Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ψάχνει για "υποκινητές" και "πολιτικούς δακτύλους"

Η κυβέρνηση με τις "μηχανές" της κατασυκοφάντησης και της λασπολογίας στο "φουλ", συνέχισε και χτες την επιχείρηση των "βρώμικων" μεθοδεύσεων απέναντι στους εξεγερμένους αγρότες. Ανίκανη να ξεφύγει από τις αντιλαϊκές εμμονές της και τις υποχρεώσεις της απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο, εξακολούθησε να αναζητά υποκινητές και πολιτικό δάκτυλο, πίσω από τον ξεσηκωμό. Ταυτόχρονα, συνεχίζει τις προσπάθειες για διάσπαση των αγροτών με τη χρησιμοποίηση κάθε μεθόδου. Στα πλαίσια αυτά η κυβέρνηση καταφεύγει για μια ακόμα φορά στη λογική του "κομμουνιστικού δακτύλου", ώστε να μεταθέσει τη συζήτηση από το πραγματικό πρόβλημα που είναι ο εξανδραποδισμός του 50% της αγροτιάς στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας Τύπου, Ν. Αθανασάκης, σε χτεσινή του δήλωση κατηγόρησε το ΚΚΕ για παλαιοκομματική αντίληψη σε σχέση με τον τρόπο που προσεγγίζει τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Οσο για τη στάση που ακολουθεί η ΝΔ, επιδίωξε να την αντιμετωπίσει με επιχειρήματα του τύπου... "μία σου και μία μου" και κινούμενος στη γραμμή ότι η ΝΔ δεν πρέπει να μιλά, γιατί έκανε χειρότερα από το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως ο Μ. Εβερτ θα πρέπει πρώτα να δώσει μια εξήγηση "για τον τριπλασιασμό της τιμής του πετρελαίου την περίοδο που κυβερνούσε η ΝΔ" πριν υιοθετήσει όλα τα αιτήματα των αγροτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επιχειρώντας, ματαίως, να καλύψει τις κυβερνητικές ευθύνες που προκάλεσαν την αγανάκτηση του αγροτικού πληθυσμού της χώρας, υποστήριξε πως το ΚΚΕ "που θέτει θέμα αλλαγής της στρατηγικής της χώρας σε σχέση με την ΕΕ" δεν μπορεί να εξηγήσει "το πώς, εκτός Κοινής Αγροτικής Πολιτικής θα καλυφθεί το εισόδημα που σήμερα έρχεται στην ελληνική γεωργία και καλύπτει το 45% περίπου του συνολικού αγροτικού εισοδήματος".

Βέβαια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και η κυβέρνηση, δεν μπορούν να δώσουν ικανοποιητική και πειστική απάντηση για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας της χώρας, εντός Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και καταφεύγουν σε απαντήσεις επί θεμάτων όπως η έξοδος της χώρας από την ΕΕ, λες και αυτό αποτελεί αίτημα των κινητοποιήσεων. Καταφέρνουν έτσι να γελοιοποιούνται διπλά, εμφανιζόμενοι ως... ανήξεροι για τα δυσβάσταχτα βάρη που έχει προκαλέσει στην ελληνική γεωργία η είσοδος της χώρας στην ΕΟΚ, αλλά και για τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Οσο για τους εκβιαστικούς μηχανισμούς που έχει θέσει σε κίνηση η κυβέρνηση, τις απειλές και τις υποσχέσεις προς τους αγρότες από κομματικούς εγκάθετους του ΠΑΣΟΚ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όπως ήταν αναμενόμενο, δήλωσε πως δε γνωρίζει τίποτε...

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης κινήθηκε με δηλώσεις του και ο υφυπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Τάσος Μαντέλης, ο οποίος χαρακτήρισε την επίσκεψη Εβερτ στα αγροτικά μπλόκα "το λιγότερο υποδαύλιση". Ο Τ. Μαντέλης στις δηλώσεις του, υπέδειξε, μάλιστα, στους αγρότες να αντιληφθούν ότι δεν πρέπει να γίνονται "παίγνιο" στα χέρια μικροκομματικών συμφερόντων. Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο υφυπουργός υποστήριξε πως "η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι οι αγρότες δεν είναι αντίπαλοί μας. Αντίπαλοί μας, συνέχισε ο υφυπουργός, είναι τα ίδια προβλήματα που είναι αναγκαίο να αντιμετωπιστούν όχι προς όφελος μιας μερίδας του ελληνικού λαού αλλά προς το γενικότερο συμφέρον". Βέβαια, ο Τ. Μαντέλης, δεν μπήκε στον κόπο να εξηγήσει πώς εννοεί η κυβέρνηση την επικράτηση του γενικότερου συμφέροντος, αλλά κάλεσε τους αγρότες να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις και να ανοίξουν τα μπλόκα ώστε να βρεθούν λύσεις στα διαρθρωτικά προβλήματα της γεωργίας!

ΝΔ

Στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου απάντησε με δήλωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πρ. Παυλόπουλος, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ένα "μεγάλο ηθικό και πολιτικό ζήτημα: Ο πρωθυπουργός των προεκλογικών υποσχέσεων, καταλήγει στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, και της μετεκλογικής απραξίας και ασυνέπειας δε δικαιούται στο όνομα του αυταρχισμού, να αρνείται τουλάχιστον το διάλογο με τους αγρότες. Πολύ περισσότερο μάλιστα τη στιγμή, που η άρνησή του αυτή πλήττει καίρια την ήδη παραπαίουσα εθνική μας οικονομία".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να «εφαρμοστούν οι νόμοι» για τα μπλόκα! (2009-01-28 00:00:00.0)
Με συνέπεια κατά της μικρομεσαίας αγροτιάς (2008-12-02 00:00:00.0)
Κυβέρνηση λίγων μεγαλοαγροτών (2004-09-22 00:00:00.0)
Εντονη καταδίκη από κόμματα και παράγοντες (1997-10-09 00:00:00.0)
Κυβέρνηση υπονομευτής (1997-01-21 00:00:00.0)
Κυβερνητικές υποσχέσεις για εξαγγελίες, γενικώς... (1996-03-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ