Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ
Πιέζουν για απελευθέρωση της αγοράς

Χτες η «Βιοϊατρική» εγκαινίασε τη λειτουργία του νέου εργαστηρίου της προσθέτοντας έναν ακόμα κρίκο για την αύξηση των κερδών της που το 2006 είχαν άνοδο κατά 31%

Με μεθοδικές κινήσεις οι επιχειρηματίες της Υγείας ενισχύουν τις θέσεις τους ενόψει της απελευθέρωσης της αγοράς υπηρεσιών Υγείας, που ανακοίνωσε (6.10.2007) ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ετσι, χτες, ο Ομιλος της «Βιοϊατρικής» εγκαινίασε το νέο εργαστήριο στους Αμπελοκήπους, φτάνοντας συνολικά τα 26 κέντρα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), που διαθέτει ο Ομιλος πανελλαδικά. Αν και η λειτουργία «αλυσίδας» διαγνωστικών κέντρων δεν είναι σύννομη, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, εντούτοις η λειτουργία τους συνεχίζεται με παρατάσεις από χρόνο σε χρόνο την τελευταία εξαετία.

Ο πρόεδρος του Ομίλου αξιοποίησε τα εγκαίνια του νέου κέντρου για να αξιώσει απ' την πολιτεία την έκδοση νέου Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) για την «απελευθέρωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας με την εισαγωγή κανόνων διαφάνειας και υγιούς ανταγωνισμού προς όφελος της υγείας του ελληνικού λαού».

Ζήτησε, δηλαδή, να καταργηθεί και ο ελάχιστος περιορισμός του ΠΔ 84/2001, που προβλέπει ότι ειδικευμένοι γιατροί θα κατέχουν το 51% του συνόλου των μετοχών στις επιχειρήσεις Υγείας.

Οπως αναφέρθηκε χτες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η «συνολική παραγωγικότητα των εγκατεστημένων συστημάτων μπορεί να φτάσει τα 12.000 αποτελέσματα ανά ώρα, ισοδύναμη με την ημερήσια κίνηση του μεγαλύτερου Ευαγγελισμού». Με αυτό το εφόδιο των δυνατοτήτων η «Βιοϊατρική» επιβεβαιώνει τις επιδιώξεις της να πάρει - όπως έχει προτείνει στο παρελθόν - τις εργαστηριακές εξετάσεις των μεγαλύτερων τουλάχιστον δημόσιων νοσοκομείων μέσα από συμβάσεις.

Γι' αυτό, εξάλλου, κάνει επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες. Χτες ανακοίνωσε τη συνεργασία της «Βιοϊατρικής» με το αμερικάνικο νοσηλευτικό Mayo Clinic για τη διεξαγωγή 180 σπάνιων και εξειδικευμένων ιατρικών εξετάσεων.

Βέβαια, ο ανταγωνισμός έχει αρνητικές επιπτώσεις στα λαϊκά στρώματα καθώς τα υποχρεώνει σε άγρια χαράτσια στην ώρα της ανάγκης. Ομως, διασφαλίζει απίστευτες επιδόσεις στους επιχειρηματίες της Υγείας. Λόγου χάρη, η «Βιοϊατρική» κατέχει - σύμφωνα με την ICAP - την έβδομη θέση ανάμεσα στις 20 μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Υγείας και είχε τη μεγαλύτερη απόλυτη αύξηση εισπράξεων το 2006 έναντι του 2005 στο χώρο των διαγνωστικών κέντρων. Ο κύκλος εργασιών της ήταν 66,5 εκ. ευρώ έναντι 60,5 εκ. ευρώ, διασφαλίζοντας αύξηση των καθαρών κερδών κατά 31% και αποδοτικότητα των κεφαλαίων της κατά 51,1%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ