Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ενα αυγό για "χρέος" 52 χρόνων!

Του χρωστούσε κάτι... Του το χρωστούσε 52 ολόκληρα χρόνια... Και χτες ο Χρήστος Μάρης, ο παιδικός φίλος και συναγωνιστής στην ΕΠΟΝ, "ρέφαρε" το χρέος απέναντι στον Δημήτρη Σέρβο, τον ΕΠΟΝίτη δημοσιογράφο και συγγραφέα.Καταγράφουμε το περιστατικό αυτό όπως άρχισε τότε, και τέλειωσε μόλις χτες, στην εκδήλωση που έγινε στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, προς τιμήν του συγγραφέα που εξέδωσε πρόσφατα το βιβλίο "που λες... στον Πειραιά".

Η "ιστορία" ξεκινά τον Δεκέμβρη του '44, όταν τα όπλα της αγγλικής αυτοκρατορίας χτυπάνε τις γειτονιές του Πειραιά. Οι δυο ΕΠΟΝίτες, όπως και χιλιάδες άλλοι, πολεμάνε σε ένα από τα σπίτια της αγαπημένης τους πόλης. Οταν οι Αγγλοι άρχισαν να βάλλουν με όλμους, για να προφυλαχτούν, κατεβαίνουν στο πλυσταριό. Εκεί το αυγό μιας κότας που βρίσκουν, είναι πραγματική "πρόκληση". Τρεις μέρες έχουν να βάλουν μπουκιά στο στόμα τους... Ο Δημήτρης Σέρβος το λιμπίζεται. Ομως ο "καθοδηγητής" Χρήστος, του το απαγορεύει: "Δεν ήρθαμε εδώ για να φάμε το αυγό των ανθρώπων... ".

Ομως ο Χρήστος Μάρης δεν ξέχασε αυτήν την "απαγόρευση", ίσως και να το έφερε βαρέως... Ετσι χτες, προσφέροντας στον παλιό συναγωνιστή του ένα αυγό... ξεπλήρωνε ένα "χρέος" 52 χρόνων..!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ