Σάββατο 1 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος

Εκδήλωση συμπαράστασης στους καθηγητές πραγματοποίησαν χτες, στην Ιωννίδειο Σχολή, οι γονείς του Πειραιά

Εκδήλωση για τα προβλήματα της παιδείας και συμπαράστασης στον αγώνα των εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε χτες στην Ιωννίδειο Σχολή στον Πειραιά με πρωτοβουλία της Ενωσης Γονέων του 1ου Διαμερίσματος Πειραιά. Η Κ. Κυριακοπούλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά, χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση τόνισε: Η αδιαφορία και αδιαλλαξία της κυβέρνησης μάς έχει εκπλήξει γιατί ενώ είναι υπεύθυνη για την αντιεκπαιδευτική πολιτική και τις χαμένες ώρες, φέρνει σε απόγνωση την εκπαιδευτική κοινότητα. "Γι' αυτό, συνέχισε, λέμε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν του αγώνα. Αυτό που απασχολεί τα υπουργικά συμβούλια είναι όχι πώς θα λυθεί το αδιέξοδο στην παιδεία αλλά πώς θα εφαρμοστούν οι εντολές των Βρυξελλών και πώς θα προχωρήσουν στην παραπέρα υποβάθμιση της παιδείας".

Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος της Ενωσης Γονέων Χρ. Παπαγγέλου εξέφρασε τη συμπαράσταση των γονιών στους εκπαιδευτικούς τονίζοντας ότι παρ' όλες τις προσπάθειες της κυβέρνησης να τους φέρει αντιμέτωπους με τους καθηγητές δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο κατορθωτό. "Θεωρούμε τους καθηγητές πρωτοπόρους στον αγώνα υπεράσπισης της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης. Η Ευρώπη θα κάνει τα πάντα να μας κρατήσει αμόρφωτα υποχείριά της, γι' αυτό και πρέπει όλοι να συμπαραταχθούμε με τους καθηγητές, γιατί αυτοί με τον αγώνα τους κρατάνε το βάρος για την αναβάθμιση της παιδείας".

Στη συνέχεια ο Μπ. Λόντος,αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά, σημείωσε ότι τα πρώτα αποτελέσματα του αγώνα έχουν φανεί και αυτά είναι η ανάδειξη στην κοινωνία των μεγάλων και χρόνιων προβλημάτων της εκπαίδευσης. "Δε βρισκόμαστε τόσες μέρες στο δρόμο για να εισπράξουμε τη συμπάθεια των υπευθύνων. Η κυβερνητική αλαζονεία παραμένει. Απαιτούμε συγκεκριμένες λύσεις από την κυβέρνηση για να μην υπάρξει και του χρόνου η ίδια άθλια κατάσταση στα σχολεία. Τα σχέδιά τους δε θα περάσουν, θα συντριβούν στο δρόμο, από τον κοινό μας αγώνα".

Οι παρευρισκόμενοι ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για την ερχόμενη Τρίτη στις 6 το απόγευμα, όπου θα πραγματοποιήσουν συμβολική κατάληψη των οδών Γεωργίου και Ηρώων Πολυτεχνείου και την Πέμπτη στις 2 το μεσημέρι που οι γονείς του Πειραιά θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο γραμματέας του ΕΚΠ Γ. Μανουσογιαννάκης, ο πρώην δήμαρχος Κορυδαλλού Ν. Θέμελης η πρώην δήμαρχος Νίκαιας Βέρα Νικολαϊδου, η Ε. Παντελάκη νομαρχιακός σύμβουλος Πειραιά της ΝΑΣ, ο Β. Βαγγενάς σχολικός σύμβουλος, σύλλογοι δασκάλων νηπιαγωγών της Νομαρχίας Πειραιά, σύλλογοι γονέων και αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ Πειραιά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στους δρόμους και σήμερα για την Παιδεία (2006-10-05 00:00:00.0)
Χτίζοντας το μέτωπο παιδείας (1997-03-07 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη (1997-02-28 00:00:00.0)
"Να βγουν νικητές" (1997-02-20 00:00:00.0)
Σήμερα το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο (1997-01-31 00:00:00.0)
Αυταρχισμό επιστρατεύει ο δήμαρχος (1996-11-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ