Παρασκευή 19 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Για δήμο συμπαραστάτη στους λαϊκούς αγώνες

Τη διακήρυξη της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Αχ. Κανταρτζής

Πλατιά συσπείρωση με αγωνιστική διεκδικητική αντίληψη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση εκφράζει το ψηφοδέλτιο της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ), η οποία με υποψήφιο δήμαρχο τον Αχιλλέα Κανταρτζή διεκδικεί τη Δημαρχία των Τρικάλων.

Στη διακήρυξη της ΔΑΣ, που παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου, τονίζεται ότι αυτό το ψηφοδέλτιο δεν είναι ένα ακόμα πλάι στα άλλα, αλλά αποτελεί την πραγματική εναλλακτική λύση, γιατί αγωνίζεται για ν' απαλλαγεί ο λαός και η Αυτοδιοίκηση από τις αντιλαϊκές πολιτικές. Δεν επαγγέλλεται απλά μια καλύτερη διαχείριση στο Δήμο Τρικάλων, αλλά παλεύει για την προοδευτική αναγέννηση του δήμου, για μια αυτοδιοίκηση αγωνιστική, διεκδικητική, φιλολαϊκή.

Αναφερόμενη στη σημασία των τοπικών εκλογών του ερχόμενου Οκτώβρη, η διακήρυξη επισημαίνει: «Οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές είναι κρίσιμες για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας. Από το αποτέλεσμά τους θα κριθεί αν η πλάστιγγα των εξελίξεων θα γείρει προς όφελος του λαού ή θα δώσει τη δυνατότητα στις κυρίαρχες δυνάμεις για τη συνέχιση αυτής της πολιτικής.

Οι εκλογές θα κρίνουν τι δημοτικές αρχές θα έχουμε στην πόλη μας. Θα έχουμε δημοτικές αρχές που θα στηρίζουν και θα προωθούν τη νεοφιλελεύθερη πολιτική και τα αντιλαϊκά μέτρα, τις ιδιωτικοποιήσεις και την εμπορευματοποίηση στο χώρο των κοινωνικών υπηρεσιών, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την ένταση της φορολογίας και την επιβολή των ανταποδοτικών τελών ή θα έχουμε δημοτικές αρχές οι οποίες θα στέκονται στο πλευρό των εργαζομένων με αγωνιστική διεκδικητική αντίληψη για τον ίδιο τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;

Στις εκλογές αυτές δεν κρίνεται το ζήτημα μιας καλύτερης διαχείρισης στο δήμο, αλλά κυρίως ποιες πολιτικές θα επιδοκιμαστούν ή θα αποδοκιμαστούν.

Το θέμα δεν είναι αν οι υποψήφιοι είναι τίμιοι και ικανοί, που και αυτά είναι κριτήρια, αλλά οι εγγυήσεις με βάση την πολιτική τους, τη γενικότερη πολιτική και κοινωνική δράση τους, η δυνατότητα και η θέλησή τους να συμβάλουν στην οργάνωση της λαϊκής πάλης, φτάνοντας ως και την απειθαρχία στις αντιλαϊκές επιλογές».

Η διακήρυξη τονίζει: «Η ΔΑΣ αγωνίζεται για ένα δήμο που θα είναι σταθερός συμπαραστάτης στους αγώνες του λαού μας, για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες. Στον αγώνα για την υπεράσπιση της ειρήνης θα αντιτάσσεται σε κάθε μορφή εμπλοκής της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Είναι ριζικά αντίθετη σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών του δήμου και γενικότερα στο ξεπούλημα της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας, στην εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών που θα έχει ως αποτέλεσμα να φορτωθούν νέα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων».

Ακόμη επισημαίνεται: «Ο τρικαλινός λαός δεν πρέπει να αποδεχτεί τις αρνητικές αλλαγές που προωθούνται στην ΤΑ απ' τις κυρίαρχες σήμερα δυνάμεις. Προϋπόθεση γι' αυτό είναι η αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων στο δήμο. Η ψήφος στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ πρέπει να είναι η απάντηση στις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη για να αλλάξει η κατάσταση στην πόλη και το δήμο μας».

Μαζί με τη διακήρυξη ο υποψήφιος δήμαρχος Α. Κανταρτζής παρουσίασε και τα ονόματα 17 υποψηφίων του συνδυασμού του.

Ο κατάλογος των πρώτων υποψηφίων αποτελείται απ' τους:

Κ. Αναγνωστόπουλο, πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων, Χρ. Βάσσο, υποδιευθυντή καταστήματος της ΑΤΕ, Ηλ. Ζιάκα δικηγόρο, Θαν. Γκούτα ηλεκτρολόγο, Γ. Καΐκη γυμναστή, Μ. Κισκίνη επιπλοποιό, Γ. Κωνσταντινίδου έμπορο, Αρετή Μαρκούδη - Λάζου γιατρό μικροβιολόγο, Παν. Μαγκλάρα τελειόφοιτο Πολιτικών Επιστημών, μουσικό και επαγγελματία, Μιχ. Μάγγο έμπορο, Βασ. Μπακάση νοσηλεύτρια - πρόεδρο των εργαζομένων στο νοσοκομείο, μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΔΗΝ, Στ. Παζαΐτη δικαστικό επιμελητή και γραμματέα της Οργάνωσης Τρικάλων του ΔΗΚΚΙ, Στ. Παιδή, δημοτικό σύμβουλο, Τ. Παπαδημητρίου συνταξιούχο - δημοτικό υπάλληλο, μέλος του ΔΣ του ΠΟΔΤ, Κ. Σιδέρη έμπορο, Κούλα Τσιτσιά ιδιωτική υπάλληλο, Τζένη Χασιώτη δασκάλα - μέλος του ΔΣ Συλλόγου Γυναικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ