Σάββατο 8 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Διπλό μήνυμα στους εργατοπατέρες

Γιαούρτια και κουλούρια κρέμασαν χτες στα κάγκελα της ΓΣΕΕ, καταγγέλλοντας την πλειοψηφία για τη Σύμβαση και τις διασπαστικές μεθοδεύσεις της

Οι «αυξήσεις» κρεμασμένες στα κάγκελα από τους συνταξιούχους
Οι «αυξήσεις» κρεμασμένες στα κάγκελα από τους συνταξιούχους
«Για εμάς και τα παιδιά μας δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία»! Μετά τις εργάτριες της «Σεξ Φορμ», οι απόμαχοι της δουλιάς παρέδωσαν χτες το δικό τους μήνυμα στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, καταθέτοντας στην περίφραξη του κτιρίου την «αύξηση» των 0,77 ευρώ την ημέρα που προβλέπει η νέα, κατάπτυστη ΕΓΣΣΕ. Κεσεδάκια με γιαούρτι και κουλούρια κρεμάστηκαν στα κάγκελα του κτιρίου της ΓΣΕΕ στην Πατησίων, κάτω από τα συνθήματα των συνταξιούχων που ζουν από πρώτο χέρι την εντεινόμενη λιτότητα και ακρίβεια, είτε «γαλάζια», είτε «πράσινη». Με τη σύνταξη των 450 ευρώ κατά μέσο όρο στην πλειοψηφία τους προσπαθούν να βοηθήσουν οικονομικά και τα παιδιά τους, τους εργαζόμενους που αλυσόδεσε η ΓΣΕΕ για μια ακόμη διετία, συμφωνώντας με τους εργοδότες στις «αυξήσεις» του αίσχους.

Το χτεσινό μήνυμα των συνταξιούχων ήταν διπλό. Καταγγέλλοντας τη Σύμβαση, ξεκαθάρισαν παράλληλα για πολλοστή φορά ότι με κανέναν τρόπο δε θα επιτρέψουν τη διάσπαση του συνταξιουχικού κινήματος, την οποία προωθεί η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, μεθοδεύοντας την ίδρυση «Συνομοσπονδίας» συνταξιούχων. Ενα μόρφωμα καθοδηγούμενο από τους συνδικαλιστές της συναίνεσης και του συμβιβασμού, που στόχο έχει να χτυπήσει στην καρδιά του το αγωνιστικό συνταξιουχικό κίνημα και τις μάχες που δίνει στο πλευρό του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Αμέσως μετά τη συμβολική τους διαμαρτυρία, αντιπροσωπεία των συνταξιούχων επιχείρησε να συναντήσει τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, με στόχο να καταγγείλουν τη Σύμβαση του αίσχους και τις διασπαστικές μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας. Ομως, παρά το γεγονός ότι μισή ώρα πριν ο Χρ. Πολυζωγόπουλος είχε μπει στο κτίριο της ΓΣΕΕ, από τη γραμματεία ισχυρίστηκαν ότι στο μεταξύ είχε αποχωρήσει. Οι συνταξιούχοι κατήγγειλαν τη «φυγομαχία» και ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για τις 13 Απρίλη, στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 11 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ