: «Καταγγέλλουμε τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες του συνδικαλιστικού μας κινήματος ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ (πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ), που σε αγαστή συμφωνία με τον ΣΕΒ στράφηκαν ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων, αλλά και ενάντια στα συμφέροντα των μικρών και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ».

Η Ομοσπονδία τονίζει ακόμα για τους εργαζόμενους: «Η χειροτέρευση της οικονομικής θέσης τους αντικειμενικά συμπαρασύρει και τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ. Αντίθετα δυναμώνει την οικονομική και πολιτική θέση του μεγάλου κεφαλαίου». Η ΟΒΣΑ καλεί τους ΕΒΕ «να καταδικάσουν και να απομονώσουν συνδικαλιστικά και πολιτικά τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που συμπορεύονται με τον ΣΕΒ» και επισημαίνει ότι αγωνίζεται «για το δυνάμωμα της συμμαχίας με τους εργαζόμενους και το ΠΑΜΕ, ενάντια στα πολυκαταστήματα, στους μεγαλοκατασκευαστές, στους μεγαλοεισαγωγείς, στο μεγάλο κεφάλαιο».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ