- Ταυτόχρονα με την ένταση της προπαγάνδας τρομοκράτησης και εκφοβισμού των αγροτών, η κυβέρνηση επιχειρεί να σπείρει την απογοήτευση και την ηττοπάθεια, επιδιώκοντας σταθερά την υπονόμευση και το... - 1997-01-31 00:00:00.0"/> - Ταυτόχρονα με την ένταση της προπαγάνδας τρομοκράτησης και εκφοβισμού των αγροτών, η κυβέρνηση επιχειρεί να σπείρει την απογοήτευση και την ηττοπάθεια, επιδιώκοντας σταθερά την υπονόμευση και το... - 1997-01-31 00:00:00.0" /> Αδιάλλακτη μέχρι τέλους | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 31 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αδιάλλακτη μέχρι τέλους
  • Καλλιεργεί κλίμα απογοήτευσης, ταυτόχρονα με την ένταση της επιχείρησης εκφοβισμού, με στόχο να μη στηθούν τα μπλόκα
  • Διάλογος μόνο "κομμένος και ραμμένος" στα μέτρα της

Ταυτόχρονα με την ένταση της προπαγάνδας τρομοκράτησης και εκφοβισμού των αγροτών, η κυβέρνηση επιχειρεί να σπείρει την απογοήτευση και την ηττοπάθεια, επιδιώκοντας σταθερά την υπονόμευση και το σπάσιμο του αγώνα τους. Σταθερός στόχος της κυβέρνησης είναι να μην κλείσουν οι δρόμοι, ενώ συνεχίζει να επιδεικνύει αδιάλλακτη στάση απέναντι στην ικανοποίηση των βασικών αιτημάτων των αγροτών.

Μάλιστα, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, σχολιάζοντας τις προχτεσινές δηλώσεις του Γ. Πασχαλίδη, ο οποίος άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο διαλόγου του πρωθυπουργού με τους αγρότες αν υποβληθεί σχετικό αίτημα, δήλωναν ότι δεν "μπαίνει θέμα διαλόγου". Διευκρίνιζαν ότι ο μόνος διάλογος είναι αυτός που έχει προτείνει ήδη η κυβέρνηση μέσα από τα γνωστά κυβερνητικά παραμάγαζα (ΣΑΠ) και "θα είναι διαρκείας, χωρίς δεσμεύσεις και εκβιασμούς". Οι ίδιες πηγές προεξοφλούσαν ότι "δεν πρόκειται να στηθούν μπλόκα, και αν ακόμα στηθούν, δεν πρόκειται να μείνουν για πολύ", επικαλούμενοι τη, δήθεν, χαμηλή συμμετοχή των αγροτών στις μέχρι τώρα κινητοποιήσεις. Παράλληλα, εκτιμούν ότι το ΚΚΕ "θα επιδιώξει μέχρι το τέλος να στηθούν τα μπλόκα". Με βάση τις παραπάνω εκτιμήσεις η κυβέρνηση σχεδιάζει να εντείνει τις ασφυκτικές πιέσεις και την επιχείρηση εκφοβισμού και με τις δικαστικές διώξεις και με την κατάθεση αγωγών, ασφαλιστικών μέτρων, κ.ο.κ.

Υπάρχει όμως έντονος προβληματισμός για το ενδεχόμενο να καταστείλουν μέσω των ΜΑΤ τα μπλόκα που θα στηθούν. Ολες οι προσπάθειες επικεντρώνονται να μη στηθούν τα μπλόκα, είτε με την υπονόμευση της συμμετοχής, είτε με τη χρησιμοποίηση των δυνάμεων της Αστυνομίας ώστε να μην καταφέρουν οι αγρότες να βγουν στην Εθνική οδό.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, "ποιώντας την ανάγκη φιλοτιμία", δήλωσε χτες ότι "οι ομάδες των αγροτών που κινητοποιούνται έχουν αναπτύξει αυτή τη δραστηριότητά τους εντός πλαισίων, τα οποία είναι παραδεκτά". Μάλιστα, σχολιάζοντας το χτεσινό αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνας - Θεσσαλονίκης στην τοποθεσία "Μικρό Χωριό", ισχυρίστηκε ότι οι αγρότες "ευθύς ως είδαν ότι φρουρείται το σημείο αυτό (!) από τις δυνάμεις της Αστυνομίας απεχώρησαν". Μετά από αυτό έβγαλε το αυθαίρετο συμπέρασμα ότι "όλες οι πλευρές επιθυμούν να αποφορτιστεί το κλίμα έντασης που δημιουργήθηκε τις προηγούμενες ημέρες". Συνεχίζοντας τη σπέκουλα κατά των αγροτών, συμπλήρωσε ότι οι αγρότες θα παραμείνουν ψύχραιμοι ώστε "να μη δυσχερανθεί η προσπάθεια που γίνεται για την εκτόνωση της κρίσης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ