Παρασκευή 19 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΝΕΑΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δυναμικά προχωρά η «Αγωνιστική Εκφραση»

Ανακοινώθηκαν χτες τα πρώτα 10 ονόματα υποψηφίων της δημοτικής παράταξης «Αγωνιστική Εκφραση Νεάπολης», που διεκδικεί το δήμο με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Κοτσαηλίδη. Τα ονόματα κοινοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος και άλλα στελέχη της παράταξης σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους, χτες το μεσημέρι.

Οι δέκα πρώτοι υποψήφιοι είναι: Γρηγοριάδου Αννα, Ελευθεριάδου Σοφία, Καπαγερίδης Γεώργιος, Ουζουνίδου Ελένη, Πηλίτσος Γεώργιος, Τασόγλου Μανόλης. Τερζάκης Χρήστος, Τερζηβασιλειάδου Ρένα, Τσιλφίδης Βασίλειος, Φαχουρίδης Σπύρος, Χαλκίδου Εφη, Χαραλαμπίδης Σπύρος.

Στο μεταξύ είναι φανερή σε όλους η αισιοδοξία για μια θετική και πετυχημένη πορεία της δημοτικής παράταξης «Αγωνιστική Εκφραση Νεάπολης» όχι μόνο στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, αλλά και πολύ πιο πέρα απ' αυτές. Ολοι όσοι παραβρέθηκαν στη χτεσινή συζήτηση με τους δημοσιογράφους συμφωνούν ότι στη Νεάπολη οικοδομείται ένα βήμα λαϊκής συσπείρωσης για αγώνες και πέρα από τα πλαίσια της ΤΑ. Σφυρηλατείται σε τοπικό επίπεδο η αντίσταση του λαού στις αντιλαϊκές επιλογές κυβέρνησης - κεφαλαίου, στη λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι γύρω από τη δημοτική παράταξη «Αγωνιστική Εκφραση Νεάπολης» ενεργοποιούνται αυτή τη στιγμή άτομα από διάφορους πολιτικούς χώρους που είχαν αδρανοποιηθεί τα τελευταία 15 χρόνια. Ολα αυτά τα άτομα που είχαν αξιόλογη αγωνιστική δραστηριότητα στο παρελθόν, αλλά και νεότερης ηλικίας άτομα τα συνδέει η αγάπη για τη Νεάπολη, η επιθυμία να γίνει μια ανθρώπινη πόλη και η πίστη τους σε μια Τοπική Αυτοδιοίκηση μπροστάρη στους λαϊκούς αγώνες και όχι εξάρτημα της κεντρικής εξουσίας.

Μερικές από τις προτεραιότητες της παράταξης είναι η δημιουργία δημοτικού φροντιστηρίου για τις ανάγκες των μαθητών της Νεάπολης. Η δημοτική στέγη για την αξιοπρεπή στέγαση άστεγων, άπορων δημοτών, η κατάλληλη αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων, η βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών σε συνεργασία με τον ΟΑΣΘ. Η μεταφορά των συνεδριάσεων του Δημ. Συμβουλίου στο Δημοτικό Θέατρο για να γίνει δυνατή η παρακολούθηση των συνεδριάσεων του ΔΣ από τους δημότες. Επίσης ο επαναπροσδιορισμός και αξιολόγηση δημοτικού φόρου σε συνεργασία με τους επαγγελματίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ