Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απεργούν και σήμερα οι καθηγητές

Απεργούν Δευτέρα και Τρίτη δάσκαλοι και νηπιαγωγοί

Συνεχίστηκε χτες η τριήμερη απεργία των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η οποία, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της ΟΛΜΕ, κυμάνθηκε σε επίπεδα ίδια με τα χτεσινά (70%) με μικρή πτώση της συμμετοχής. Η τριήμερη απεργία των καθηγητών ολοκληρώνεται σήμερα.

Στο μεταξύ, συνεδρίασε το ΔΣ της ΟΛΜΕ και διαμόρφωσε συγκεκριμένη πρόταση προς τις γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ για συνέχιση της απεργίας μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Η ΟΛΜΕ προτείνει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ξεκινώντας από τις 20 Γενάρη. Η πρόταση θα συζητηθεί σήμερα στις γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ, ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η Ολομέλεια των Προέδρων των ΕΛΜΕ, προκειμένου να αποφασιστεί η πορεία των κινητοποιήσεων.

Οι καθηγητές ζητούν αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15%, μαζικούς διορισμούς από την επετηρίδα, νέο ενιαίο μισθολόγιο, μείωση των μαθητών ανά τμήμα σε 25, δικαίωμα κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Η ΔΕΕ, σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι η συμμετοχή των καθηγητών στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ της Τρίτης πρέπει να αποτελέσει ένα επόμενο σημαντικό βήμα κλιμάκωσης του αγώνα γι' αυτήν την περίοδο και προτείνει πανεκπαιδευτική συγκέντρωση, που θα συναντήσει την κεντρική συγκέντρωση ΑΔΕΔΥ στη Βουλή, για να ασκηθεί η μεγαλύτερη πολιτική πίεση σε αυτούς που ετοιμάζονται να σηκώσουν το χέρι τους υπέρ ενός ακόμη αντιλαϊκού προϋπολογισμού.

Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί

Απεργούν τη Δευτέρα 16 και την Τρίτη 17 Δεκέμβρη δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Τη Δευτέρα, οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήρια στις μεγάλες πόλεις της χώρας και την Τρίτη θα συμμετάσχουν στα απεργιακά συλλαλητήρια της ΑΔΕΔΥ.

Την Τρίτη, θα πραγματοποιηθούν οι γενικές συνελεύσεις των διδασκαλικών συλλόγων της χώρας, προκειμένου να συζητήσουν την πρόταση της ΔΟΕ για 48ωρη κυλιόμενη απεργία ανά γεωγραφικό διαμέρισμα, ξεκινώντας από το Λεκανοπέδιο της Αττικής, την Εύβοια και την υπόλοιπη Στερεά στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Γενάρη. Οι αποφάσεις των συλλόγων θα σταλούν στη ΔΟΕ μέχρι τις 19 Δεκέμβρη.

Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών" (ΔΕΕ) στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις τις κινητοποιήσεις, προβάλλοντας αιτήματα κόντρα στην ιδιωτικοποίηση, την "αποκέντρωση" της παιδείας και την επιχειρούμενη κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, ενάντια στο νέο μισθολόγιο, στη σύνδεση μισθού - παραγωγικότητας και την άρση της μονιμότητας, για την ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων στο βασικό μισθό κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ