ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 1996
Σελ. /36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ψάχνει για "υποκινητές" και "πολιτικούς δακτύλους"

Η κυβέρνηση με τις "μηχανές" της κατασυκοφάντησης και της λασπολογίας στο "φουλ", συνέχισε και χτες την επιχείρηση των "βρώμικων" μεθοδεύσεων απέναντι στους εξεγερμένους αγρότες. Ανίκανη να ξεφύγει από τις αντιλαϊκές εμμονές της και τις υποχρεώσεις της απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο, εξακολούθησε να αναζητά υποκινητές και πολιτικό δάκτυλο, πίσω από τον ξεσηκωμό. Ταυτόχρονα, συνεχίζει τις προσπάθειες για διάσπαση των αγροτών με τη χρησιμοποίηση κάθε μεθόδου. Στα πλαίσια αυτά η κυβέρνηση καταφεύγει για μια ακόμα φορά στη λογική του "κομμουνιστικού δακτύλου", ώστε να μεταθέσει τη συζήτηση από το πραγματικό πρόβλημα που είναι ο εξανδραποδισμός του 50% της αγροτιάς στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας Τύπου, Ν. Αθανασάκης, σε χτεσινή του δήλωση κατηγόρησε το ΚΚΕ για παλαιοκομματική αντίληψη σε σχέση με τον τρόπο που προσεγγίζει τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Οσο για τη στάση που ακολουθεί η ΝΔ, επιδίωξε να την αντιμετωπίσει με επιχειρήματα του τύπου... "μία σου και μία μου" και κινούμενος στη γραμμή ότι η ΝΔ δεν πρέπει να μιλά, γιατί έκανε χειρότερα από το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως ο Μ. Εβερτ θα πρέπει πρώτα να δώσει μια εξήγηση "για τον τριπλασιασμό της τιμής του πετρελαίου την περίοδο που κυβερνούσε η ΝΔ" πριν υιοθετήσει όλα τα αιτήματα των αγροτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επιχειρώντας, ματαίως, να καλύψει τις κυβερνητικές ευθύνες που προκάλεσαν την αγανάκτηση του αγροτικού πληθυσμού της χώρας, υποστήριξε πως το ΚΚΕ "που θέτει θέμα αλλαγής της στρατηγικής της χώρας σε σχέση με την ΕΕ" δεν μπορεί να εξηγήσει "το πώς, εκτός Κοινής Αγροτικής Πολιτικής θα καλυφθεί το εισόδημα που σήμερα έρχεται στην ελληνική γεωργία και καλύπτει το 45% περίπου του συνολικού αγροτικού εισοδήματος".

Βέβαια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και η κυβέρνηση, δεν μπορούν να δώσουν ικανοποιητική και πειστική απάντηση για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας της χώρας, εντός Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και καταφεύγουν σε απαντήσεις επί θεμάτων όπως η έξοδος της χώρας από την ΕΕ, λες και αυτό αποτελεί αίτημα των κινητοποιήσεων. Καταφέρνουν έτσι να γελοιοποιούνται διπλά, εμφανιζόμενοι ως... ανήξεροι για τα δυσβάσταχτα βάρη που έχει προκαλέσει στην ελληνική γεωργία η είσοδος της χώρας στην ΕΟΚ, αλλά και για τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Οσο για τους εκβιαστικούς μηχανισμούς που έχει θέσει σε κίνηση η κυβέρνηση, τις απειλές και τις υποσχέσεις προς τους αγρότες από κομματικούς εγκάθετους του ΠΑΣΟΚ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όπως ήταν αναμενόμενο, δήλωσε πως δε γνωρίζει τίποτε...

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης κινήθηκε με δηλώσεις του και ο υφυπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Τάσος Μαντέλης, ο οποίος χαρακτήρισε την επίσκεψη Εβερτ στα αγροτικά μπλόκα "το λιγότερο υποδαύλιση". Ο Τ. Μαντέλης στις δηλώσεις του, υπέδειξε, μάλιστα, στους αγρότες να αντιληφθούν ότι δεν πρέπει να γίνονται "παίγνιο" στα χέρια μικροκομματικών συμφερόντων. Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο υφυπουργός υποστήριξε πως "η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι οι αγρότες δεν είναι αντίπαλοί μας. Αντίπαλοί μας, συνέχισε ο υφυπουργός, είναι τα ίδια προβλήματα που είναι αναγκαίο να αντιμετωπιστούν όχι προς όφελος μιας μερίδας του ελληνικού λαού αλλά προς το γενικότερο συμφέρον". Βέβαια, ο Τ. Μαντέλης, δεν μπήκε στον κόπο να εξηγήσει πώς εννοεί η κυβέρνηση την επικράτηση του γενικότερου συμφέροντος, αλλά κάλεσε τους αγρότες να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις και να ανοίξουν τα μπλόκα ώστε να βρεθούν λύσεις στα διαρθρωτικά προβλήματα της γεωργίας!

ΝΔ

Στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου απάντησε με δήλωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πρ. Παυλόπουλος, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ένα "μεγάλο ηθικό και πολιτικό ζήτημα: Ο πρωθυπουργός των προεκλογικών υποσχέσεων, καταλήγει στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, και της μετεκλογικής απραξίας και ασυνέπειας δε δικαιούται στο όνομα του αυταρχισμού, να αρνείται τουλάχιστον το διάλογο με τους αγρότες. Πολύ περισσότερο μάλιστα τη στιγμή, που η άρνησή του αυτή πλήττει καίρια την ήδη παραπαίουσα εθνική μας οικονομία".

Ολοι μαζί ως τη νίκη

Κι άλλα μπλόκα στη Θεσσαλία. Εκατοντάδες τρακτέρ έχουν προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα. Με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα συνεχίζει τον αγώνα της η αγροτιά όλης της χώρας

Ακλόνητοι στις επάλξεις του αγώνα και διαψεύδοντας έμπρακτα τις Κασσάνδρες, οι αγρότες συνεχίζουν για 16η μέρα τη μάχη. Αντλώντας δύναμη από το δίκαιο του αγώνα και τη λαϊκή συμπαράσταση, η αγροτιά παραμένει στα μπλόκα και κλιμακώνει την πάλη της μέχρι την τελική νίκη.

Σε χτεσινή συνεδρίασή της, η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των αγροτών, αποφάσισε ενίσχυση των μπλόκων με πρόσθετα τρακτέρ και στήσιμο νέων μπλόκων σε βασικούς επαρχιακούς δρόμους, ενώ θα αποκλειστεί και η σιδηροδρομική γραμμή στο Δομοκό. Σε δηλώσεις του, μετά τη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής, ο Βαγγέλης Μπούτας τόνισε ότι στην αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης, που αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού ξεσηκωμού και στην προσπάθειά της να στρέψει άλλες κοινωνικές ομάδες εναντίον των αγροτών, οι αγρότες της Θεσσαλίας απαντούν ενωτικά και δυναμικά με νέα κλιμάκωση της πάλης τους. Πιστεύουμε, τόνισε, ότι όλοι οι εργαζόμενοι είναι με το μέρος μας και καλούμε για ακόμα μια φορά την κυβέρνηση να σταματήσει τις ενέργειες υπονόμευσης και διάσπασης του αγώνα και να ικανοποιήσει τα συγκεκριμένα αιτήματα που θέσαμε.

Ο Χρ. Νικόπουλος, μέλος της Επιτροπής και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, έκανε έκκληση, μέσω των ΜΜΕ, στα στελέχη, στα μέλη και τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται στα μπλόκα, να συνεχίσουν δυναμικά τον αγώνα μέχρι τη νίκη και απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και στους συντρόφους του - όπως είπε - στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των αγροτών.

Αμέσως μετά την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής για νέα κλιμάκωση της κινητοποίησης, πάνω από 50 τρακτέρ από τον Αμπελώνα της Λάρισας προστέθηκαν σε εκείνα που βρίσκονται στο μπλόκο των Τεμπών. Αλλα 50 τρακτέρ βρίσκονται στη διασταύρωση του Πυργετού, έτοιμα να στήσουν νέο μπλόκο, τρακτέρ έκλεισαν το δρόμο Βόλου - Φαρσάλων στο χωριό Ναρθάκι, καθώς και παρακαμπτήριο της οδού Βόλου - Λάρισας στο 304 ΠΕΒ κοντά στο Βελεστίνο. Θα πρέπει, επίσης, να τονιστεί ότι πολλά τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα βρίσκονται συγκεντρωμένα σε πλατείες χωριών, έτοιμα να χρησιμοποιηθούν όταν χρειαστεί.

Ετσι, μέχρι χτες βράδυ, τα μπλόκα στη Θεσσαλία είχαν φτάσει τα 16. Συγκεκριμένα, εκτός των 6 μπλόκων επί της Εθνικής Οδού Αθήνας - Θεσσαλονίκης - Αλμυρού, Βελεστίνου, "Βιοκαρπέτ", διασταύρωσης Βόλου, Συκουρίου, Τεμπών - υπάρχουν τα μπλόκα Κολκοτού, περιφερειακής Τρικάλων, Καραβόπορου, Μουργκανίου, Αγναντερού, Κτημένης, Νέου Μοναστηρίου, Ναρθακίου, 304 ΠΕΒ, Πυργετού.

Στα μπλόκα το ηθικό παραμένει ακμαίο όπως και στις πρώτες μέρες της κινητοποίησης, με τους φρουρούς να δηλώνουν παντού και πάντα πως "μόνο νικητές θα φύγουμε από εδώ". Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης και συμπαράστασης στην αγωνιζόμενη αγροτιά με επισκέψεις στα μπλόκα εργαζομένων, γυναικών, νέων, συνταξιούχων από τις θεσσαλικές πόλεις και άλλες περιοχές της χώρας και με πλήθος τηλεγραφημάτων από μαζικούς φορείς που φτάνουν στην Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι χτες έφτασε φαξ από την Κολωνία της Γερμανίας, στο οποίο οι μετανάστες της ελληνικής κοινότητας εκεί εκφράζουν τη συμπαράστασή τους και επισημαίνουν ότι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις είναι ο μόνος δρόμος για να μην περάσουν οι καταστροφικές αποφάσεις του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών και της κυβέρνησης της χώρας μας.

Τρακτέρ και στη βόρεια είσοδο των Τεμπών

"Κατεβήκαμε στο δρόμο γιατί αγανακτήσαμε με τα όσα ακούσαμε", δηλώνουν οι αγρότες από τα χωριά Πυργετός, Γάνη, Παλαιόπυργος, Κουλούρα

Ολο και περισσότερους αγρότες της Θεσσαλίας κατεβάζει στο δρόμο η αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης και η εμμονή της στην αντιαγροτική πολιτική που ασκεί. Τα διαγγέλματα του πρωθυπουργού και η άρνησή του να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα της αγροτιάς εξαγρίωσαν και τους αγρότες της περιοχής του Πυργετού Λάρισας, που από την Τρίτη παρέταξαν τα τρακτέρ τους στην Εθνική οδό, στη βόρεια είσοδο των Τεμπών.

Συγκεκριμένα, τις δυο τελευταίες μέρες, αγρότες από τα χωριά Πυργετός, Γάνη, Παλαιόπυργος, Κουλούρα κ.α. κατέβασαν τα τρακτέρ τους στη διασταύρωση Πυργετού, δηλώνοντας και αυτοί αγανακτισμένοι από τη στάση της κυβέρνησης και αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι να δοθούν λύσεις στα προβλήματά τους.

"Η πολιτική της κυβέρνησης μάς κατέβασε εδώ και ας μην προσπαθούν να υπονομεύσουν τον αγώνα μας. Είμαστε όλοι εδώ, ανεξάρτητα από το πού ανήκουμε πολιτικά", μας είπε ο Βαγγέλης Θεμιστοκλέας και συνέχισε: "Κατεβήκαμε στο δρόμο γιατί αγανακτήσαμε με τα όσα ακούσαμε και από τη στιγμή που κατεβήκαμε, αν δε μας δώσουν λύσεις, δε φεύγουμε".

Οι αγρότες της περιοχής αυτής, παρότι δεν παράγουν βαμβάκι, αλλά κυρίως τεύτλα, καλαμπόκι, στάρια και ακτινίδια, αντιμετωπίζουν και αυτοί εξίσου σοβαρά προβλήματα. "Δεν μπορούμε να ζήσουμε πια", φώναξε ο Γιάννης Σαράφης από τον Πυργετό. "Τα τεύτλα, φέτος, πήγαν κατά διαόλου. Ούτε παραγωγή πήραμε, ούτε τιμή. Στο καλαμπόκι, πάλι, η τιμή έπεσε και το πουλήσαμε 35 δραχμές το κιλό, από 55 με 60 που πήραμε πέρσι. Το ίδιο και στα στάρια, που οι έμποροι μας τα πήρανε τζάμπα. Ασε τα ακτινίδια. Οι έμποροι μας τα πήρανε, φέτος, με ανοιχτές τιμές και δεν ξέρουμε πότε θα μας πληρώσουνε. Ακούγεται ότι θα μας δώσουν 50 με 80 δρχ. το κιλό, ενώ πέρσι τα πουλήσαμε με 130 δρχ. και πάνω", συμπλήρωσε.

"Με όλα αυτά που συμβαίνουν στους αγρότες, καταντήσαμε να βουλιάζουμε στα χρέη", είπε με τη σειρά του ο αγροτοκτηνοτρόφος Αστέριος Μπλογκούρας.Ο ίδιος συνέχισε: "Το κόστος παραγωγής ανεβαίνει, οι έμποροι μας πληρώνουν όποτε θέλουν και οι τόκοι των δανείων μας στην τράπεζα τρέχουν. Οσο για τα κέρδη, τι να πούμε; Το πρόβειο γάλα πριν δυο χρόνια το δίναμε με 320 δρχ. το κιλό και τώρα μας το παίρνουν με 160. Δεν μπορούμε πια να ξεπληρώσουμε τα χρέη μας. Εγώ το '92 πήρα ένα δάνειο 1,6 εκατομμύρια. Από τότε πλήρωσα 1,9 εκατομμύρια και χρωστάω στην τράπεζα άλλα 3,5. Αυτό δεν είναι δάνειο. Είναι κρεμάλα. Πρέπει να καταλάβουν αυτοί που κυβερνάνε ότι δεν έχουμε λεφτά. Οτι και εμείς πρέπει να ζήσουμε".

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Δε γίνεται διάλογος, με την κυβέρνηση να τρομοκρατεί

Τα αιτήματα των αγροτών είναι ρεαλιστικά και είναι στο χέρι της κυβέρνησης να τα λύσει, δήλωσε η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ

"Τα αιτήματα των αγροτών είναι απόλυτα ρεαλιστικά και το θέμα είναι να απαντήσει συγκεκριμένα και να δώσει λύσεις η κυβέρνηση. Οι προτάσεις που έχουν διατυπώσει όλες οι συντονιστικές επιτροπές αποτελούν μια σημαντική βάση συζήτησης".

Τη δήλωση αυτή έκανε χτες η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Σε ερώτηση για το αν μπορεί η κυβέρνηση να δώσει λύση στα προβλήματα, απάντησε κατηγορηματικά: "Βεβαίως μπορεί να τα λύσει. Δε θέλει να τα λύσει".Και σχολιάζοντας την εμφανή πλέον επιδίωξη της κυβέρνησης, συμπλήρωσε: "Θέλει ένα λαό ταπεινωμένο, χωρίς αξιοπρέπεια, υποταγμένο στις ορέξεις της. Και για μας αυτό είναι πολύ σημαντικό πρόβλημα. Πρόβλημα είναι και η ανεργία, πρόβλημα είναι και το χαμηλό εισόδημα, πρόβλημα όμως είναι και το να θέλει τον λαό εξουθενωμένο και να εμφανίζει την όποια ανοχή του λαού από φόβο, ως συμφωνία με την πολιτική της". Αναφερόμενη, επίσης, στο ποιοι είναι πρώτοι στο στόχαστρο της κυβέρνησης σημείωσε: "Ολα τα πυρά της κυβέρνησης χτυπάνε στη λαϊκή βάση του ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται στα μπλόκα. Αυτούς θέλει πρώτα να εξουθενώσει".

Σχολιάζοντας, τέλος, τη χτεσινή απάντηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Τύπου κ. Αθανασάκη, ότι "αν τολμήσουν" οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων να ζητήσουν σύσκεψη για το αγροτικό, θα πάρουν απάντηση από τον κ. Σημίτη, η Αλ. Παπαρήγα δήλωσε: "Ο κ. Σημίτης δεν είναι Ιούλιος Καίσαρας να συμπεριφέρεται έτσι, ή Νέρων. Θεωρούμε απαράδεκτη και αποκρουστική τη στάση της κυβέρνησης. Στην ουσία δε θέλει διάλογο. Οσον αφορά το θέμα της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, εμείς δεν την απορρίπτουμε, αν μπορεί να βοηθήσει. Ομως πρέπει να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Διάλογο και συζήτηση με τον κ. Σημίτη κάτω από τον εκβιασμό "πάτε στο σπίτι σας αγρότες και μετά διάλογος" δεν δεχόμαστε.

Διάλογο και σύσκεψη κομμάτων με τον κ. Σημίτη και την κυβέρνησή του να ασκεί ωμή και αχαλίνωτη τρομοκρατία, εμείς δε δεχόμαστε. Γιατί με τον τρόπο αυτό είναι σαν να νομιμοποιούμε τους μηχανισμούς της κυβέρνησης, που αυτή τη στιγμή εκβιάζουν και απειλούν αγρότες, κυρίως από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, και τους ζητούν να τραβήξουν τα τρακτέρ με αντίτιμο να τους βοηθήσουν στη ρύθμιση των χρεών, ή τους λένε: "φύγετε από τα μπλόκα και θα δούμε τι θα γίνει με την προσημείωση του τρακτέρ". Μια τέτοια σύσκεψη αρχηγών, ένας τέτοιος διάλογος μ' έναν πρωθυπουργό που τρομοκρατεί, δε βοηθάει τους αγρότες.

Μια σύσκεψη μπορεί να βοηθήσει εφόσον η κυβέρνηση σταματήσει την τρομοκρατία και πάψει να λέει "αδειάστε τους δρόμους". Αν όλα τα κόμματα, ανοιχτά και καθαρά στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα της αγροτιάς.

Μια σύσκεψη πολιτικών βεβαίως, δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη συζήτηση που πρέπει να γίνει ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους φυσικούς εκπροσώπους των αγωνιζόμενων αγροτών. Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει θετικά στα αιτήματα που έχει θέσει η αγροτιά".

Μ. ΕΒΕΡΤ
Ζητάει συζήτηση τη Δευτέρα στη Βουλή

Την πραγματοποίηση την ερχόμενη Δευτέρα συζήτησης προ ημερησίας διάταξης στη Βουλή για τα προβλήματα των αγροτών, ζητάει με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ Μ. Εβερτ. Η ΝΔ ζήτησε να γίνει η συζήτηση μία μέρα πριν την έναρξη των διαδικασιών της ψήφισης του προϋπολογισμού, γιατί αμέσως μετά η Βουλή κλείνει για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε ζητήσει εδώ και μέρες την πραγματοποίηση αυτής της συζήτησης, αλλά μετά την άρνηση των άλλων πολιτικών αρχηγών να αποδεχτούν την πρότασή του για από κοινού επίσκεψη στον Κ. Σημίτη, αποφάσισε να ζητήσει από τον Απ. Κακλαμάνη την επίσπευση της συζήτησης.

Στη Θεσσαλία από σήμερα η Αλ. Παπαρήγα

Στη Θεσσαλία περιοδεύει από σήμερα μέχρι μεθαύριο Κυριακή η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.Το πρόγραμμα της περιοδείας περιλαμβάνει:

ΣΗΜΕΡΑ: Συνάντηση με τους αγρότες στα μπλόκα του Κάστρου Βοιωτίας,της Μαγνησίας,του Συκουρίου,των Τεμπών.Στις 6.00 μ.μ. η Αλέκα Παπαρήγα θα συναντηθεί με την Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα και στις 8.00 μ.μ. θα επισκεφτεί το μπλόκο της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ.

ΑΥΡΙΟ: Συνέντευξη Τύπου στη Λάρισα στις 11.30 π.μ. στο ξενοδοχείο "ΔΙΒΑΝΗ ΠΑΛΛΑΣ". Περιοδεία στα μπλόκα των περιοχών Μουργκάνι, Πηνειού και Νέου Μοναστηρίου Φθιώτιδας.

Στις 6.30 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Καρδίτσα,στο ξενοδοχείο "ΚΙΕΡΙΟΝ".

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ: Στις 10.30 π.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Βόλο.Στις 6.30 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στη Λάρισα,στον κινηματογράφο "ΓΑΛΑΞΙΑΣ".

Ο χορτάτος διάσπαση ονειρεύεται

"Χτύπησε" ο Σκανδαλίδης. Προσπαθώντας να βάλει "σφήνες" ανάμεσα στους ξεσηκωμένους αγρότες και στην Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, μίλησε για "Παττάκηδες που είναι επαγγελματίες της πολιτικής". Πονάει και ζορίζεται ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ που οι αγρότες της Θεσσαλίας, αλλά κι ολόκληρης της χώρας, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και κομματικών προτιμήσεων, εκτιμούν και εμπιστεύονται συνδικαλιστές σαν τον Παττάκη, τον Μπούτα και τους άλλους, οι οποίοι πρωτοστατούν εδώ και χρόνια στους αγώνες της αγροτιάς. Και καταφεύγει στις συκοφαντίες και στον αντικομμουνισμό προκειμένου να παρασύρει κάποιους αγρότες, προσκείμενους στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, να διαχωρίσουν τη θέση τους από τον κοινό αγώνα.

Μάταιος κόπος. Οι αγρότες γνωρίζουν ότι επαγγελματίες της πολιτικής είναι κάποιοι σαν τον Σκανδαλίδη και τους ομοίους του, οι οποίοι έπιασαν μια καρέκλα της εξουσίας και σαν χορτάτοι στρέφονται εναντίον των πεινασμένων κι όχι τα αγροτικά στελέχη του ΚΚΕ που ζουν και εργάζονται στο χωράφι και δίνουν και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών τους στους δίκαιους αγώνες της αγροτιάς.

Αν έχει το κουράγιο ο Σκανδαλίδης ας πάει στα μπλόκα της Θεσσαλίας να επαναλάβει τις συκοφαντίες σε βάρος των στελεχών του αγροτικού κινήματος και τότε θα δει "πόσα απίδια πιάνει ο σάκος".

Πολιτική αλητεία Τζουμάκα!

Στα μπλόκα είναι "αγρότες βαρυποινίτες" είπε χτες

"Ολοι όσοι είναι στα μπλόκα είναι βαρυποινίτες και υποκινούνται από τη μαφία του Βαμβακιού, εκτός απ' αυτούς του ΚΚΕ που συμμετέχουν στην κινητοποίηση με πολιτικά κίνητρα"!

Αυτή την πρωτοφανή δήλωση έκανε χτες ο υπουργός Γεωργίας ενώπιον δημοσιογράφων του ρεπορτάζ, επιβεβαιώνοντας πως ο αυταρχικός κατήφορος και το θράσος της κυβέρνησης δεν έχουν τέλος. Προσπαθώντας, μάλιστα, να δικαιολογήσει τους παραπάνω χαρακτηρισμούς κατά των εξεγερμένων αγροτών της χώρας, ο υπουργός του Σημίτη, με το νέο ήθος και ύψος, υποστήριξε πως, τάχα, "όλοι αυτοί (οι αγρότες) σε πολλούς νομούς της Θεσσαλίας αρνήθηκαν να κάνουν δηλώσεις για αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ για να μπορούν, όπως είπε, να διεκδικούν αποζημιώσεις για παραγωγές που δεν είχαν"!

Σαν να μην φθάνει η μαύρη προπαγάνδα της κατασυκοφάντησης, των εκβιασμών και των πιέσεων κάθε είδους που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση και ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ για να διασπάσει τους αγρότες, τώρα κατρακυλούν στο βούρκο και ποινικά κολάσιμων χαρακτηρισμών. Ας μαζευτούν, ο λαός δεν μπορεί να ανεχθεί την πολιτική αλητεία.

Στα μπλόκα πήγαν χτες, για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και την απόφασή τους για κοινό αγώνα, οι οικοδόμοι



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ