ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 1 Μάρτη 1997
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Περήφανοι που είμαστε καθηγητές

Ενα ξεχωριστό ψήφισμα από τη Β' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής

"Το πιο ωραίο μάθημα είναι η περηφάνια". Η φράση περιέχεται σε ψήφισμα της γενικής συνέλευσης της Β ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, που απευθύνεται στους εκπροσώπους της πολιτείας και μερίδας των ΜΜΕ για τις πρόσφατες υβριστικές επιθέσεις τους κατά των καθηγητών. Παραθέτουμε ολόκληρο αυτό το ξεχωριστό ψήφισμα:

"Εμείς οι καθηγητές που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, προσβεβλημένοι βαθύτατα από τις πρόσφατες υβριστικές επιθέσεις εκπροσώπων της πολιτείας και μερίδας του Τύπου και των ΜΜΕ εις βάρος μας και συναισθανόμενοι την ανάγκη να υπερασπίσουμε το αληθινό μας πρόσωπο δηλώνουμε ότι βαρεθήκαμε να παίζουμε πλέον το ρόλο του "αίροντος τας αμαρτίας του κόσμου" και νιώθουμε πως ήρθε ο καιρός να πούμε τα λιγοστά μας λόγια απλά, γιατί η ψυχή μας αύριο κάνει πανιά.

Εχοντας οι περισσότεροι από μας μία έως δύο δεκαετίες υπηρεσίας στην εκπαίδευση, χρόνια πολλά δημιουργικού και αθόρυβου ρόλου, κυνηγώντας το φάσμα ενός οράματος, που όσο το πλησιάζαμε τόσο απομακρυνόταν, καταθέσαμε σ' αυτό που λέγεται ελληνική εκπαίδευση, όχι μόνο αμέτρητα Σαββατοκύριακα, όχι μόνο το σύνολο για ορισμένες φάσεις της ζωής μας, του ελεύθερου χρόνου μας, αλλά και όλη την ικμάδα και νεότητά μας, αλλά και την ισορροπία του νευρικού μας συστήματος, αλλά και την καρδιά και το αίμα μας.

Για όλα αυτά, που αφειδώλευτα προσφέραμε και εξακολουθούμε να προσφέρουμε, δηλώνουμε περήφανα ότι δεν τα χρωστάγαμε κανενός και ούτε κανείς μάς τα χρωστάει, για όλα αυτά, επαναλαμβάνουμε μαζί με τον ποιητή:

"Την ευτυχία τη γνώρισα στο δόσιμο χωρίς μισθό".

Απευθυνόμενοι όμως σε όσους μας συκοφαντούν ως δεκαρολόγους, λέμε ότι εμείς προσφέροντας εκ περισσεύματος καρδίας γνώση, ευαισθησία και πολιτισμό στα παιδιά του ταλαίπωρου αυτού τόπου - που εσχάτως ξιπάστηκε και ντύθηκε στα ρούχα του ευρωπαϊκού "εκσυγχρονισμού" σα να ντρέπεται και να μη θέλει να δει τις πληγές του - επιδιώκοντας να δημιουργήσουμε ελεύθερους, σκεπτόμενους και ευαίσθητους πολίτες, ζήσαμε ποιότητες που οι διαχειριστές της εξουσίας, αυτοί που μας συκοφαντούν και μας προσβάλλουν, δεν έχουνε βιώσει ούτε στα όνειρά τους,ίσως γιατί συνήθισαν όλα να τα μετρούνε με λεφτά και ίσως γιατί έμαθαν πως τα πιο ακριβά πράγματα - όπως η επικοινωνία του δασκάλου με τα παιδιά - ούτε πουλιούνται ούτε αγοράζονται. Γι' αυτό και δηλώνουμε πως είμαστε περήφανοι που είμαστε καθηγητές - και μάλιστα τέτοιοι καθηγητές - ρομαντικοί και αιθεροβάμονες, ουσιαστικοί και αθόρυβοι μαχητές του εκπαιδευτικού οράματος, όπως μας το δίδαξαν οι μεγάλοι δάσκαλοι του Γένους μας, όπως μας το ενέπνευσε η ιστορία αυτού του τόπου που με το μισό παπούτσι ή και ξυπόλυτος στις ευτυχέστερές του στιγμές έβγαζε την κραυγή: Θέλω γράμματα και προχωρούσε κάνοντας κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης τους ξένους περιηγητές να τρίβουν τα μάτια τους που τα ρακένδυτα Ελληνόπουλα γνώριζαν γραφή και ανάγνωση.

Με το κείμενο αυτό, δεν εκφράζουμε μόνο την αγανάκτησή μας απέναντι στην κατασυκοφάντηση του έργου μας, αλλά επειδή μεγαλώσαμε πλέον αρκετά και, όπως έλεγε κι ο Μακρυγιάννης, "δικαιοσύνη δε βρίσκουμε, όλο δόλο και απάτη". Ταυτοχρόνως, επισείουμε τον κίνδυνο στην πολιτεία και στην κοινωνία που υπνώττει πως αν συνεχιστεί η τακτική της περιφρόνησης και της προσβλητικής μας μεταχείρισης, τότε σιγά - σιγά η κοινωνία αυτή θα μας χάσει και τότε ή θα μπούμε στο περιθώριο με καθημαγμένα οράματα και σπασμένα νεύρα, ή θα εξομοιωθούμε κι εμείς με αυτόν τον απίστευτο νεοελληνικό πολτό του καταναλωτισμού και της τηλοψίας και θα πούμε μαζί του "εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω".

Και τότε, στο κενό που θα δημιουργήσει η απουσία μας, θα ανθίσει και θα μεγαλουργήσει η νέα τάξη πραγμάτων της αμορφωσιάς, της ιδιοτέλειας και της αληθινής μιζέριας.

Για την ώρα, όπως λέμε, εμείς αντέχουμε, ή, όπως λέει ο Σολωμός, φωνάζουμε για να δείξουμε πως δεν πεθάναμε και διδάσκουμε με τη στάση μας το πιο ωραίο μάθημα. Και για να πούμε κι εμείς ένα σύνθημα:

Το πιο ωραίο μάθημα είναι η περηφάνια".

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Να στηριχτεί αυτός ο αγώνας

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (του ανταποκριτή μας Χριστόφορου ΠΑΠΑΔΑΚΗ).-

Εντονος προβληματισμός για την κατάσταση της Παιδείας στη χώρα μας εκφράστηκε χτες το βράδυ απ' όλους όσοι πήραν μέρος στη σύσκεψη που συγκάλεσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ, με ομιλητή το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, Σπύρο Χαλβατζή.Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δήμου Ηρακλείου στην οδό Ανδρόγεω, με σκοπό την ενημέρωση των τοπικών φορέων της εκπαίδευσης, γύρω από τις θέσεις και τα επιχειρήματα του ΚΚΕ για την Παιδεία.

Το θέμα παρουσίασε στους παρευρισκόμενους ο γραμματέας της ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, Μανόλης Συντιχάκης,ο οποίος παράλληλα επισήμανε την απουσία ορισμένων φορέων του νομού, παρά την έγκαιρη ειδοποίησή τους. "Κατά τα άλλα όλοι αυτοί διακηρύσσουν συνεχώς την ευαισθησία τους στα προβλήματα της εκπαίδευσης", τόνισε ο Μ. Συντιχάκης, αναφερόμενος ειδικά στους εκπροσώπους των δημοτικών αρχών, αλλά και στην ηγεσία της τοπικής ΕΛΜΕ, εκπρόσωποι της οποίας, τουλάχιστον μέχρι αργά το βράδυ, δεν είχαν εμφανιστεί στην αίθουσα της Ανδρόγεω. Ακολούθησε η τοποθέτηση του Σπ. Χαλβατζή,που ξεκίνησε την ενημέρωση των φορέων, λέγοντας ότι "διοργανώσαμε ως Κόμμα τη σημερινή συνάντηση, γιατί πιστεύουμε ότι γενικότερα το λαϊκό κίνημα ενδιαφέρεται για τα προβλήματα της Παιδείας, έχει λόγο γι' αυτά και στη σημερινή φάση θα πρέπει να έχει γενικό λόγο και ενδιαφέρον, αλλά και να στηρίξει και τους αγώνες των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε εξέλιξη".

Αναφερόμενος στα προβλήματα της εκπαίδευσης, ο Σπ. Χαλβατζής τα χαρακτήρισε οξυμένα, ενώ πρόσθεσε ότι "η κατάσταση χειροτερεύει διαρκώς, η κυβερνητική πολιτική, ανάλγητη στον οικονομικό τομέα, δε λύνει ούτε και βασικά θεσμικά αιτήματα που θέτουν οι καθηγητές"...

Ο Σπ. Χαλβατζής,στο σημείο αυτό, μετέφερε τη συμπαράσταση και τη στήριξη που προσφέρει το ΚΚΕ στους αγώνες των εκπαιδευτικών, "γιατί θεωρούμε ότι η δημόσια δωρεάν παιδεία θα πρέπει να αναβαθμιστεί, για να δίνει αυτό που απαιτούν οι σημερινές ανάγκες, στην ελληνική νεολαία και στην ελληνική κοινωνία"...

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και Ηρακλειωτών που συμμετείχαν στη χτεσινοβραδινή συνάντηση, ο Σπ. Χαλβατζής διέψευσε κατηγορηματικά την κυβέρνηση στους ισχυρισμούς για έλλειψη χρημάτων προς τους εκπαιδευτικούς, δηλώνοντας με σκληρή γλώσσα: "Χρήματα υπάρχουν. Το ουσιαστικό πρόβλημα είναι το πώς κατανέμονται στην ελληνική κοινωνία. Χρήματα υπάρχουν για να δίνονται μέσω... φοροαπαλλαγών και φοροενισχύσεων στους μεγαλοβιομήχανους, στους εφοπλιστές και σε άλλες "συμπαθείς" κατηγορίες του πληθυσμού, που είναι ελάχιστες στον αριθμό, αλλά έχουν τεράστια πλούτη. Υπάρχουν κι άλλες δαπάνες που γίνονται από την ελληνική κυβέρνηση, οι οποίες δε λύνουν προβλήματα ή δεν καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας...".

Ο Σπ. Χαλβατζής έκλεισε την ομιλία του, καλώντας τους εκπαιδευτικούς, όλους τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και την αγροτιά "να αντισταθούν απέναντι σ' αυτήν την πολιτική. Την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης...".

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Συνεχίζουν απτόητοι

Σε ακόμα πιο μαζική συμμετοχή στην απεργία, καλεί τη βάση του κλάδου το ΔΣ της ΟΛΜΕ

Νέες συγκεντρώσεις αντίστασης στην αντιεκπαιδευτική πολιτική λιτότητας, πραγματοποίησαν χτες οι καθηγητές, με τη συμμετοχή γονέων, μαθητών και εργαζομένων σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη, ορθώνοντας ακόμα πιο ψηλά το λαϊκό ανάχωμα για την αντιμετώπιση της αντιλαϊκής - αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή και ενώ η κατάσταση στην παιδεία φτάνει στο απροχώρητο, η εκσυγχρονιστική κυβέρνηση συνεχίζει να επιδίδεται στην προσφιλή της τακτική του "πολιτικού τσαμπουκά", αγνοώντας το σύνολο των μαζικών κοινωνικών και συνδικαλιστικών φορέων, που έχουν ταχτεί στο πλάι των ηρωικά αγωνιζόμενων καθηγητών. Μάλιστα, χτες, διά του εκπροσώπου της Δ. Ρέππα, αλλά και του υπουργού Παιδείας Γερ. Αρσένη, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνέχισης του διαλόγου. Ο μεν πρώτος δήλωσε ότι το νέο μισθολόγιο ψηφίστηκε στη Βουλή, παραπέμποντας τους καθηγητές για την επίλυση των αιτημάτων τους στην απάτη της επιτροπής που πρότεινε η κυβέρνηση να συσταθεί για να συζητηθούν τα αιτήματα των καθηγητών (χωρίς, βέβαια, τα πορίσματα της επιτροπής να είναι δεσμευτικά για την ίδια). Ο Δ. Ρέππας εξέφρασε ταυτόχρονα την πεποίθηση ότι "είμαστε στο τέλος αυτής της περιπέτειας...". Ο Γερ. Αρσένης, στο ίδιο μήκος κύματος και αυτός, είπε κατηγορηματικά ότι ο διάλογος με τους καθηγητές έχει ολοκληρωθεί, ενώ και αυτός εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι καθηγητές θα λύσουν την απεργία.

Πάντως, αυτοί που έχουν πρώτοι το λόγο για τη συνέχιση ή όχι της απεργίας, δηλαδή οι ίδιοι οι καθηγητές, φαίνεται ότι έχουν διαφορετική άποψη, αφού συνεχίζουν με σταθερά υψηλά ποσοστά συμμετοχής την απεργία τους. Την ίδια στιγμή, το ΔΣ της ΟΛΜΕ, με ανακοίνωσή του, καλεί τα ΔΣ των ΕΛΜΕ και τις Απεργιακές Επιτροπές όλης της χώρας "να εντείνουν στο έπακρο τις προσπάθειές τους, έτσι ώστε από τη Δευτέρα, 3 Μάρτη 1997, να αυξηθούν περισσότερο τα ποσοστά συμμετοχής στον απεργιακό μας αγώνα".

  • Στην Κοζάνη θα γίνει το επόμενο συλλαλητήριο, αύριο Δευτέρα. Η ΟΛΜΕ καλεί φοιτητές, μαθητές, σπουδαστές, γονείς και όλους αυτούς που αγωνιούν για την πορεία της Δημόσιας και Δωρεάν Εκπαίδευσης να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που θα γίνει στην Κεντρική Πλ. Κοζάνης, στις 12 το μεσημέρι.
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος

Εκδήλωση συμπαράστασης στους καθηγητές πραγματοποίησαν χτες, στην Ιωννίδειο Σχολή, οι γονείς του Πειραιά

Εκδήλωση για τα προβλήματα της παιδείας και συμπαράστασης στον αγώνα των εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε χτες στην Ιωννίδειο Σχολή στον Πειραιά με πρωτοβουλία της Ενωσης Γονέων του 1ου Διαμερίσματος Πειραιά. Η Κ. Κυριακοπούλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά, χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση τόνισε: Η αδιαφορία και αδιαλλαξία της κυβέρνησης μάς έχει εκπλήξει γιατί ενώ είναι υπεύθυνη για την αντιεκπαιδευτική πολιτική και τις χαμένες ώρες, φέρνει σε απόγνωση την εκπαιδευτική κοινότητα. "Γι' αυτό, συνέχισε, λέμε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν του αγώνα. Αυτό που απασχολεί τα υπουργικά συμβούλια είναι όχι πώς θα λυθεί το αδιέξοδο στην παιδεία αλλά πώς θα εφαρμοστούν οι εντολές των Βρυξελλών και πώς θα προχωρήσουν στην παραπέρα υποβάθμιση της παιδείας".

Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος της Ενωσης Γονέων Χρ. Παπαγγέλου εξέφρασε τη συμπαράσταση των γονιών στους εκπαιδευτικούς τονίζοντας ότι παρ' όλες τις προσπάθειες της κυβέρνησης να τους φέρει αντιμέτωπους με τους καθηγητές δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο κατορθωτό. "Θεωρούμε τους καθηγητές πρωτοπόρους στον αγώνα υπεράσπισης της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης. Η Ευρώπη θα κάνει τα πάντα να μας κρατήσει αμόρφωτα υποχείριά της, γι' αυτό και πρέπει όλοι να συμπαραταχθούμε με τους καθηγητές, γιατί αυτοί με τον αγώνα τους κρατάνε το βάρος για την αναβάθμιση της παιδείας".

Στη συνέχεια ο Μπ. Λόντος,αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά, σημείωσε ότι τα πρώτα αποτελέσματα του αγώνα έχουν φανεί και αυτά είναι η ανάδειξη στην κοινωνία των μεγάλων και χρόνιων προβλημάτων της εκπαίδευσης. "Δε βρισκόμαστε τόσες μέρες στο δρόμο για να εισπράξουμε τη συμπάθεια των υπευθύνων. Η κυβερνητική αλαζονεία παραμένει. Απαιτούμε συγκεκριμένες λύσεις από την κυβέρνηση για να μην υπάρξει και του χρόνου η ίδια άθλια κατάσταση στα σχολεία. Τα σχέδιά τους δε θα περάσουν, θα συντριβούν στο δρόμο, από τον κοινό μας αγώνα".

Οι παρευρισκόμενοι ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για την ερχόμενη Τρίτη στις 6 το απόγευμα, όπου θα πραγματοποιήσουν συμβολική κατάληψη των οδών Γεωργίου και Ηρώων Πολυτεχνείου και την Πέμπτη στις 2 το μεσημέρι που οι γονείς του Πειραιά θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο γραμματέας του ΕΚΠ Γ. Μανουσογιαννάκης, ο πρώην δήμαρχος Κορυδαλλού Ν. Θέμελης η πρώην δήμαρχος Νίκαιας Βέρα Νικολαϊδου, η Ε. Παντελάκη νομαρχιακός σύμβουλος Πειραιά της ΝΑΣ, ο Β. Βαγγενάς σχολικός σύμβουλος, σύλλογοι δασκάλων νηπιαγωγών της Νομαρχίας Πειραιά, σύλλογοι γονέων και αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ Πειραιά.

Πρόσωπο με πρόσωπο

Με στόχο να δοθεί διέξοδο στην αγωνία των γονιών και να ενημερωθούν από "πρώτο χέρι" για τον αγώνα των καθηγητών γονείς, μαθητές και καθηγητές του 1ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας έκατσαν και συζήτησαν χτες με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και της Δ ΕΛΜΕ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πορεία της συζήτησης τα ερωτήματα για το μέλλον της σχολικής χρονιάς έδωσαν τη θέση τους στο ερώτημα "γιατί δεν ενημερώσατε τους γονείς πιο νωρίς;".

Η αγωνία των γονιών των μαθητών για το μέλλον της σχολικής χρονιάς εκφράστηκε μέσα από τα ερωτήματα που έπεφταν βροχή: "Γιατί δεν παίρνετε αυτά που σας δίνουν και να σταματήσετε την απεργία;", "Πώς θα αρθεί το αδιέξοδο;". Οι εκπρόσωποι των καθηγητών μίλησαν για όλα αυτά, εξηγώντας ότι τα αιτήματά τους να μπορούν να ζουν από το μισθό τους και να αναβαθμιστεί η δημόσια δωρεάν παιδεία δεν ικανοποιήθηκαν ακόμα. "Τι θα γίνει με τα παιδιά των ιδιωτικών σχολείων και εκείνων που οι καθηγητές δεν απεργούν;", ρωτούσαν επίμονα οι γονείς που έχουν παιδιά στη Γ Λυκείου και η απάντηση των καθηγητών ήταν ότι το δημόσιο σχολείο δεν υστερεί του ιδιωτικού γιατί απεργούν οι καθηγητές, αλλά γιατί είναι σήμερα υποβαθμισμένο. Οσο για την άλλη κατηγορία "προνομιούχων" μαθητών ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια μιας μητέρας που είπε "δεν είναι κέρδος να κάνει μαθηματικά το παιδί μου από απεργοσπάστη καθηγητή", αφού οι καθηγητές με τον αγώνα τους διδάσκουν στάση ζωής.

Αύριο η μεγάλη συναυλία της ΟΛΜΕ

Αύριο, Κυριακή, στις 5 το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος, η ΟΛΜΕ καλεί γονείς, εργαζόμενους, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές στη "μεγάλη γιορτή της απεργίας των καθηγητών, γιορτή της παιδείας", όπως ονομάζει τη συναυλία, που διοργανώνει με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών.

Στη συναυλία συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Αναστασία Μουτσάτσου, Παντελής Θαλασσινός, Νίκος Ζιώγαλας, "Συνήθεις Υποπτοι", Τάνια Τσανακλίδου, Αφροδίτη Μάνου, Βασίλης Λέκκας, Δημήτρης Παπαγγελίδης, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Χρήστος Τσιαμούλης, Μόρφου Τσαϊρέλη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η βροχή δεν τους σταμάτησε

Για άλλη μία φορά χτες οι απεργοί καθηγητές της Θεσσαλονίκης, με συγκέντρωση και πορεία απευθύνθηκαν στους συμπολίτες τους για να υποστηρίξουν τον απεργιακό τους αγώνα, που έχει γίνει αγώνας και όλης της κοινωνίας. Μαζί έδωσαν το δυναμικό τους "παρών" τα συνδικάτα και οι κοινωνικοί φορείς της πόλης, που την προηγούμενη μέρα - σε συνάντηση που έγινε στην ΕΔΟΘ - πήραν απόφαση να στηρίξουν ολόπλευρα τον αγώνα των εκπαιδευτικών. Στο πλευρό των καθηγητών βρέθηκαν και πάλι οι γονείς, οι μαθητές και οι φοιτητές πολλών Σχολών του ΑΠΘ.

Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 6 στην Καμάρα και παρά την καταρρακτώδη βροχή που έπεφτε, ακολούθησε πορεία μέσα από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης προς το ΕΚΘ. Με τα συνθήματά τους οι διαδηλωτές καταδίκασαν την αδιάλλακτη όσο και ανάλγητη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους απεργούς. "Αυτό το υπουργείο δεν είναι της Παιδείας, είναι της λιτότητας και της κοροϊδίας", φώναζαν χαρακτηριστικά. Αμέσως μετά το συλλαλητήριο έγινε στο ΕΚΘ καλλιτεχνική εκδήλωση, στη διάρκεια της οποίας προβλήθηκε κινηματογραφική ταινία.

Στη συνάντηση των εκπροσώπων της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων με τις διοικήσεις των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, που έγινε το βράδυ της Πέμπτης, τονίστηκε από την πλευρά των συνδικαλιστών η αναγκαιότητα απόκρουσης της διασπαστικής τακτικής της κυβέρνησης απέναντι στους καθηγητές. Αποφασίστηκε να γίνουν κοινές εκδηλώσεις για τα λαϊκά προβλήματα και να είναι σε μονιμότερη βάση η συνεργασία μεταξύ των Συνδικάτων και των ΕΛΜΕ. Ακόμη συμφωνήθηκε να προγραμματιστούν επισκέψεις εκπροσώπων των καθηγητών και δασκάλων στους χώρους δουλιάς για ενημέρωση των εργαζομένων.

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στον Πειραιά

Οι μαθητές εκφράζουν πολύμορφα τη συμπαράστασή τους στους καθηγητές



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ