Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τιμωρούν και τους μαθητές!

Με πρόσχημα καταστροφές που έγιναν από εξωσχολικά στοιχεία στη διάρκεια της κατάληψης, ο γυμνασιάρχης και ο σύλλογος των καθηγητών του 4ου Γυμνασίου Λάρισας προχώρησαν σε επίδειξη αυταρχισμού και αντιδημοκρατικότητας, σε βάρος των μελών του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου. Αποφάσισαν να αποβάλλουν για τρεις μέρες και τους 15 μαθητές, πράξη που εκτός των άλλων έχει ως αποτέλεσμα ένας από αυτούς να μείνει στην ίδια τάξη λόγω απουσιών. Στην απόφαση αυτή αντέδρασαν έντονα όλοι οι μαθητές που αποδοκίμασαν το γυμνασιάρχη και τους καθηγητές και εγκατέλειψαν το μάθημα. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη νομαρχία για να διαμαρτυρηθούν.

Με ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Συμβούλιο Λάρισας της ΚΝΕ χαρακτηρίζει απαράδεκτη και αντιδημοκρατική την απόφαση για την αποβολή των μαθητών και ζητά την άμεση ανάκλησή της. "Τέτοιες ενέργειες, τονίζει, έχουν σκοπό να τρομοκρατήσουν τον αγώνα των μαθητών για δημόσια, δωρεάν και αναβαθμισμένη παιδεία. Με "εισαγγελικές" αποφάσεις και τιμωρίες δεν πρόκειται να διορθωθούν τα χάλια της Παιδείας". Παράλληλα, καλεί τους μαθητές να αντισταθούν σε τέτοιου είδους αποφάσεις, που σκοπό έχουν να χτυπήσουν το μαθητικό συνδικαλισμό και τους αγώνες των μαθητών. Καλεί, ακόμα, την ΕΛΜΕ και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων να πάρουν θέση σε τέτοιες αποφάσεις, που θυμίζουν άλλες εποχές και καταλήγει πως η τρομοκρατία δε θα κάμψει τους αγώνες των μαθητών.

Στο μεταξύ συνεχίστηκαν οι καταλήψεις στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Λάρισας, στο 1ο Λύκειο, καθώς και στο ΤΕΛ Τυρνάβου, με αιτήματα τη λύση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία και γενικά η εκπαίδευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ