Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δύσκολη η επιστροφή

Περιπλέκονται τα πράγματα σχετικά με την επιστροφή των δύο Ελλήνων ναυτικών Κ. Καστανιά και Χρ. Κοντογιάννη,οι οποίοι σαπίζουν σε φυλακές υψίστης ασφαλείας του Καϊρου με το κατηγορητήριο της εμπορίας ναρκωτικών.Οι αιγυπτιακές αρχές φαίνονται να συνδέουν την υπόθεση των Ελλήνων ναυτικών με την εξέλιξη του αιτήματός τους για έκδοση της Αιγύπτιας Ιμπραϊμ Χόντα ή Σάφια Μοχάμεντ,η οποία κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού.

Από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απορρίφτηκε χτες η αίτηση των αιγυπτιακών αρχών για έκδοση της Ιμπραϊμ Χόντα ή Σάφια Μοχάμεντ, η οποία κατηγορείται για υπόθεση ακάλυπτης επιταγής ύψους 50.000 δολαρίων που έχει ήδη εξοφλήσει.

Αν και το αδίκημα της Ιμπραϊμ Χόντα ή Σάφια Μοχάμεντ φαίνεται ασήμαντο, ωστόσο υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από την Αίγυπτο για την έκδοση της κατηγορούμενης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκδοσή της ζητούνταν επίμονα, όχι για το ελαφρό αυτό αδίκημα, αλλά για άλλα πολύ πιο σοβαρά. Παράλληλα, η κατηγορούμενη δήλωσε στο δικαστήριο ότι διώκεται στη χώρα της, όχι για τις ακάλυπτες επιταγές, αλλά γιατί βοηθά διάφορα άτομα εναντίον του σημερινού καθεστώτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ