Παρασκευή 31 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
Σήμερα το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Συγκέντρωση στις 12, στην πλατεία Κάνιγγος και πορεία στο Μαξίμου, πραγματοποιούν καθηγητές και άλλοι εκπαιδευτικοί φορείς της Αθήνας. "Αρχή μεγαλύτερων αγώνων για την παιδεία, οι απεργιακές μας κινητοποιήσεις", δηλώνει στο "Ρ" ο Π. Γιαννακόπουλος, στέλεχος της ΔΕΕ

Η δεύτερη βδομάδα της απεργίας διαρκείας των καθηγητών κλείνει με τον πλέον μαχητικό τρόπο, με τη διοργάνωση ενός πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου από καθηγητές, γονείς και μαθητές, που όλοι μαζί θα δηλώσουν στην κυβέρνηση ότι στην προσπάθειά της να διαλύσει τη δημόσια δωρεάν παιδεία και να εξαθλιώσει ακόμη περισσότερο τον εκπαιδευτικό, θα τους βρει ενωμένους να αντιστέκονται.

Στην κατεύθυνση αυτή, σήμερα εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές θα συγκεντρωθούν στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κάνιγγος και θα πορευτούν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα επιδιώξουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, έπειτα από απόφαση που πάρθηκε στην προχτεσινή Ολομέλεια των προέδρων των ΕΛΜΕ.

Στα πλαίσια αυτής της κινητοποίησης, τα στελέχη, τα μέλη και οι φίλοι της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Εκπαιδευτικών" (ΔΕΕ) δίνουν με όλες τους τις δυνάμεις μέσα από τα συνδικαλιστικά όργανα των καθηγητών τη μάχη για να μην πέσουν ούτε μια μέρα τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία, αλλά και να διευρυνθεί ακόμα περισσότερο η αλληλεγγύη και η συμμετοχή των εκπαιδευτικών και κοινωνικών φορέων στις κινητοποιήσεις των καθηγητών.

Η ΔΕΕ

"Ο αγώνας δεν τελειώνει μέσα από αυτήν την κινητοποίηση. Είναι η αρχή άλλων, μεγάλων αγώνων για τα ζητήματα της παιδείας", δήλωσε στο "Ρ" ο Π. Γιαννακόπουλος,εκπρόσωπος της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Εκπαιδευτικών" στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά. Με δεδομένη την απόφαση της Συνόδου των Προέδρων ΕΛΜΕ, που με συντριπτική πλειοψηφία (70 υπέρ, 2 κατά, 10 λευκά) επικύρωσε την απόφαση της βάσης των καθηγητών να συνεχίσει τον αγώνα, ο Π. Γιαννακόπουλος τονίζει: "Η βάση πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει αυτόν τον αγώνα, όπως σήμερα και να λειτουργήσει ακόμα περισσότερο η φαντασία των καθηγητών, για να διαμορφωθεί ένα ευρύ κίνημα συμπαράστασης και να ικανοποιηθούν μέσα από αυτόν τον αγώνα όσο το δυνατό περισσότερα αιτήματα των καθηγητών. Να προσελκύσουμε και άλλες δυνάμεις, το κίνημα των γονιών και το εργατικό κίνημα, να παλέψουν όλοι για τα μεγάλα ζητήματα της παιδείας. Γιατί η παιδεία είναι υπόθεση όλων".

Ο Π. Γιαννακόπουλος επισημαίνει τη σημασία της διεύρυνσης του μετώπου για την παιδεία με μεγαλύτερες διεκδικήσεις, τονίζοντας: "Οι φορείς του μαζικού κινήματος δεν αρκεί να μείνουν μόνο σε εκδηλώσεις συμπαράστασης στους εκπαιδευτικούς, αλλά είναι αναγκαίο να προχωρήσουν επιθετικά, να ανοίξουν ένα κοινό μέτωπο στην κυβερνητική πολιτική που προωθεί την ιδιωτικοποίηση μέσα και από τα νέα μέτρα που εξήγγειλε ο υπουργός Παιδείας".

Υπενθυμίζεται ότι οι καθηγητές συνεχίζουν την απεργία και την ερχόμενη βδομάδα, ενώ την Τρίτη και την Τετάρτη πρόκειται να συνέλθουν οι γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ, προκειμένου να συζητήσουν τη νέα εισήγηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για την πορεία της απεργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ