Σάββατο 8 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ: Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στο Βιολογικό καθαρισμό Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας να φύγουν οι εργολάβοι και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες, παραβρέθηκε και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος έκφρασε τη συμπαράσταση στον αγώνα τους, επαναλαμβάνοντας πως το αίτημά τους να λειτουργήσει ο Βιολογικός καθαρισμός απευθείας από την ΕΥΑΘ με άμεση πρόσληψη όλων των εργαζομένων είναι πάγια θέση του ΚΚΕ και σημείωσε την ανάγκη αντίστασης των εργαζομένων συνολικά στην πολιτική ιδιωτικοποιήσεων των δημόσιων οργανισμών.

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ξεκίνησαν χτες και ολοκληρώνονται την Κυριακή 16 Απρίλη οι εκλογές στο Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, που διεξάγονται στα Παραρτήματα των οικοδόμων και σε καταστήματα του ΙΚΑ. Αναλυτικά: Στα κεντρικά Γραφεία του Συνδικάτου και στα Παραρτήματα οι εκλογές συνεχίζονται σήμερα Σάββατο 8/4, Δευτέρα 10/4, Τρίτη 11/4 και Σάββατο 15/4, από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ. Τις Κυριακές 9 και 16 Απρίλη από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Στα καταστήματα του ΙΚΑ Καλαμαριάς, Μαρτίου, Τούμπας, Νεάπολης, Πύλης Αξιού, Ευόσμου, και Περιφερειακό ΙΚΑ, οι εκλογές θα διεξάγονται τις μέρες Τετάρτη 12/4, Πέμπτη 13/4 και Παρασκευή 14/4, από τις 2.30 το μεσημέρι μέχρι τις 6.30 το απόγευμα.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ: Συνεχίζονται οι εκλογές στο Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας μέχρι τις 10 του Απρίλη (εκτός από σήμερα Σάββατο), από τις 3 μ.μ. έως τις 8.30 μ.μ., στα γραφεία του συνδικάτου (Μάρνη και Γ΄ Σεπτεμβρίου, στο ΕΚΑ). Την Κυριακή, 9 Απρίλη, οι εκλογές θα γίνουν από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ., ενώ, παράλληλα, κάλπες θα συνεχίσουν να «στήνονται» τις πρωινές ώρες σε τόπους δουλιάς.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Εκλογές την Τετάρτη 12 Απρίλη θα γίνουν από τους εμποροϋπάλληλους και τους ιδιωτικούς υπάλληλους στα Γιάννενα για την ανάδειξη νέας διοίκησης, αντιπροσώπων στο Εργατικό Κέντρο και στην Ομοσπονδία. Οι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν στο εργατικό κέντρο από τις 10 π.μ. έως τις 9 μ.μ.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σε συμβολικό αποκλεισμό της νομαρχίας προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι των «Κλωστηρίων Πρεβέζης» διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων που τους οφείλονται μετά το κλείσιμο του εργοστασίου από τον μεγαλοβιομήχανο Αργυρό το Σεπτέμβρη. Δίπλα τους βρέθηκαν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και τους κάλεσαν να συμμετέχουν στην απεργία στις 13 Απρίλη.

ΕΛΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ: Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας τη Δευτέρα 10 Απρίλη αποφάσισε η διοίκηση του Σωματείου στα ΕΛΤΑ Πειραιά. Ενώ χτες με απόφαση της διοίκησης του Συλλόγου Εσωτερικής Εκμετάλλευσης ΕΛΤΑ Αθήνας έγινε δίωρη στάση εργασίας στο Κέντρο Διαλογής Αθηνών και στο Κεντρικό Ταχυδρομείο της Αθήνας.

ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΟΑΕΔ: Σε αγωνιστική συσπείρωση και ενίσχυση του συνδυασμού της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας», στις εκλογές που πραγματοποιούνται την Κυριακή 9 Απρίλη 2006, στο Σύλλογο Ωρομισθίων και Αναπληρωτών Αττικής και Νήσων του ΟΑΕΔ, καλούν οι υποψήφιοι της ταξικής παράταξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ