Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πληθαίνουν τα μηνύματα αλληλεγγύης

Πολλά ήταν και χτες τα μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα των αγροτών από μαζικούς φορείς και οργανώσεις της χώρας μας.

Την κατανόησή τους για τα αιτήματα της αγροτικής τάξης και την αλληλεγγύη τους, αλλά και τη βαθύτατη ανησυχία τους για τις οικονομικές επιπτώσεις που έχει στην Ελλάδα η κινητοποίηση των αγροτών, εξέφρασαν τρία επαγγελματικά σωματεία, που καλύπτουν ένα μεγάλο αριθμό Ελλήνων επιχειρηματιών της Μελβούρνης. Πρόκειται για το Ελληνοαυστραλιανό Εμπορικό Επιμελητήριο, το Hellenic Business Forum και την "Ενωση".

Εκπρόσωποι των τριών αυτών φορέων τόνισαν, ότι όποια και αν είναι η εξέλιξη των κινητοποιήσεων, τα μακροπρόθεσμα προβλήματα των Ελλήνων αγροτών δεν πρόκειται να ξεπεραστούν. Επισήμαναν, όμως, πως οι Ελληνες της Αυστραλίας μπορούν να τους βοηθήσουν, προτιμώντας τα ελληνικά αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα που εξάγονται στην Αυστραλία και ανακοίνωσαν ότι εντός των ημερών θα αναλάβουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να στηρίξουν τους Ελληνες αγρότες.

Στον αγώνα της αγροτιάς, καθώς και στους αγώνες των συνταξιούχων και των άλλων εργαζομένων, συμπαρίσταται και η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ) και καλεί τους παλιούς ΕΠΟΝίτες και τους φίλους της ΕΠΟΝ να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους με κάθε τρόπο.

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών δηλώνει και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Πετρούπολης - Καματερού - Ανω Λιοσίων,τονίζοντας πως μόνο με κοινό αγώνα θα ανατραπεί αυτή η αντιλαϊκή πολιτική. Στην ανακοίνωσή τους κάνουν γνωστό ότι θα είναι στο πλευρό τους μέχρι την τελική νίκη και τη λύση των αιτημάτων τους. Καταγγέλλουν, επίσης, την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό της χώρας που πιστά προσανατολισμένος στο "Ευαγγέλιο" της ΕΕ, μαζί με της ηγεσίες των κομμάτων ΝΔ και ΣΥΝ συναινούν και ψηφίζουν την αντεργατική και αντιαγροτική Συνθήκη του Μάαστριχτ και έχουν φέρει την εργατική τάξη και την αγροτιά σε αδιέξοδα.

Οι Σύλλογοι Εργαζομένων των Νοσοκομείων ΚΑΤ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, ΠΑΤΗΣΙΩΝ με αποφάσεις τους συμπαραστέκονται στον αγώνα των αγροτών. Συμπαράσταση δηλώνει και η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) και καλεί την κυβέρνηση να προβεί άμεσα στη λύση των οξυμένων προβλημάτων τους. Ενώ Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα εξέλεξαν και οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Κεφαλονιάς.Σε ανακοίνωσή τους εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους αγρότες της άλλης Ελλάδας που βρίσκονται στα μπλόκα και καλούν τους αγρότες της Κεφαλονιάς σε συλλαλητήριο τη Δευτέρα 16 Δεκέμβρη στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο, με προοπτική την κλιμάκωση του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ