Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να περάσει ο λαός στην αντεπίθεση

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος για την έναρξη του «κοινωνικού διαλόγου»

Σχετικά με την έναρξη του «κοινωνικού διαλόγου», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η έναρξη σήμερα του "κοινωνικού διαλόγου" σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια νέα φάση της επίθεσης της πλουτοκρατίας και της ΕΕ, στα ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ σε συνεργασία με τους εκπροσώπους του κεφαλαίου στήνει τον "κοινωνικό διάλογο" επιδιώκοντας να εξασφαλίσει τη συναίνεση των εργαζομένων σε μια προαποφασισμένη αντιλαϊκή πολιτική, που περιλαμβάνει την εφαρμογή των προηγούμενων αντεργατικών νόμων των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, συμπληρωμένων με νέα μέτρα, που απαιτεί η πλουτοκρατία και προωθεί η ΕΕ, με πρώτο στόχο τους νέους και τις γυναίκες, στην κατεύθυνση:

  • Της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης και των εισφορών των εργαζομένων.
  • Του διαχωρισμού τους κατά ηλικίες.
  • Της μείωσης των συντάξεων και νέων απαλλαγών της πλουτοκρατίας και από τις ελάχιστες εισφορές της.

Αυτή η κατεύθυνση υλοποιείται σε όλη την ΕΕ.

Η σημερινή αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από τον "κοινωνικό διάλογο" αποτελεί πυροτέχνημα. Και αυτό γιατί συνεχίζει την προηγούμενη πολιτική του και υποστηρίζει το "νόμο Ρέππα", που ψήφισε και που η ΝΔ επιδιώκει να εφαρμόσει. Το πρόγραμμά του είναι ίδιο με αυτό της ΝΔ. Υποκρίνεται όταν ισχυρίζεται ότι δεν είναι γνωστά τα μέτρα που επιδιώκει να εφαρμόσει η κυβέρνηση, όταν αυτή υλοποιεί τις κατευθύνσεις της ΕΕ, του ΟΟΣΑ και του ΔΝΤ.

Η συμμετοχή στην έναρξη του "κοινωνικού διαλόγου" των ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ βρίσκεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Η σταθερή τους θέση υπέρ της "ταξικής συναίνεσης" και η στήριξη που παρείχαν σε προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους, αποκαλύπτει το ρόλο τους.

Ο διάλογός τους είναι απάτη. Εχει αποκαλυφθεί και έχει καταδικαστεί στη συνείδηση των εργαζομένων. Οι εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν είναι εταίροι με το κεφάλαιο, είναι αντίπαλοι με εντελώς αντίθετα συμφέροντα.

Η εργατική τάξη, μαζί με τα λαϊκά στρώματα, έχουν χρέος και μπορούν να προβάλουν ισχυρότατη αντίσταση κατά των αντιασφαλιστικών μέτρων. Να περάσουν στην αντεπίθεση, διεκδικώντας τα σύγχρονα δικαιώματά τους, αρνούμενοι θυσίες για την πλουτοκρατία. Να απορρίψουν συνολικά τον "ευρωμονόδρομο", που υπηρετούν τα κόμματα της πλουτοκρατίας και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της συναίνεσης και της υποταγής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ