Σάββατο 8 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
Δύναμη στα ψηφοδέλτια του αγώνα

Να δώσουν δύναμη στο ψηφοδέλτιό της καλεί τους εργαζόμενους στην Τράπεζα Πειραιώς η «Πρωτοβουλία Εργαζομένων», ενόψει των αρχαιρεσιών του Σωματείου, που πραγματοποιούνται 10 και 11 Απρίλη. Ενώ από χθες ξεκίνησαν και οι αρχαιρεσίες στο Σωματείο Εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα, που διαρκούν μέχρι και την επόμενη Παρασκευή 14 Απρίλη, με τις ταξικές δυνάμεις να καλούν σε ενίσχυση του ψηφοδελτίου της «Ενιαίας Συνδικαλιστικής Αγωνιστικής Συμπαράταξης».

Σε ανακοίνωσή της, η «Πρωτοβουλία Εργαζομένων» επισημαίνει ότι η εργοδοσία με ολοκληρωτικό πόλεμο μεθοδεύει την απογύμνωση των εργαζομένων από κάθε εργασιακό δικαίωμα. Οι τραπεζίτες απαιτούν κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, επιβάλλουν εντατικοποίηση της εργασίας, διάλυση των σταθερών εργασιακών σχέσεων και άλλα. Η προώθηση των αντεργατικών τους σχεδίων διευκολύνεται από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που ελέγχουν τα σωματεία. «Αν δεν ξεφορτωθούμε αυτές τις ηγεσίες, δεν πρόκειται να δούμε "άσπρη μέρα"! Αυτή η επιλογή είναι μονόδρομος για μας και το μέλλον των παιδιών μας. Μόνο ένα ισχυρό, μαχητικό σωματείο, που θα εκφράζει και θα συσπειρώνει τους εργαζόμενους, θα είναι σε θέση να εμποδίσει να έρθουν χειρότερες μέρες και να διεκδικήσει αιτήματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες πραγματικές μας ανάγκες».

Χθες τελείωσαν οι αρχαιρεσίες στα Σωματεία της Εμπορικής και της Εγνατίας, τα αποτελέσματα των οποίων θα ανακοινωθούν την ερχόμενη βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ