Σάββατο 1 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Να στηριχτεί αυτός ο αγώνας

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (του ανταποκριτή μας Χριστόφορου ΠΑΠΑΔΑΚΗ).-

Εντονος προβληματισμός για την κατάσταση της Παιδείας στη χώρα μας εκφράστηκε χτες το βράδυ απ' όλους όσοι πήραν μέρος στη σύσκεψη που συγκάλεσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ, με ομιλητή το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, Σπύρο Χαλβατζή.Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δήμου Ηρακλείου στην οδό Ανδρόγεω, με σκοπό την ενημέρωση των τοπικών φορέων της εκπαίδευσης, γύρω από τις θέσεις και τα επιχειρήματα του ΚΚΕ για την Παιδεία.

Το θέμα παρουσίασε στους παρευρισκόμενους ο γραμματέας της ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, Μανόλης Συντιχάκης,ο οποίος παράλληλα επισήμανε την απουσία ορισμένων φορέων του νομού, παρά την έγκαιρη ειδοποίησή τους. "Κατά τα άλλα όλοι αυτοί διακηρύσσουν συνεχώς την ευαισθησία τους στα προβλήματα της εκπαίδευσης", τόνισε ο Μ. Συντιχάκης, αναφερόμενος ειδικά στους εκπροσώπους των δημοτικών αρχών, αλλά και στην ηγεσία της τοπικής ΕΛΜΕ, εκπρόσωποι της οποίας, τουλάχιστον μέχρι αργά το βράδυ, δεν είχαν εμφανιστεί στην αίθουσα της Ανδρόγεω. Ακολούθησε η τοποθέτηση του Σπ. Χαλβατζή,που ξεκίνησε την ενημέρωση των φορέων, λέγοντας ότι "διοργανώσαμε ως Κόμμα τη σημερινή συνάντηση, γιατί πιστεύουμε ότι γενικότερα το λαϊκό κίνημα ενδιαφέρεται για τα προβλήματα της Παιδείας, έχει λόγο γι' αυτά και στη σημερινή φάση θα πρέπει να έχει γενικό λόγο και ενδιαφέρον, αλλά και να στηρίξει και τους αγώνες των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε εξέλιξη".

Αναφερόμενος στα προβλήματα της εκπαίδευσης, ο Σπ. Χαλβατζής τα χαρακτήρισε οξυμένα, ενώ πρόσθεσε ότι "η κατάσταση χειροτερεύει διαρκώς, η κυβερνητική πολιτική, ανάλγητη στον οικονομικό τομέα, δε λύνει ούτε και βασικά θεσμικά αιτήματα που θέτουν οι καθηγητές"...

Ο Σπ. Χαλβατζής,στο σημείο αυτό, μετέφερε τη συμπαράσταση και τη στήριξη που προσφέρει το ΚΚΕ στους αγώνες των εκπαιδευτικών, "γιατί θεωρούμε ότι η δημόσια δωρεάν παιδεία θα πρέπει να αναβαθμιστεί, για να δίνει αυτό που απαιτούν οι σημερινές ανάγκες, στην ελληνική νεολαία και στην ελληνική κοινωνία"...

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και Ηρακλειωτών που συμμετείχαν στη χτεσινοβραδινή συνάντηση, ο Σπ. Χαλβατζής διέψευσε κατηγορηματικά την κυβέρνηση στους ισχυρισμούς για έλλειψη χρημάτων προς τους εκπαιδευτικούς, δηλώνοντας με σκληρή γλώσσα: "Χρήματα υπάρχουν. Το ουσιαστικό πρόβλημα είναι το πώς κατανέμονται στην ελληνική κοινωνία. Χρήματα υπάρχουν για να δίνονται μέσω... φοροαπαλλαγών και φοροενισχύσεων στους μεγαλοβιομήχανους, στους εφοπλιστές και σε άλλες "συμπαθείς" κατηγορίες του πληθυσμού, που είναι ελάχιστες στον αριθμό, αλλά έχουν τεράστια πλούτη. Υπάρχουν κι άλλες δαπάνες που γίνονται από την ελληνική κυβέρνηση, οι οποίες δε λύνουν προβλήματα ή δεν καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας...".

Ο Σπ. Χαλβατζής έκλεισε την ομιλία του, καλώντας τους εκπαιδευτικούς, όλους τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και την αγροτιά "να αντισταθούν απέναντι σ' αυτήν την πολιτική. Την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης...".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ