Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τι θα γίνει με το Μετρό;

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ

Θα προχωρήσει η κυβέρνηση στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για να σταματήσει η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην κατασκευή του μετρό της Αθήνας, για να εξασφαλιστεί η ομαλή συνέχιση του έργου χωρίς πρόσθετο κόστος και να προστατευτούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στο έργο;

Τα καυτά αυτά ερωτήματα απευθύνει προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Εργασίας ο βουλευτής του ΚΚΕ Ορέστης Κολοζώφ, με τη μορφή Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή.

Συνεχώς νέα προβλήματα παρουσιάζονται στην εκτέλεση του έργου, επισημαίνει ο βουλευτής του Κόμματος. Πρόσφατα η κατασκευάστρια κοινοπραξία "Ολυμπιακό Μετρό" προχώρησε τη διαδικασία για ομαδικές απολύσεις συνολικά 250 εργαζομένων και ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν και νέες απολύσεις μετά το Φλεβάρη, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζονται οι κυλιόμενες διαθεσιμότητες προσωπικού.

Επίσης ο Ορ. Κολοζώφ τονίζει ότι οι κύριες εργασίες του έργου ουσιαστικά έχουν σταματήσει από τον Αύγουστο, εξαιτίας της αδιαφορίας της κυβέρνησης να επιλύσει τα χρόνια συσσωρευμένα τεχνικά προβλήματα που υπάρχουν εδώ και μήνες. Και ο βουλευτής του ΚΚΕ καταλήγει: "Η αδιαφορία, η ανοχή και ουσιαστικά η υποχώρηση της κυβέρνησης στους εκβιασμούς και στις απαιτήσεις των εργολάβων, για συνεχώς νέα πανωπροίκια πολλών δισεκατομμυρίων δραχμών, οδήγησε το έργο σε αδιέξοδο και στην υπέρβαση κατά πολύ του προϋπολογισμού του έργου, προσθέτοντας συνεχώς νέα οικονομικά βάρη στον ελληνικό λαό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ