Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ
Στον αέρα η ασφάλισή τους

Την παραπομπή στις ελληνικές καλένδες της διασφάλισης των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των γιατρών και οδοντιάτρων του ΙΚΑ αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου προοιωνίζεται απάντηση του υπουργού Απασχόλησης Βασίλη Μαγγίνα σε υπόμνημα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ), η οποία ζήτησε την άμεση νομοθετική ρύθμιση γι' αυτά τα θέματα.

Η «ιστορία» αφορά 5.500 «συμβασιούχους» -όπως είχαν ονομαστεί - γιατρούς του ΙΚΑ για τους οποίους η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το νόμο 3232/2004 θέσπισε ότι είναι αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου και προέβλεψε ότι μπορούν να υπαχθούν στην ασφάλιση του κλάδου κύριας σύνταξης του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, εφόσον οι ίδιοι οι γιατροί πληρώσουν το σύνολο των εισφορών που αναλογούν (εργαζόμενου και εργοδότη). Ομως η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκρινε ότι οι συμβάσεις των γιατρών και των οδοντιάτρων - με βάση το νόμο 3232/2004 - είναι ψευδοερμηνευτική και δεν ισχύει.

Ετσι, η ΕΟΟ ζήτησε νέα νομοθετική πρωτοβουλία. Ο Β. Μαγγίνας απάντησε την 1.10.2007 και μεταξύ των άλλων αναφέρει: «Διερευνώνται όλες οι υπάρχουσες δυνατότητες για περαιτέρω βελτίωση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου μέσω της ανάληψης σχετικής νομοθεσίας». Δηλαδή, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των 5.500 γιατρών και οδοντιάτρων παραμένουν στον αέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ