Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Με τους "μεγάλους" και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

Μετά τους μεγαλοεξαγωγείς και τους ιδιοκτήτες φορτηγών της Β. Ελλάδας, χτες ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Χ. Φώλιας,ανακοίνωσε ότι θα κατατεθούν δύο μηνυτήριες αναφορές κατά παντός υπευθύνου για παρακώλυση συγκοινωνιών και κατά των οργάνων της πολιτείας για παράβαση καθήκοντος.

Η απόφαση του ΕΣΘ ανακοινώθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την επαγγελματική στέγη, παρουσία εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Θεσσαλονίκης οι οποίοι εξ αρχής διαχώρισαν τη θέση των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων. Οι πρόεδροι των Βιοτεχνών και Επαγγελματιών Στ. Ζαχαρέλης και Α. Ποζρικίδης ξεκαθάρισαν πως οι επαγγελματοβιοτέχνες ποτέ δεν πρόκειται να ζητήσουν τη δίωξη των αγροτών και τη βίαιη καταστολή των αγροτικών κινητοποιήσεων, ενώ ο Στ. Ζαχαρέλης πρόσθεσε πως "ο μόνος υπεύθυνος της έκρηξης των αγροτών είναι η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ".

"Δεν μπορεί να χαρίζει δισ. από φοροαπαλλαγές και κότερα στο μεγάλο κεφάλαιο και να κλέβει το ΦΠΑ και το δικαίωμα για φτηνό καύσιμο απ' τους αγρότες. Μπορεί να ικανοποιήσει τα αιτήματα των αγροτών και αντί αυτού προσπαθεί να στρέψει τις άλλες κοινωνικές τάξεις ενάντια στην αγροτιά που παλεύει να επιβιώσει και να περισώσει την ελληνική αγροτική οικονομία", τόνισε ο πρόεδρος της ΟΒΣΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ