Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΡΟΔΟΠΗ
Θα επανέλθουν

Μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν την καλλιεργητική περίοδο και να μην έχουν παραγωγή του χρόνου, οι αγρότες της Ροδόπης ανέστειλαν χτες προσωρινά τις κινητοποιήσεις τους και άνοιξαν τα δύο μπλόκα που είχαν στήσει εδώ και 10 μέρες στη Γέφυρα του Πολύανθου και τη Γέφυρα Φαναρίου.

Οι αγρότες της Ροδόπης ξεκαθάρισαν προς κάθε κατεύθυνση πως θα επιστρέψουν στο δρόμο του αγώνα μέσα στις επόμενες μέρες, γιατί η κυβέρνηση δεν έδωσε λύση σε κανένα από τα αιτήματά τους. Αυτή η περίοδος είναι κρίσιμη για τις καλλιέργειες των δημητριακών. Πρέπει να οργώσουν και να σπείρουν τα στάρια και τα άλλα προϊόντα. Ηδη καθυστέρησαν εξαιτίας των προηγούμενων βροχοπτώσεων και μπροστά στο ενδεχόμενο να βρέξει το Σαββατοκύριακο, πρέπει να προφτάσουν να τελειώσουν το όργωμα και τη σπορά. Σε διαφορετική περίπτωση, είναι αβέβαιο αν θα μπορέσουν να καλλιεργήσουν και να βγάλουν παραγωγή για τον επόμενο χρόνο.

Παράλληλα όμως σημειώνουν πως ο ίδιος ο πρόεδρος της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Ροδόπης, που ήταν και μέλος της ΣΕΑ, προσπαθούσε με τη στάση του και τις δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ να οδηγήσει σε αποκλιμάκωση του αγώνα. Ομως δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητος και ο ρόλος που έπαιξαν και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο νομό, υπονομεύοντας την ενότητα και την αποτελεσματικότητα του αγώνα, αλλά και το κλίμα στήριξης και συμπαράστασης που εκδηλώθηκε από τους τοπικούς φορείς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ, που κατήγγειλε τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, γιατί τόλμησε να εκφράσει τη συμπαράσταση των εργαζομένων της περιοχής στον αγώνα των αγροτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ