Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΠΑΜΕ
Διπλή διαμαρτυρία για τα κάτεργα του Ρέντη

Ξεκάθαρο μήνυμα σε εργοδοσία και ελεγκτικές αρχές έστειλαν χτες οι συνδικαλιστές των ταξικών δυνάμεων

Από τη συζήτηση με τους μεταλλεργάτες κατά τη διάρκεια της χτεσινής παρέμβασης του Συνδικάτου στο Ρέντη
Από τη συζήτηση με τους μεταλλεργάτες κατά τη διάρκεια της χτεσινής παρέμβασης του Συνδικάτου στο Ρέντη
Μπλόκο σε μεταλλουργικές επιχειρήσεις και χυτήρια του Ρέντη που αποτελούν κολαστήρια για τους εργάτες, συνεχίζουν να «στήνουν» οι δυνάμεις του ταξικού Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά μαζί με το ΠΑΜΕ, κουρελιάζοντας το προκλητικό όργιο τρομοκρατίας και διώξεων που έχουν εξαπολύσει σε βάρος πρωτοπόρων συνδικαλιστών οι εργοδότες. Ταυτόχρονα, το Συνδικάτο έχει στρέψει τα πυρά του και προς τις αρμόδιες αρχές όπως είναι το Κέντρο Πρόληψης Εργατικού Κινδύνου (ΚΕΠΕΚ), μετά την κατάπτυστη στάση τμηματάρχη του, ο οποίος αφού αρνήθηκε να επιβάλει έστω κάποιο υποτυπώδες μέτρο σε επιχείρηση με την επωνυμία ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, στην οποία επικρατούσαν άκρως επικίνδυνες συνθήκες εργασίας και δε διέθετε άδεια λειτουργίας, στη συνέχεια επιτέθηκε με χυδαίες εκφράσεις σε εκπρόσωπο του Συνδικάτου, επειδή διαμαρτυρήθηκε! Και αυτά όταν την 1η Οκτώβρη στην ίδια περιοχή στην επιχείρηση Μαλεβίτης, εργάτης έγινε παρανάλωμα από έκρηξη λόγω της παντελούς έλλειψης μέτρων ασφάλειας.

Χτες το πρωί, αντιπροσωπεία του Συνδικάτου με μέλη του ΠΑΜΕ, έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο ΚΕΠΕΚ. Από τους εργαζόμενους ξεκαθαρίστηκε προς τον διευθυντή του Κέντρου Δημήτρη Τάγκα ότι η παράσταση αποτελεί προειδοποίηση και ότι δεν πρόκειται να ανεχτούν ολιγωρία σε ό,τι αφορά την προστασία της ζωής τους. Ενώ ο πρόεδρος του Συνδικάτου Σωτήρης Πουλικόγιαννης τόνισε ότι οι εργάτες ξέρουν πως η αντιλαϊκή, φιλοεργοδοτική πολιτική των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ «δε σας δίνει ουσιαστικά όπλα για την αντιμετώπιση της κατάστασης, όμως έχετε καθήκον ακόμα και αυτά τα ανεπαρκή που έχετε να τα χρησιμοποιείτε στο έπακρο».

Δυναμική παρέμβαση στην πολυεθνική

Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία «εισέβαλε» στο παράρτημα - γκέτο που διατηρεί στο Ρέντη η πολυεθνική γαλλική επιχείρηση επεξεργασίας γραφίτη ΚΑΡΜΠΟΝ ΛΟΡΑΙΝ. Στις 12 Οκτώβρη, ο διαχειριστής του παραρτήματος, Κώστας Παπακωνσταντίνου, μέλος της διοίκησης του ΣΕΒ, κατέθεσε μήνυση σε βάρος του αντιπροέδρου του Συνδικάτου Βασίλη Ριφουνά και εργαζόμενου στην επιχείρηση, επειδή έκλεισε μηχάνημα που δεν είχε προστατευτικό κιγκλίδωμα. Το παράρτημα συμπεριλαμβάνεται στις επιχειρήσεις - κάτεργα της περιοχής, ενώ η συνδικαλιστική δράση βρίσκεται υπό διωγμό. Οι συνδικαλιστές «έσπασαν» το κλίμα τρομοκρατίας και έκαναν σαφές στον Παπακωνσταντίνου ότι θα πάρει την απάντηση που πρέπει.

Ο Θανάσης Ευαγγελάκης, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκησης του ΕΚ Πειραιά, μιλώντας στους εργαζόμενους, ανέδειξε ότι η ασυδοσία του εργοδότη τους, απορρέει από την αντιλαϊκή πολιτική των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ η οποία ταυτόχρονα χτυπάει τα κοινωνικοασφαλιστικά τους δικαιώματα, κάθε πτυχή της ζωής τους. Τους κάλεσε να αντισταθούν, να συσπειρωθούν στα συνδικάτα και στις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ κάνοντας την αρχή με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο στις 7 Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ