Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ
Η αγανάκτηση να εκφραστεί με αγώνες

Με εργαζόμενους και γιατρούς του 1ου Νοσοκομείου του ΙΚΑ στα Μελίσσια μίλησε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ

Από τη χτεσινή περιοδεία
Από τη χτεσινή περιοδεία
Κάλεσμα στους εργαζόμενους και γιατρούς του 1ου Νοσοκομείου του ΙΚΑ στα Μελίσσια να αντισταθούν στην πολιτική της εμπορευματοποίησης και των ιδιωτικοποιήσεων στην Υγεία, που προωθούν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να οργανωθούν και μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα να αντιπαλέψουν τις αντιλαϊκές πολιτικές στην Κοινωνική Ασφάλιση και συνολικά, απηύθυνε ο βουλευτής του ΚΚΕ Δήμος Κουμπούρης, σε χτεσινή περιοδεία του στο νοσοκομείο.

Στις συναντήσεις που είχε ο Δ. Κουμπούρης με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση, αναδείχτηκαν τα εκρηκτικά προβλήματα της έλλειψης κυρίως σε νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και το κτιριακό πρόβλημα του νοσοκομείου, αφού το οικόπεδο στο οποίο στεγάζεται ανήκει σε ιδιωτική επιχείρηση. Καλυμμένες είναι μόλις το 45% των οργανικών θέσεων νοσηλευτών, βάσει του ξεπερασμένου οργανισμού. Υπάρχουν μόλις 129 νοσηλευτές, ενώ χρειάζονταν τουλάχιστον 240, με αποτέλεσμα να συρρικνώνονται κλινικές, να κλείνουν κρεβάτια, να μεγαλώνουν οι λίστες αναμονής για χειρουργεία και εξετάσεις και το προσωπικό να εξαντλείται.

Εντονα τίθεται τελευταία και το πρόβλημα του κτιριακού - απ' το 1964 το ΙΚΑ νοικιάζει το κτίριο από διάφορους ιδιοκτήτες - καθώς έχει λήξει η σύμβαση του ΙΚΑ με το σημερινό ιδιοκτήτη του οικοπέδου και το θέμα βρίσκεται στα δικαστήρια. Μάλιστα, όπως κατήγγειλαν εργαζόμενοι, τις μέρες αυτές η εταιρεία «Πάρκο Υγείας ΑΕ» στην οποία ανήκει το οικόπεδο κυκλοφόρησε έγγραφο, ζητώντας τους με δόλιο τρόπο να υπογράψουν ότι θέλουν να παραμείνει εκεί το νοσοκομείο. Στην ουσία όμως η επιστολή περιέχει όσους όρους θέλει να επιβάλει ο ιδιοκτήτης σε ενδεχόμενη συμφωνία με το ΙΚΑ. Ο Δ. Κουμπούρης κάλεσε τους εργαζόμενους να μην υπογράψουν, να παλέψουν ώστε να παραμείνει εκεί το νοσοκομείο χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να αναβαθμιστεί και να διατηρηθεί ο αμιγώς δημόσιος χαρακτήρας του.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν και τα γενικότερα προβλήματα, με τους εργαζόμενους να εκφράζουν την αγανάκτησή τους για το χτύπημα στα ασφαλιστικά δικαιώματα, τον «ύπουλο τρόπο με τον οποίο μετατρέπουν την Υγεία σε ιδιωτική», τους χαμηλούς μισθούς κ.ά.

Οι κυβερνήσεις συνειδητά υποβαθμίζουν τα δημόσια νοσοκομεία, ενισχύοντας τον ιδιωτικό τομέα που ανθεί σε βάρος του δημόσιου, επισήμανε ο Δ. Κουμπούρης και ταυτόχρονα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις ανατροπές που προωθούνται στο Ασφαλιστικό. «Η λαϊκή αγανάκτηση να εκφραστεί σε όλα τα επίπεδα, με την ψήφο, την αλλαγή συσχετισμών στα συνδικάτα, με τους αγώνες των εργαζομένων, των πλατιών λαϊκών στρωμάτων ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές», κάλεσε τους εργαζόμενους ο Δ. Κουμπούρης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ