Σάββατο 8 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ»
Επαγγελματική εξασφάλιση με πλήρη απασχόληση

Σήμερα η Συνέλευση και αύριο οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Οδοντιάτρων

«Ο δημόσιος τομέας Υγείας, ιδιαίτερα στην οδοντιατρική περίθαλψη, είναι σχεδόν ανύπαρκτος και με ελάχιστες παροχές. Η Υγεία αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα και όχι ως κοινωνικό αγαθό και κοινωνικό δικαίωμα».

Τα παραπάνω τονίζει η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Οδοντιάτρων» με αφορμή την εκλογοαπολογιστική συνέλευση - που γίνεται σήμερα - και τις εκλογές - που γίνονται αύριο - για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Οδοντιάτρων (ΕΟΟ). Η συνέλευση και οι εκλογές θα γίνουν στα γραφεία της ΕΟΟ, Θεμιστοκλέους 38.

«Στον κρίσιμο τομέα της Υγείας - Πρόνοιας και Ασφάλισης με μια σειρά μέτρων και με μοχλό τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υλοποιείται η πλήρης εμπορευματοποίηση. Ενισχύεται η επιχειρηματική δραστηριότητα μεγάλων χρηματοοικονομικών ομίλων», υπογραμμίζει η «Πανεπιστημονική» και σημειώνει: «Η επικείμενη "αναμόρφωση" του ασφαλιστικού συστήματος και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας προοιωνίζεται ακόμα μεγαλύτερη αφαίρεση δικαιωμάτων, ακόμα μεγαλύτερη σύνδεση των παροχών με τη δυνατότητα αγοράς τους. Το ΠΔ 84/2001, που θεσμοθέτησε την παραπέρα ενίσχυση της ιδιωτικοποίησης, της συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης του κεφαλαίου στο χώρο της Υγείας, ιδιαίτερα στο πρωτοβάθμιο επίπεδο, αλλάζει διατηρώντας την ίδια κατεύθυνση. Το ΤΣΑΥ με τα μειωμένα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα και τους ασφαλισμένους των "δύο ταχυτήτων" στηρίζει την "ανάπτυξή" του στο τζογάρισμα των αποθεματικών στο Χρηματιστήριο και στις μετοχές, ενώ η πλειοψηφία του καθορίζεται από την κάθε φορά ηγεσία του υπουργείου».

«Ολο και πιο καθαρά φαίνεται ότι ως εργαζόμενοι επιστήμονες δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε στα πλαίσια του ανταγωνισμού και της επιχειρηματικής δράσης, τονίζει σε άλλο σημείο η "Πανεπιστημονική". Η επαγγελματική μας εξασφάλιση, συνεχίζει, και η επιστημονική μας εξέλιξη μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο στα πλαίσια ενός αποκλειστικά δημόσιου συστήματος Υγείας, με εργασιακές σχέσεις της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με καλές αμοιβές. Αυτό θέτουμε ως στόχο συσπείρωσης και πάλης, ως βάση συμμαχίας και συντονισμού με τους άλλους εργαζόμενους. Αυτό μας διαφοροποιεί από τις παρατάξεις που υποστηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΣΥΝ στα συνδικαλιστικά όργανα, τόσο στο ΔΣ της ΕΟΟ, όσο και στους συλλόγους».

Η «Πανεπιστημονική» καλεί τους οδοντιάτρους να παλέψουν για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με πλήρη ανάπτυξη δομών για τη στοματική υγεία και τη δυνατότητα να ενταχθούν σ' αυτό οι αυτοαπασχολούμενοι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Επίθεση ενάντια στο κράτος του Ισραήλ» το έγκλημα στη Γάζα! (2021-05-20 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2008-10-11 00:00:00.0)
Στον αέρα η ασφάλισή τους (2007-10-19 00:00:00.0)
Υπονομεύεται το ιατρικό απόρρητο (2005-05-25 00:00:00.0)
Απάντησαν με αγώνα στο... ξεδόντιασμα (2003-01-18 00:00:00.0)
Οι εκλογές των οδοντιάτρων (1999-03-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ