Παρασκευή 31 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Προαποφασισμένες καταδίκες

Εξοντωτικές ποινές οχτάμηνης φυλάκισης επέβαλε χτες σε 7 αγρότες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μεσολογγίου, ευθυγραμμιζόμενο προφανώς με τις παραινέσεις του υπουργού Δικαιοσύνης για τρομοκράτηση των αγροτών με όλα τα μέσα, ώστε να αποτραπεί η συμμετοχή τους στις νέες κινητοποιήσεις.

Είναι χαρακτηριστική και πρωτοφανής η "αυστηρότητα" του δικαστηρίου, που, όπως υπογραμμίζει σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Αιτωλοακαρνανίας, ούτε να ακούσει τους μάρτυρες και τους κατηγορούμενους δέχτηκε, ουσιαστικά, δίνοντας την εντύπωση, σύμφωνα με την ΟΑΣ, πως οι ποινές ήταν προαποφασισμένες... Είναι χαρακτηριστικό και επισημαίνεται από την ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας ότι προφανώς στη βάση κυβερνητικής εντολής άρχισαν να καλούν τις μέρες αυτές οι εισαγγελείς και οι αστυνομικοί διευθυντές για να τρομοκρατηθούν και να μη συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που οργανώνουν οι αγρότες του νομού στις 4 Φλεβάρη στη θέση Χαλαζιά Μεσολογγίου.

Η ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας καταγγέλλει τη "βιομηχανία" μηνύσεων και την επιχείρηση εκφοβισμού για να εμποδιστούν οι αγρότες να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις. "Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και την τελευταία στιγμή, νασταματήσει τον εξευτελιστικό κατήφορο της "δημοκρατίας" των ΜΑΤ και της αστυνομοκρατίας. Να σκύψει, επιτέλους, και να δώσει λύσεις στα αγροτικά προβλήματα. Καλούμε όλους τους αγρότες του νομού, τονίζει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα να δώσουμε μαζικά το αγωνιστικό μας "παρών" στις 4 Φλεβάρη στη θέση Χαλαζιά Μεσολογγίου. Μόνος δρόμος είναι ο δρόμος του αγώνα ενάντια στο ξεκλήρισμα που μας επιβάλλει η κυβέρνηση και η ΕΕ. Θέλουμε να μείνουμε και θα μείνουμε στα χωράφια μας, το ποτάμι δε γυρίζει πίσω", υπογραμμίζεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ