Σάββατο 11 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΛΠ ΑΕ - ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Ματαίωσαν τη συνεδρίαση της διοίκησης

Μαζικά οι εργαζόμενοι του λιμανιού του Πειραιά, υπάλληλοι και λιμενεργάτες, διαδήλωσαν χτες το μεσημέρι ενάντια στην παραχώρηση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) στην κινεζική πολυεθνική «Cosco». Διαδικασία, που προωθεί με τάχιστους ρυθμούς η κυβέρνηση της ΝΔ για να στηρίξει τα κέρδη και την εξουσία των μονοπωλίων, συνεπικουρούμενη από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ως κυβέρνηση φρόντισε να «χτίσει» το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο για το ξεπούλημα όλων των μεγάλων λιμανιών της χώρας. Οι εργαζόμενοι, με την αποφασιστικότητά τους, κατάφεραν να αποτρέψουν την προγραμματισμένη συνεδρίαση της διοίκησης της ΟΛΠ ΑΕ και να καθυστερήσουν έτσι την έγκριση του κατάπτυστου σχεδίου σύμβασης μεταξύ ΟΛΠ και «Cosco» για την παραχώρηση του ΣΕΜΠΟ.

Η χτεσινή εξέλιξη, όπως σημειώνουν και η «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Υπαλλήλων» και η «Δημοκρατική Ενότητα Λιμενεργατών», είναι δείγμα γραφής για το ποια θα ήταν τα αποτελέσματα του αγώνα των εργαζομένων σε όλα τα λιμάνια της χώρας, αν δεν είχαν στο σβέρκο τους - στα σωματεία και την Ομοσπονδία τους, ΟΜΥΛΕ - τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ, οι οποίες υπηρετούν τις ανάγκες της ανταγωνιστικότητας, περιορίζουν το διεκδικητικό πλαίσιο και τις μορφές πάλης σε ανώδυνα πλαίσια και αφήνουν ανεμπόδιστα την κυβέρνηση να συνεχίζει το εγκληματικό της «έργο» σε βάρος των λιμανιών.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στη 1.30 το μεσημέρι στο εκθεσιακό κέντρο του ΟΛΠ και κατέφτασαν στο κεντρικό κτίριο το Οργανισμού, όπου τους περίμεναν ισχυρές δυνάμεις ΜΑΤ και «κομάντος» του Λιμενικού. Μέσα στο κτίριο είχαν παραμείνει οι δεκάδες υπάλληλοι που εργάζονται εκεί. Η μαζική παρουσία των εργαζομένων έξω από το κτίριο και η δυναμική παρέμβαση αυτών που βρίσκονταν μέσα, κατάφεραν να χαλάσουν τη συνεδρίαση παρά τα μέτρα καταστολής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ