Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Σε καθεστώς ομηρίας και ανασφάλειας

Συνέντευξη Τύπου για τις εργασιακές σχέσεις και τον κίνδυνο της απόλυσης έδωσαν χτες οι αγωνιστικές δημοτικές παρατάξεις 36 δήμων της Θεσσαλονίκης

Σε μέτωπο αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων του δικομματισμού που υλοποιείται με τη στήριξη της ΚΕΔΚΕ και των δημάρχων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, αλλά και σε μέτωπο αγώνα κόντρα σ' αυτές τις δημοτικές αρχές, καλούν οι δημοτικές παρατάξεις 36 δήμων της Θεσσαλονίκης, που στηρίζονται από το ΚΚΕ και άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις, με αφορμή τις εργασιακές σχέσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις Δημοτικές Επιχειρήσεις.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που έδωσαν χτες στο Δημαρχείο της Νεάπολης, οι εκπρόσωποι των 36 δημοτικών παρατάξεων προειδοποίησαν ότι με το νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων επιχειρείται ο «εξορθολογισμός» των Δημοτικών Επιχειρήσεων, με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία τους με καθαρά ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια, αλλά και τη μεγαλύτερη εισβολή του ιδιωτικού κεφαλαίου σε αυτές. Αμεσο αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης, είπαν, είναι η διαιώνιση των συμβάσεων ομηρίας των εργαζομένων, αλλά και ο μεγάλος κίνδυνος απόλυσής τους. Ενώ για τους δημότες ετοιμάζεται ακόμα μεγαλύτερο χαράτσωμα για τη χρήση των υπηρεσιών που θα έχουν ανάγκη.

Η Ρένα Τερζηβασιλειάδου, δημοτική σύμβουλος Νεάπολης, παρουσίασε συνοπτικά τις θέσεις που χαρακτηρίζουν τη δράση των παρατάξεων μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο και κάλεσε τον εργαζόμενο λαό να τα υιοθετήσει ως αιτήματα πάλης πρώτης γραμμής: Συγκράτηση των αυξήσεων στα δημοτικά τέλη, κατάργηση της δημοτικής φορολογίας, διπλασιασμό των κονδυλίων του Κρατικού Προϋπολογισμού για την Αυτοδιοίκηση, επιστροφή στην ΤΑ των παρακρατηθέντων πόρων, άτοκη ρύθμιση χρεών με προκαταβολές ενταγμένες σε προγράμματα αποπληρωμής χρεών του κράτους προς την ΤΑ. Οι Δημοτικές Επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται σε έργα και υπηρεσίες αρμοδιότητας της ΤΑ, να κλείσουν και οι εργαζόμενοι σ' αυτές να ενταχθούν σε αντίστοιχες υπηρεσίες των δήμων με σταθερή και μόνιμη σχέση εργασίας. Κανένας εργαζόμενος να μην απολυθεί.

Μίλησαν ακόμη οι δημοτικοί σύμβουλοι Δήμητρα Στάθη (Αγιος Παύλος), Θόδωρος Ιγνατιάδης (Θέρμη) και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, ΓΓ του ΕΚΘ. Επίσης πήραν το λόγο και εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης Νεάπολης, που έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα 7 μηνών που τους οφείλει ο δήμος. Κατήγγειλαν την τρομοκρατία της Διοίκησης, αλλά και τον αντεργατικό ρόλο της πλειοψηφίας του σωματείου τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Εκκαθάριση» της Δημοτικής Επιχείρησης των «Καταρρακτών» (2014-12-24 00:00:00.0)
Μνημόνιο για την εμπορία της ανάγκης για δουλειά (2009-05-07 00:00:00.0)
Αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλιά (2007-10-04 00:00:00.0)
Δυναμικά προχωρά η «Αγωνιστική Εκφραση» (2002-07-19 00:00:00.0)
Θα γίνει το κέφι του Καφφέ (1996-03-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ