Σάββατο 11 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΑΤΤΙΚΟΝ»: Στάση εργασίας, μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του νοσοκομείου και συμβολικό αποκλεισμό της πύλης πραγματοποίησαν χτες οι γιατροί και εργαζόμενοι του «Αττικόν», συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους για τα οξυμένα προβλήματα του νοσοκομείου - κενές παραμένουν περισσότερες από το 40% των οργανικών θέσεων. Την ερχόμενη Τετάρτη θα κλείσουν την εφημερία. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας.

«ΤΕΛΕΠΕΡΦΟΜΑΝΣ»: Σε σύσκεψη για τη συγκρότηση σωματειακής επιτροπής καλεί τους εργαζόμενους της «Teleperfomance» το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Νομού Αττικής (ΣΕΤΗΠ), αύριο Κυριακή 12 Οκτώβρη, στις 5.30 μ.μ. (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος).

ΑΙΓΑΛΕΩ: Παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Αιγάλεω πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση, την περασμένη Πέμπτη, απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους - τριών μηνών - και των αναδρομικών. Η δημοτική αρχή (ΝΔ) δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει όλα όσα τους χρωστά μέσα σε μια βδομάδα. Η παράταξη των ταξικών δυνάμεων στο Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου κάλεσε τους εργαζόμενους σε αγωνιστική επαγρύπνηση μέχρι να υλοποιηθεί η δέσμευση.

ΠΕΜΕΝ: Την άμεση μεταφορά της σορού του μηχανικού Νίκου Κυριαζή από την Κούβα στην Ελλάδα απαιτεί η ΠΕΜΕΝ, με έγγραφό της προς τους αρμοδίους και τη ναυτιλιακή εταιρεία AVIN Internasional της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Ο ναυτεργάτης, πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου «ΚΡΗΤΗ ΤΣΑΜΠΙΟΝ», στις 23 Σεπτέμβρη, όταν το πλοίο βρισκόταν στο λιμάνι Σαν Φουέγκο της Κούβας, βρέθηκε νεκρός. Παρά τις προσπάθειες της οικογένειας, η σορός του ναυτεργάτη ακόμα δεν έχει μεταφερθεί. Η ΠΕΜΕΝ ζητά την έκθεση για το συμβάν από την εταιρεία και τις αρμόδιες αρχές και τη γραπτή ενημέρωση «για τα διαλαμβανόμενα».

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ: Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν στις 13 Οκτώβρη οι 15.000 οδοντίατροι όλης της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για τη νέα φοροεισπρακτική πολιτική, αλλά και για το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος ιδιωτικών φορέων παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ). Η «Πανεπιστημονική Οδοντιατρική Συνεργασία» (ΠΟΣ) καλεί τους οδοντιάτρους να δώσουν αγωνιστική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική που εμπορευματοποιεί την Υγεία, την Πρόνοια και την Κοινωνική Ασφάλιση.

ΤΡΑΜ: Με νέες στάσεις εργασίας μεθαύριο Δευτέρα, από τις 8 π.μ. έως τις 10 π.μ. και από τις 8 μ.μ. έως τις 10 μ.μ., απαντούν οι εργαζόμενοι στο τραμ, στην άρνηση της διοίκησης της εταιρείας να ικανοποιήσει οικονομικά και θεσμικά τους αιτήματα.

ΟΔΗΓΟΙ ΤΑΞΙ: Στις κάλπες προσέρχονται οι οδηγοί ταξί Αττικής για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στο σωματείο τους. Οι κάλπες θα στηθούν τη μεθεπόμενη Κυριακή 19 Οκτώβρη 2008, στα γραφεία του σωματείου (Οδυσσέως 8, απέναντι από το ξενοδοχείο «Stanley»). Η ψηφοφορία θα γίνει από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ., ενώ εγγραφές νέων μελών γίνονται καθημερινά από τις 5 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ