Σάββατο 8 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ΓΙΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ
Ψευτοαντιπαράθεση κοροϊδίας των εργαζόμενων

Σε δικομματική δημαγωγική αντιπαράθεση περί κακοδιαχείρισης μετατράπηκε χθες η Επερώτηση του ΠΑΣΟΚ για το μέλλον της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων. Ο υφυπουργός Εργασίας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για κατασπατάληση της περιουσίας της επιχείρησης, ενώ από την πλευρά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ασκήθηκε κριτική για «κακό μάνατζμεντ» της επιχείρησης. Στον αντίποδα αυτής της αντιπαράθεσης, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης κατήγγειλε τη διαχρονική πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για καταστροφή της ελληνικής λιπασματοβιομηχανίας.

«Η κυβέρνηση έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο αρχές του Γενάρη, που έδωσε την εντολή στη διορισμένη από αυτή διοίκηση των Φωσφορικών Λιπασμάτων να κλείσει το εργοστάσιο Θεσσαλονίκης», τόνισε, παρεμβαίνοντας, ο Αγγελος Τζέκης, προσθέτοντας συνολικά για τη λιπασματοβιομηχανία ότι «υπήρξε απελευθέρωση της αγοράς το 1992 για τα λιπάσματα, που από εκεί άρχισε η αντίστροφη μέτρηση γενικότερα για τη συρρίκνωση της ελληνικής λιπασματοβιομηχανίας». Επίσης σημείωσε ότι «σοβαρές ευθύνες έχουν και οι γαλαζοπράσινες διοικήσεις των συνεταιρισμών, που έπαιρναν τα λεφτά από τους αγρότες και δεν τα έδιναν στο εργοστάσιο».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, απαντώντας στις κυβερνητικές αιτιάσεις περί επιβάρυνσης των φορολογούμενων από τη λειτουργία του εργοστασίου, σημείωσε πως «ο Ελληνας φορολογούμενος θα πληρώνει πραγματικά τις εισαγωγές από τρίτες χώρες των λιπασμάτων». Κατέληξε, σημειώνοντας πως «οι εργαζόμενοι έχουν αποδείξει ότι αυτό το εργοστάσιο είναι βιώσιμο. Και εδώ το θέμα είναι ότι υπήρχε και υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός και στόχος. Από τη μια μεριά, η μείωση της αγροτικής παραγωγής σημαίνει μείωση της καλλιεργήσιμης έκτασης γιατί αυτό επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ενωση και συναποφασίζουν οι κυβερνήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ