Σάββατο 8 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 13 ΑΠΡΙΛΗ
Κορυφώνονται οι προετοιμασίες

19 κλαδικά συνδικάτα της Αθήνας, με κοινή τους ανακοίνωση καλούν τους εργαζόμενους στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση, στις 11 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος

Σε αγώνα για πραγματικές αυξήσεις στις κλαδικές συμβάσεις καλούν οι ταξικές δυνάμεις
Σε αγώνα για πραγματικές αυξήσεις στις κλαδικές συμβάσεις καλούν οι ταξικές δυνάμεις
Πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους, τις νέες και τους νέους να καταδικάσουν την κατάπτυστη συμφωνία ΓΣΕΕ - εργοδοτών για τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και με όλες τους τις δυνάμεις να δώσουν τη μάχη για τις κλαδικές Συμβάσεις, για την επιτυχία της απεργίας στις 13 Απρίλη και της απεργιακής συγκέντρωσης στις 11 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος, απευθύνουν με κοινή τους ανακοίνωση 17 κλαδικά συνδικάτα της Αθήνας που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Στο κάλεσμά τους, τα συνδικάτα Οικοδόμων, Εμποροϋπαλλήλων, Επισιτισμού Τουρισμού, Ηλεκτροτεχνιτών, Ιδιωτικών Κλινικών, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Κλωστοϋφαντουργών, Λιθογράφων, Λογιστών, Μετάλλου, Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Φαρμάκου, Χαρτεργατών, Τροφίμων και Ποτών, Ξύλου, Αποκλειστικών Νοσοκόμων και Συμβολαιογραφοϋπαλλήλων σημειώνουν, ανάμεσα σε άλλα ότι η νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας είναι βαθιά ταξική και «αποτέλεσμα πολιτικής συμφωνίας του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των συνδικαλιστικών τους παρατάξεων στη ΓΣΕΕ, της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ».

«Ενώ ο πλούτος από τη σκληρή δουλιά της εργατικής τάξης αυξήθηκε 80 φορές τα τελευταία χρόνια, οι εργάτες και οι οικογένειές τους βιώνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Ενώ τα κέρδη αυξάνονται περίπου κατά 50% κάθε χρόνο οι εργάτες και οι εργάτριες, οι παραγωγοί όλου του πλούτου θα πάρουν 0,77 ευρώ αύξηση, θα ζήσουν με 27,18 ευρώ κατώτερο μεικτό μεροκάματο. Ο παραγόμενος πλούτος πηγαίνει για τη χλιδάτη ζωή των παράσιτων, των εκμεταλλευτών μας», σημειώνουν τα ταξικά συνδικάτα και η ανακοίνωση συνεχίζει:

«Αλλη θα ήταν η κατάσταση όλων μας και των οικογενειών μας αν δεν κυριαρχούσαν αυτές οι δυνάμεις που υπηρετούν τα κέρδη των εργοδοτών και όχι τις ανάγκες μας. Κανείς εργαζόμενος, ό,τι και αν ψήφισε δεν έχει να περιμένει τίποτε από αυτές τις πολιτικές και συνδικαλιστικές ηγεσίες. Το ξεκαθάρισμα με τους εργατοπατέρες, με τους λακέδες της εργατικής τάξης, είναι υπόθεση κάθε εργαζόμενου. Η ισχυροποίηση των ταξικών δυνάμεων είναι η μόνη ελπίδα για την εργατική τάξη».

«Ο αγώνας για τις κλαδικές συμβάσεις χρειάζεται να είναι πιο μαζικός, πιο αποφασιστικός», τονίζουν τα συνδικάτα και αναδεικνύουν την αναγκαιότητα η απεργία στις 13 Απρίλη να αποτελέσει «μια ακόμα δυναμική απάντηση σε όλους αυτούς που υπονομεύουν τη ζωή μας, που μας στερούν όσα μας ανήκουν, να αποτελέσει απάντηση στο συμβιβασμό και την υποχώρηση».

Μπροστάρηδες οι εργάτες της Ζώνης

Ο απεργιακός αέρας φυσάει ήδη στα καρνάγια και οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος, συσπειρωμένοι γύρω από τα ταξικά τους σωματεία και το ΠΑΜΕ, την ερχόμενη Τρίτη 11 Απρίλη, ξεκινούν πρώτοι και υψώνουν τη σημαία του αγώνα με παύση εργασιών από τις 12 το μεσημέρι, συγκέντρωση μία ώρα αργότερα στον Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά και πορεία στο ΥΕΝ. Στις 13 του μήνα, συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.

Οι εργατοτεχνίτες, προβάλλοντας το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, διεκδικούν ταυτόχρονα μέτρα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ζώνης, με έργα υποδομής και έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.000 ευρώ των ανέργων της Ζώνης για το Πάσχα.

Στο πλευρό των εργατοτεχνιτών, έχει συμπαραταχτεί και η αγωνιστική δημοτική Κίνηση «Πέραμα Σύγχρονη Πόλη», με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Περάματος και σημερινό υποψήφιο Γιάννη Πατσιλινάκο. Η δημοτική Κίνηση καλεί τους πάντες για την 11η Απρίλη σε προσυγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο δημαρχείο της πόλης και στη συνέχεια στη συγκέντρωση των εργατοτεχνιτών στον ηλεκτρικό σταθμό.

Καθημερινές εξορμήσεις και νέες αποφάσεις

Με καθημερινές εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς και με νέες αποφάσεις κορυφώνεται η μάχη της απεργίας στις 13 Απρίλη και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Στη Θεσσαλονίκη, η απεργιακή συγκέντρωση ορίστηκε στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Αντίστοιχα, στον Πειραιά, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Λουδοβίκου (Ηλ. Σταθμός).

Τη Δευτέρα 10 Απρίλη στις 12 το μεσημέρι στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ θα δώσει συνέντευξη Τύπου, ενόψει της απεργίας. Σύσκεψη για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας διοργανώνει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 10 Απρίλη στις 6.30 μ.μ. στο ΕΚΘ. Απεργία κήρυξε τις προηγούμενες μέρες και το Συνδικάτο Οικοδόμων Σερρών, όπως και το Σωματείο Μουσικών της πόλης.

Στα πλαίσια των εντεινόμενων εξορμήσεων σε εργοτάξια και γιαπιά, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας κυκλοφορεί την κεντρική του προκήρυξη και στην Αλβανική γλώσσα, ανοίγοντας τη συζήτηση με τους χιλιάδες μετανάστες του κλάδου για την αναγκαιότητα Ελληνες και αλλοδαποί εργάτες να απεργήσουν σε κοινό μέτωπο με τους άλλους εργαζόμενους στις 13 Απρίλη.

Ιδιαίτερη σημασία αποκτά και το κάλεσμα των παρατάξεων «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών» και «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» (Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ) προς τους εργαζόμενους του κλάδου, να πιέσουν για τη λήψη απόφασης μετατροπής σε 24ωρη απεργία της 3ωρης στάσης εργασίας που αποφάσισε για τις 13 Απρίλη η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ