Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
"Πανάκεια" τα απογευματινά ιατρεία

Επανέρχεται η κυβέρνηση στο ίδιο θέμα που είχε απορριφτεί πριν δυο χρόνια

Τη λειτουργία των απογευματινών εξωτερικών ιατρείων και εργαστηρίων επαναφέρει στο προσκήνιο η κυβέρνηση. Πρόκειται, δηλαδή, για μια επιλογή που είχε απορριφτεί πριν δυο χρόνια από το συνδικαλιστικό και υγειονομικό κίνημα.

Την πρόθεση της κυβέρνησης γνωστοποίησαν χτες ο υπουργός Υγείας Κ. Γείτονας και ο υφυπουργός Μ. Σκουλάκης στη διάρκεια παράστασης των Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων των νοσοκομείων και της ΠΟΕΔΗΝ. Μάλιστα, η απόφαση αυτή της κυβέρνησης παρουσιάστηκε ως απάντηση στο αίτημα των εργαζομένων στα νοσοκομεία για αύξηση των δαπανών για την υγεία, ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των ιδρυμάτων και αξιοπρεπείς αμοιβές στους εργαζομένους στα δημόσια νοσοκομεία.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας - αντί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των υγειονομικών που προκύπτουν από το νέο μισθολόγιο - "τράβηξε" στην κυριολεξία "ένα δεκάρικο" και ...αποχώρησε από τη συνάντηση. Στη λίγη ώρα της συνάντησης ο υπουργός πρόλαβε να επαναλάβει ότι και η υγεία είναι υποταγμένη στο πρόγραμμα "σύγκλισης" και παρά το γεγονός αυτόπαρουσιάζει αύξηση των δαπανών 10%. Ζητούμενο, κατά τον υπουργό, είναι η παραγωγικότητα των δημόσιων νοσοκομείων, για την οποία ναι μεν δεν ευθύνονται οι ίδιοι εργαζόμενοι, αλλά πρέπει και οι ίδιοι να συμβάλουν ώστε να βελτιωθεί η παραγωγικότητα στα νοσοκομεία.

Ο Κ. Γείτονας "διευκρίνισε" ότι τα απογευματινά εξωτερικά ιατρεία θα είναι δωρεάν για τον ασθενή και το κόστος τους θα καλύπτεται απ' τα ασφαλιστικά ταμεία, λες και τα ασφαλιστικά ταμεία δεν τα στηρίζουν - κυρίως - με τις εισφορές τους οι εργαζόμενοι.

Ο υπουργός είπε ότι είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για την υγεία και μετά τον ενδοκυβερνητικό διάλογο θα δοθεί και στους φορείς.

Τέλος ο υπουργός υποστήριξε ότι το πρόβλημα των χρεών των νοσοκομείων θα αντιμετωπιστεί χωρίς δανεισμό, αλλά χωρίς να εξηγήσει και πώς.

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει αποφασίσει τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 17.12.1996.

Με χτεσινή ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών της Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) καλεί τους γιατρούς να πάρουν μέρος στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, διεκδικώντας νέο αναβαθμισμένο ιατρικό μισθολόγι
ο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ